Sevgili MT sakinleri, arkadaşlar.
Bu sabah, saat 8 gibi evimden sadece 200metre uzakta bir aracın motoruma çarpması ile tatsız bir gün geçirdim. Şükür ben de birşey yok, merak edenlere..
Olay:
Ada dönüşüne 40 Km/h hızla girdim, o sırada solumda kalan araç durmuştu. Sürücüsü ile göz göze geldik ama bir ayrıntıyı o salise kaçırmışım, adam gözlük takıyormuş ve o esnada arkasından onu sıkıştırıp korna çalan bir başka araçla Ayna üzerinden kavga etmekteymiş
Beni gördüğünü düşünüp, ada dönüşünden tam karşıya doğru gazladığımda, aynamda aracın kalkış yapıp, arkamdan hızla bana yaklaştığını gördüm
Heralde durur dedim ama... Aynadan seyredince Filim Gibi Oluyor
Arka sol taraftan tam Plaka-çamurluktan motoruma çarptı, sağ tarafa yıkıldım. Yine nasıl edindiğimi bilmediğim refleksim ile motordan atladım, 3 adım atıp, sağ omuzumun üzerinden bir takla atarak ayağa kalktım. Şaşkınlığım 2-3 dakika sürdü. bostancı Sanayi benim ustalık yaptığım yer olduğundan tanıdıklar çok, gittik bir sigorta acentesine. Olay şu: bu çeşit maddi hasarlı küçük kazalara Polis asla gelmiyor! Sigortacı arkadaş, örnek bir tutanak çıkarttı, her şey anlaşılsın diye çok basit ve örnekli. Ehliyet, sigorta poliçeleri ve kazanın oluş biçiminin krokilerini yazdık çizdik. İmzaladık, tüm evrakların fotokopilerini çektik ekledik. Bu arada, her iki sürücünün de kendi yorumlarını yazdığı bölüm var ki, kim ne yazmış önemli bile değil. Bu belgeler uzmanlara gidiyor ve onlar kusurlu olanı saptayıp kimin sigorta poliçesinden karşılanması gerektiğine karar veriyorlar. Evrakları alıp servisinize gidiyorsunuz, kaza bildirimi internetten veriliyor ve bir ekspertiz tayin ediliyor. ekspertiz gelip, tutulan evrak ile araçta oluşan hasarı karşılaştırıp, tamir masrafları için servis ile hemfikir oluyorlar. Ekspertiz hasar ve masraflar için onay verdiğinde servis aracı tamir ediyor, sizin banka detaylarınız alınıyor ve masraf önce size çıkartılıyor. Ancak, bilirkişi raporu sizden yana olduğunu farzedersek sizin poliçeden, karşı taraf kusurlu ise onun poliçesinden para tarafınıza ödeniyor
Macera devam ediyor
Siz siz olun panik yapmayınız, işlemler basit, hele benim çizdiğim krokiyi görünce resim yeteneğime hasta oldular
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim