Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Emniyet şeridinde kaza

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,

Dün 18 haziran 2008 öğlen 01:00 sularında göztepe'den karşı yakaya geçerken her zaman ki yoğun trafik sebebiyle emniyet şeridinden gitmekteydim.Sürdüğüm motor Honda cbr600f idi.Otomobillerin seyir durumu dur kalk vaziyetindeyken köprüye yaklaşık 1 km kala(altunizade giriş ve çıkışını geçmiştim),beyaz bir ford fiesta ani bir hamleyle emniyet şeridine çıkış yaptı. Ben son refleksle sağa kaçmama rağmen,araca sürterek ve aynasına sol kolumu çarparak durabildim.Arkadan gelen motorcu arkadaş durumu aynen izleyip durmuş ve yanıma geldi.Ben depo ve pantolonuma akan kanlarımı gördüm.Sol elim ve ayağım fena şekilde ezildi.Sol kolum 7-8 cm yarıldı.Durumu gören motorcu kardeşim bana çarpana biraz çıkıştı''sen ne yaptın adamı öldürüyordun''şeklinde.O sırada polis geldi.Hayatım yaptığım ilk kazam olduğu için ben polise ne yapılması gerektiğini sordum.Bana ambulans ister misin dedi.Dedim bilmiyorum heralde gerek yok...Neyse çarpan adama beni hastaneye götürmesini söyledim.Polisler siz aranızda anlaşırsınız dedi ve bu yeni formlardan verdiler.Memorial okmeydanı hastanesine götürmelerini istedim,çünkü kardeşim perpadaydı.

Hastaneye geldik,elimin serçe parmağı ve ayağımın baş parmagı kırılmış.(MÜZİSYEN OLDUĞUM İÇİN DURUMUMU ANLAYIN)O sırada aynası kırılan otomobil sürücüsü formu dolduruyormuş.Gelip ben sedyedeyken bana şöyle böyle yazarmısın dedi...Ben olanı yazdım ve formu verdim.Bunun akabinde adam orayı terk etmiş.Doktorlar polise bildirmişler ve adli polis geldi.Adamın hastaneyi terk etmesinin suç olduğunu söylediler.Adam geri çağırıldı.Geri döndüğünde hastane masraflarının yarısını ödemesini istedim(iyi niyetli olmayıp hepsini istemek lazımmış),Adam ne dese beğenirsiniz,BENİM BİR HATAM YOK SEN GELDİN BANA ÇARPTIN...HATA BENDE İNSANLIK EDİP SENİ HASTANEYE GETİRDİM dedi.Ben şok oldum ve polislere şikayetçi olduğumu belirttim.Mahkemelik olduk.Umarım köprünün o bölümünde kamera vardır ve durum ispatlanır veya keşke o anda arkada görgü şahitleri varken yaralamalı kaza raporu isteseymişim.Yani arkadaşlar böyle bir durum olduğu zaman mutlaka yaralamalı kaza raporu isteyin hatta ambulans bile isteyin.hİÇ karşınızdakinin anlaşırız falan laflarına bakmayın.Ben o anda şok olmuştum ve bu 10 yıldır ilk kazam olduğu için bilemedim....

Oh ne ala adam üstüme kırsın beni yaralasın ve tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıp gitsin.

Ben yaklaşık olarak her gün motorsikletimle boğaziçi köprüsünden işime gidip gelen ve 10 yıla yakındır yaz kış motorsiklet süren , nacizane kendi çapımda ustalaşmış bir sürücüyüm ve bugüne kadar en ufak bir kazam olmadı.Bizim gibi sürüceleri bile harcıyor böyle bilinçsiz araç sürücüleri,geçenlerde ölen doktor kardeşim...gibi..neyse bu yazıyı hem örnek olsun hemde görgü tanıklarından biri belki görürde mahkemede bana yardımcı olabilir umuduyla yazdım.

Kazasız günler dileklerimle

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    peki acil bir durum yokken emniyet şeridini kullanmak suç değil miydi ?? yani emniyet şeridini kullandığın için sende hiç suç yok muydu ??

geçmiş olsun...

