Ilk önce verdigin emek icin cok tesekkür ederim. Cok dogru seyler yazmissin ve yazdiklarinin arkasindayim.
Fark ettigin gibi Almanya´da ehliyetimi yaptim. Burada egitim cok degisik. Kisaca söyle diyeyim. Eger 25 yasina girmediyse bir kisi ilk 2 sene 25kW lik motorlari kullanabiliyorlar. Ve sonra istedigi büyüklükteki motorlara gecebiliyorlar. Bende simdi söylenmez ama 25´imi geceli cooook uzun seneler oldu .... ve direk olarak büyük makine ile ehliyet yapilabiliyor ve 25kW´lik bir sinirlanma yok.
Motosiklet egitimime baslarken 2 ders yamaha 125 kullandim ve cok kisa zamanda bu makina ile iyi arkadas oldum. Ardindan ortalama 20 ders (bunun 12 dersi mecburi) kawa el 252 kullandim ve ilk sinava girip ehliyetimi aldim. Ardindan Honda Hornet 600 ile 25 kW gecmemi sagliyabilecek direk büyük ehliyet sinavima girdim ve kazandim. Sinav aninda nasil hava sartlarinda gecti bir bilseniz... ögleden sonraydi hava birden karardi sanki aksam saat 8...simsek gök gürültülü yagmur...her yerden rüzgar.... anliyacaginiz ne ararsam vardi...
Bu senenin haziran 15 inden beri honda seven fifty kullandim ama gercekten bana cok agir geldi (165cm ve 50kg olmamin dezavantajiydi) zevkli olmasina ragmen. Sükür bir sey olmadi ama ne yapiyim kendi motorum gelene kadar beklemek zorundaydim.
Dedigin gibi kücük bi motosikletle baslayip ögrendiklerimizin yer etme sansini vermek lazim. Örnegin gecen hafta sonu deneme sürmek icin monster s4 ile söyle bi 15 dakika kullandim. Aman Allah korusun 1-2 sene birdaha dokunmam. Ben motosikleti kontrol edecegime motosiklet beni yönlendirdi diyebilirim. Tek teker oldummu olmadimmi bilmiyorum
Ama yinede sahane bi makina ama önce söyle bi yeteneklerimi genisletiyim daha cook sonraya kalmis bisey
Yoksa böyle "büyük canavarla" egitimde ögrendiklerimi uygulamayi birak kendimi gelistiremem bile.
Monster 695 secmeden önce bir hafta sonu cok sik kullandim ve bana uygun oldugunu hissettim. Bu makinada kendimi gelistirebilecegim fikrine vardim.
Tekrar bana yazdigin satirlar icin sana cok tesekkür ederim. Iyiki senin gibi motosiklet kullanicilari var
Darisi basina denizin_kizi
sen cok yasa yaaa