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Büyük geçmiş olsun abi.Bu gibi durumlarda aslında hepimiz başımıza gelmeden ne yapmamız gerektiğini öğrenmeliyiz.Sonuçta kaza her an olabilir...
    Tekrardan büyük geçmiş olsun

Alıntı by_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki acil bir durum yokken emniyet şeridini kullanmak suç değil miydi ?? yani emniyet şeridini kullandığın için sende hiç suç yok muydu ??

geçmiş olsun...
    Sen bana ne zamandır motor kullandığını söyler misin?Özellikle İstanbul gibi bir yerde emniyet şeridinden gitmen zorunluluk gibi.Ben de normal araçlarla ağır ilerleyen trafikte orta şeritlerde seyrederken kaç kere bağırtı, azar, korna yedim.Adamların dediği şu:
    -La sen motor değil misin ne arıyon trafikte.Çık şuradan boşluktan git.

Zaten arkadaşta 600f gibi bir motorla o kadar dur kalka uğraşamayacağı için en doğru yolu yapmış.Fakat 4 tekerli -affınıza sığınıyorum- öküzler, hiç yola bakmadan, bırak yolu aynadan bir kontrol etmeden direk boş bulduğu yere kırıyor

Motosikleti
    Yamaha RX135
    Buyuk gecmıs olsun
    bu gıbı durumlarda hıc altan almamak lazım dırek ne lazımsa onu yapmak lazım bence
    [B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
    Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun, ancak haklı sebeplerin olması(malesef bende sürekli emniyet şeridini kullanmaktayım) kanunları değiştirmiyor.

Sen emniyet şeridinde seyir halinde gittiğin için hatalısın, çarptığın araç bir anda emniyet şeridine çıkma hakkına sahip.

Kalbim sıkıştı, nefes almakta zorlanıyordum, kalp krizi geçirdiğimi zannettim veya başım döndü, gözüm karardı, yolu göremiyordum kazaya sebebiyet vermemek için durmak üzere emniyet şeridine çıktım demesi yeterli.

Zaten bu şerit bu gibi durumlar için tahsis edilmiş.

Gönüllerde haklısın, hatta bu adam tam bir halka ama kanun karşısında haksızsın.

Allah belasını versin demekten başka yapabilecek bir şey yok.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Alıntı by_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster

geçmiş olsun...
    Teşekkür ederim.

Elbette kullanılmıyor falat motorsikletçiler trafik durduğunda genelde emniyet şeridinden devam etme zorunluluğunda kalıyorlar,çünkü ülkemizin yolları motorsikletler için ek bir yola veya geçiş üstünlüğüne sahip değil,İspanya,İtalya gibi bilinçli sürücü oranıda yeterli değil,ayrıca belki benim o an acil bir durumum var ve emniyet şeridine çıktım o kişinin aynasına bakıpta emniyet şeridine çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.

Birde hayatın gerçekleri bütün motor sürücüleri oradan gidiyor,kanunlar geçerli olabileceği ortamlarda yaşar ve bizim ordan gitmemiz demek o sıkışık trafikte bir otomobil eksik olması demek,boşuna benzin yakılmaması,yolların yıpranmaması,daha modern bir ülkeye doğru adım atan öncü insanlar demek.

Tekrar teşekkür.

Motosikleti
    Yamaha Bws 100,Jinlun 150,Passat,Sonata
    büyük geçmiş olsn =(
    ya arkadasım burası türkiye yolları bütün tipler mevcut birazdaha dikkatli olcaklar die ödleri kopuyo sanki !!!
    ve bu yollarda motora saygı yok !!!
    bana o adam BENİM BİR HATAM YOK SEN GELDİN BANA ÇARPTIN... deseydi ben ona çarpılmışı gösterirdm şahse tabi ama abicim yani tabi o anda senin durumunda galba pek mümkün degildi :(
    yine geçmiş olsn dileklerimi iletiyorum inşallah bidaha böyle bişi yaşamazsın dyorum =)

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Geçmiş olsun. Ama daha dün EDS kameraları isimli başlıkta yazmıştım. Emniyet şeridini kullanmayın diye. Allahım yaaa...
    Üç boyoz bir kola

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Çok geçmiş olsun arkadaşım. Kaza tutanağında veya mahkemede emniyet şeridinden gittiğin ve arkadan (görece) çarptığın için büyük olasılıkla (ve maalesef) suçlu bulunursun. Ben de emniyet şeridini sıklıkla kullanıyorum, hatta motoru ilk aldığım gün arkamdaki polis aracı siren çalıp "emniyetten git" diye işaret de etmişti. Oradan gitmek biz motorcular için kurallara aykırı olmasına rağmen göz yumulan, hatta teşvik edilen bir şey.

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Büyük geçmiş olsun arkadaşım,Ancak arkadaşlar bu durumda haklı işte buda türkiye yollarında Motosikleti kötülemenin bir yolu malesef :(
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

pulvo47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung 250R Speedgear
    Geçmişolsun,acil şifalar..

xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    arkadaslar basımdan gecen bazı olaylar kaza olayları ıle ılgılı anlatmak ısterım arkadasa gecmıs olsun beykozda duran trafık bızde agırdan soldan duran aracların yanından gıderken en sagdan arac cıktı yandan benım bacagıma carptı uctuk 5.10 metre yere dustum omuzum cıktı basımıza toplananlara cekın otursun dedım oturttuk kolu ayaga kalkmaya calıstım baktım bacagım altımda elımı attım bacagım dızımın altından parcalanmıs bayası yok carpan aracla hastaneye gıttık pazar gunu doktor yok prof olarak keserız beykoz devlet hastanesı ozel sıgortam oldugundan alman hastanesıne gıttım orada 1 hafta yattık etler dınlensın dedıler 3 amelıyat oldum kemıklerı toparlayıp platın caktılar ıcıne halen duruyor 11.12 sene oldu omuzumdan daha sonra 4 amelıyat oldum lokal ve tam bıze carpan ortada yoktu hastaneye bırakana kadar kardeslerım karakola gıttıgınde azarlamıslar polısler bırde suc onda demısler hakımlerya savcılarya yada yedılerya many yı bılemıyorum sonuc kazaoldu ben dagıldım sukur gene yıkılmadım ama neden serbest bıraktılar adama ne oldu dahada ogrenemedık kazalarda turkıye sınıfta kalıyor bırde motor kullanırken emnıyet serıdıne motorun gırmesı lazım tabıkı neden motor hacım olarak ufak arkasından gelecek emnıyet serıdını kullanan araclardan daha hızlı engel teskıl etmez ama yasalar ıste bırde serıtı mumkun oldugunca ortalayın cok yavas olmayın normal seyırde cunku serıt aralarında carpmalarda cok zor haklı oldugumuzu ortaya cıkartmak ınsaflarına kalmısız mılletın sadece sollamalarda kullanın daha cok olaylar var ama uzadı gene gecmız olsun

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Bunun dışında emniyet şeridinden gittiğin için suçlusun.
    Seni polis bile yönlendirmiş olsa girmeyeceksin.
    Emniyet şeridi gitmek değil, durmak içindir.
    Aye çok güzel anlatmış.
    Oraya her an araç girebilir.
    Bunun için yapılmış bir bölümdür.
    Yani motosikletçilerin özel yolu değil orası.
    Lastiği patlayan,kalbi sıkışan,doğurmak üzere olan, çocuğu aniden fenalaşan biri aniden oraya dalabilir.
    Sağına soluna bakmasına da hiç gerek yoktur.
    Çünkü daha önce de dediğim gibi orası durmak içindir.
    Bu nedenle orada seyir halinde bir araç olamaz.
    Bu nedenle kontrol etme gereği duyulmaz.

Yol da giderken başına aniden bir şey gelirse, hoop sağa emniyet şeridine dalıverirsin.
    Bu dalma olayında seni engelleyecek tek şey aynı noktada daha önce durmuş olan bir araç olabilir.
    Bunun dışında herhangi bir unsur oraya girecek sürücüyü engellemez. Engellememelidir.

Sanıyorum mahkemelik oldunuz.
    Bu işte yüzde yüz suçlu bulunacaksınız.
    Muhtemelen araç sürücüsü, tansiyonum fırladı, gözüm karardı, kalbim sıkıştı,arabanın ön tarafından tıkırtılar geldi gibi bir neden ileri sürüp haklı çıkacaktır.
    Hatta aracına zarar verdiyseniz onu da ödemek zorunda kalacaksınız.

Maalesef işin gerçeği böyle.

Araç sürücüsü gereksiz yere oraya girip size zarar verdiyse tabii ki kınıyorum.
    Ama muhtemelen bunu ispatlayamazsınız.
    Belki de gerçekten bir problem oldu da girdi.
    Böyle bir durumda gelen var mı diye kontrol edilmez.
    Emniyet şeridi anında girilebilinsin diye icat edilmiş bir şeydir.
    Kalbi sıkışan bir adam önce kontrol etsin,
    sonra gelen varsa geçmesini beklesin,
    şerit boşaldıktan sonra girsin,
    bu arada hala yaşıyorsa dursun diye yapılmıyor.

Tekrar geçmiş olsun....
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun, ancak haklı sebeplerin olması(malesef bende sürekli emniyet şeridini kullanmaktayım) kanunları değiştirmiyor.

Sen emniyet şeridinde seyir halinde gittiğin için hatalısın, çarptığın araç bir anda emniyet şeridine çıkma hakkına sahip.

Kalbim sıkıştı, nefes almakta zorlanıyordum, kalp krizi geçirdiğimi zannettim veya başım döndü, gözüm karardı, yolu göremiyordum kazaya sebebiyet vermemek için durmak üzere emniyet şeridine çıktım demesi yeterli.

Zaten bu şerit bu gibi durumlar için tahsis edilmiş.

Gönüllerde haklısın, hatta bu adam tam bir halka ama kanun karşısında haksızsın.

Allah belasını versin demekten başka yapabilecek bir şey yok.

bende aynen bunu anlatmaya çalışıyordum...

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Geçmiş olsun arkadaşım allah daha buyuk kazalardan korusun inşallah.

Başka birkaç başlıkta bu anlaşma mevzusu üzerine yazdıklarım olmuştu. Üşenmeyıp yıne yazacağım.

En ufak kaza dahıl haklı yada haksız olsanız bile tedavi masraflarınızı zorunlu trafik sigortası karşılamaktadır. Bu nedenle kişilerle muhatap olmak zorunda değilsiniz.

Hasar konusuda haklı tarafın hasarı haksız tarafın trafik sigortası tarafından karşılanır. Haksız taraf kendi hasarını karşılar.

Emniyet şeridi meselesine gelince Motosikletin yolu olmaz tekerinin döndüğü yerden gidebilir. Kanunen yasaklanmş olması nedeni ile bu gibi durumlarda kusurlu taraf oluruz.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı 74strat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

Dün 18 haziran 2008 öğlen 01:00 sularında göztepe'den karşı yakaya geçerken her zaman ki yoğun trafik sebebiyle emniyet şeridinden gitmekteydim.Sürdüğüm motor Honda cbr600f idi.Otomobillerin seyir durumu dur kalk vaziyetindeyken köprüye yaklaşık 1 km kala(altunizade giriş ve çıkışını geçmiştim),beyaz bir ford fiesta ani bir hamleyle emniyet şeridine çıkış yaptı. Ben son refleksle sağa kaçmama rağmen,araca sürterek ve aynasına sol kolumu çarparak durabildim.Arkadan gelen motorcu arkadaş durumu aynen izleyip durmuş ve yanıma geldi.Ben depo ve pantolonuma akan kanlarımı gördüm.Sol elim ve ayağım fena şekilde ezildi.Sol kolum 7-8 cm yarıldı.Durumu gören motorcu kardeşim bana çarpana biraz çıkıştı''sen ne yaptın adamı öldürüyordun''şeklinde.O sırada polis geldi.Hayatım yaptığım ilk kazam olduğu için ben polise ne yapılması gerektiğini sordum.Bana ambulans ister misin dedi.Dedim bilmiyorum heralde gerek yok...Neyse çarpan adama beni hastaneye götürmesini söyledim.Polisler siz aranızda anlaşırsınız dedi ve bu yeni formlardan verdiler.Memorial okmeydanı hastanesine götürmelerini istedim,çünkü kardeşim perpadaydı.

Hastaneye geldik,elimin serçe parmağı ve ayağımın baş parmagı kırılmış.(MÜZİSYEN OLDUĞUM İÇİN DURUMUMU ANLAYIN)O sırada aynası kırılan otomobil sürücüsü formu dolduruyormuş.Gelip ben sedyedeyken bana şöyle böyle yazarmısın dedi...Ben olanı yazdım ve formu verdim.Bunun akabinde adam orayı terk etmiş.Doktorlar polise bildirmişler ve adli polis geldi.Adamın hastaneyi terk etmesinin suç olduğunu söylediler.Adam geri çağırıldı.Geri döndüğünde hastane masraflarının yarısını ödemesini istedim(iyi niyetli olmayıp hepsini istemek lazımmış),Adam ne dese beğenirsiniz,BENİM BİR HATAM YOK SEN GELDİN BANA ÇARPTIN...HATA BENDE İNSANLIK EDİP SENİ HASTANEYE GETİRDİM dedi.Ben şok oldum ve polislere şikayetçi olduğumu belirttim.Mahkemelik olduk.Umarım köprünün o bölümünde kamera vardır ve durum ispatlanır veya keşke o anda arkada görgü şahitleri varken yaralamalı kaza raporu isteseymişim.Yani arkadaşlar böyle bir durum olduğu zaman mutlaka yaralamalı kaza raporu isteyin hatta ambulans bile isteyin.hİÇ karşınızdakinin anlaşırız falan laflarına bakmayın.Ben o anda şok olmuştum ve bu 10 yıldır ilk kazam olduğu için bilemedim....

Oh ne ala adam üstüme kırsın beni yaralasın ve tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıp gitsin.

Ben yaklaşık olarak her gün motorsikletimle boğaziçi köprüsünden işime gidip gelen ve 10 yıla yakındır yaz kış motorsiklet süren , nacizane kendi çapımda ustalaşmış bir sürücüyüm ve bugüne kadar en ufak bir kazam olmadı.Bizim gibi sürüceleri bile harcıyor böyle bilinçsiz araç sürücüleri,geçenlerde ölen doktor kardeşim...gibi..neyse bu yazıyı hem örnek olsun hemde görgü tanıklarından biri belki görürde mahkemede bana yardımcı olabilir umuduyla yazdım.

Kazasız günler dileklerimle
    geçmiş olsun kardeşim.
    bildiğim kadarı ile aranızda anlaşınal kaza tespit tutaak olayı yani yeni çıkan olay sadece maddi hasarlı kazalarda geçerli.
    yaralı olduğu takdirde polisin gelmesi tutanağı polisin tutması şart diye biliyorum.
    ki zaten mantıklı düşünüldüğünde maddi hasarlı kazada taraflar anlaşsın polisin işi hafiflesin zaten yara almadılarsa anlaşırlar gibi geliyor bana.
    ama bu işi daha iyi polis arkadaşlar yada avukat arkadaşlar sana daha çok yardımcı olabilirler.
    tekrar geçmiş olsun dilerim son kazan olur....
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Öncelikle geçmiş olsun ! Dha büyük sorunlar yasamadığın için çok şanslısın !

Ne OLuRSa OLSuN KuRaLLaRa UYMaK ZoRuNDaYıZ !
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

neveragain34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gn125 34 BD 4673 calındı CBF 150 yollarda
    Geçmiş olsun...
    Arkadaşlar emniyet şeridini mümkün oldugu kadar kullanmayalım.
    Özelliklede sol şeridin dışında kalan şeridi bir cok arkadası goruyorum orayı bile kullanıyorlar ama bence en guzel araçların arasındaki boşluklar!!!
    ONCE CAN GUVENLIGI!!!

Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Öncelikle çok geçmiş olsun, daha kötüsünden korumuş Allah...

Emniyet şeridi kullanımı bizde cidden motosikletlere trafikte araç muamelesi yapılmaya başlanmadan çözülmeyecek bir mevzu. Kendimden biliyorum trafikte " Kamyon gibi şeridin ortasından gidiyosun geçsene lan kenara " diye bağıran taksici amcaları...
    Gerçi saat 01:00 sularında emniyet şeridine ihtiyaç duymamış olman gerekirdi ama sanırım biraz daha hız yapasın geldi.
    Neyse sonuç olarak sen haksız da olsan adam haklı değil! Kanunları bir yana bırakırsak adam seni öldüre de bilirdi. Fakat gösterdiği tavır (anlattıkların kadarı ile ) biraz sahtekarlık boyutuna gitmiş.
    Mahkemeden birşey çıkacağını da sanmıyorum. Bence sen dilekceni falan geri al. Polisten bunun adresi falan öğren, sana bıraktığı hasar kadarıyla ödeşin kendi aranızda ;) bakalım o zaman da ben kaşındım diye kendini avutacak mı
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler