Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Kaza yaptım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    BMW 1952-51/3
    Büyük geçmiş olsun arkadaşım... ikinize de acil şifalar diliyorum...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    geçmiş olsun ikinizede...

kkarabidan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    nc700s
    çok geçmiş olsun ..............

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Geçmiş olsun kardeşim
    İnşallah ilk ve son kazanız olur bu.....aman dikka edelim otobüs/kamton türü ağır vasıtalara çünkü çoğunun sürücüsü gerçektende cahil ve vicdansız ve sürücü belgelerini gerçekten hakederek almadı hiçbiri (eski sürücüleri kastediyorum tabi) malesef.

Özel ve boş alanda bir ileri bir geri vites takarak sürücü belgesi verilen zaatlar bunlar
    Aslında çok daha fazla kaza olacağına %100 eminim fakat işi bilen ve bu sürücülerden uzak kalan bilinçli sürücüler sayesinde kazalar bayağı az yoksa hergün eminim 100 lerce insan canından olur türkiyede
    Sürücü belgesi veren kurslarda daha sıkı denetlenmeli ve haketmeyen alamamalı bu hayati sorumluluk veren belgeyi.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

mesut51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok!!
    çok çok geçmiş olsun ..........

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    büyük geçmiş olsun allah korumuş,ikinizdede ciddi bişey olmadığına sevindim.Korumaların önemi bir kez daha meydanda

Motosikleti
    -
    Çok geçmiş olsun, en önemlisi sana ve arkanda taşıdığın cana bir şey olmaması.

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    büyük geçmiş olsun gene ucuz atlatmıssın ...
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

çavuşoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş Olsun.Bende ilk kazamı motorun önden kaymasıyla yere düşerek gerçekleştirmiştim ama sonradan iyi bi tecrübe oldu bana..hersey de bi hayır vardır

zion1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    taze bitti :)
    gercekten kötü bir durum alah beterindern koruzun ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun...
    BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Aprilia Atlantic 500 Sprint Scooter'ların Atası
    Cankuş sana ve kız arkadaşına çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın

ekşioğlu efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er_6n
    çok geçmiş olsun.
    ALLAH beterinden korusun inşallah kısa zamanda iyileşirsiniz.
    yEşil aŞkINa...!

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum diğer topicte de belirttim ama burada detaylı gördüm kaza haberini şimdi.. büyük geçmiş olsun tekrar. ciddi bir hasar olmadan atlatmanıza çok sevindim.

belki yeri ve konusu henüz değil ama nexusla 50kmde frenleyerek kaymanızaysa açıkçası şaşırdım. çünkü birebir aynı pozisyonla en az 2-3 kez ben de karşı karşıya kaldım hem de daha yüksek hızlarda, ve kız aradaşım da arkamdayken..

benim önceki motorun frenleri ön fren abs tek disk arka kampanaydı ve onunla baya iyi fren deneyimi ve öğrenme aşaması yaşadım, ani duruşlarda keskin fren yerine daha iyi alternatifler geliştirebiliyorsun.

nexusun frenlerse brembo[bmw motosikletlerde ve araçlarında, mercedes araçlarda ve yarış motosikletlerinde kullanılan çok kaliteli bir fren sistemi bunlar]. bana kalırsa absden 10 kat iyi. nedenini sorarsan:
    > nexusun fren sistemi; sol frene baskı yapıldığında arka disk ve ön sol diske, sağ frene baskı yapıldığındaysa ön sağ diski sıkıyor.

bu da virajlar haricinde fren yapmak gerektiğinde çift freni de rahatlıkla basınçlı kullanabilmek demek.

yani nexusla ani duruşlar için tek fren sistemine asıldığınızda öncelikle ön teker tek disk sıkıldığından dolayı yatmaya başlar, çift tam asılmadaysa motor gövdeyle beraber yatar. eğer ortada dönüş veya viraj yoksa sorunsuz ani frenleme için çift frene tam kuvvet yerine %80 baskı tavsiye ederim. bu zaten çok hızlı bir yavaşlama sağlıyor, hala yetmiyorsa kaza mesafesine kısa süre kala tam baskı yapılabilir ki motor 20 kmnin altında denge kaybetmez sadece tekerlekler kitlenerek sabit kayar diye tahmin ediyorum.

ben ilk muhtemel kazayı atlatmamda mekan ve hız farklı olmak üzere kalan herşey aynı pozisyonu yaşadım.

- otobüs yerine en sol şeritten en sağa hızlı bir yanaşma gayretindeki manyak bir renault düşün. mekan olaraksa bostancı yerine bakırköy. hızımız da 60-65 civarıydı, araçla aramızda 7-8 mt mesafe vardı bu olay olurken.

kurtulmak için çift fren %80 asıldım, yetmedi pompaladım sonra tekrar çift fren asıldım.

şerefsizin aracından da farkedileceği üzere, nedense özellikle bu renault, skoda, şahin vs sahipleri özellikle manyak oluyorlar. normalde uzak dururum o gün farketmemişim. hele özel halk otobüsü, sarı dolmuşlar, taksiler vesaire aman diyorum kaçın bunlardan. ne hıza girin, ne sollayın ben gördüğüm an yeminle ya uzuyorum kaçıyorum ya da sağdan 30kmye düşüyorum onlar geçip gidene kadar.. tam bir katil hepsi

diğer bir nexus sahibi benerkan da frenleme yaparken benzeri bir kaza yaşadı diye hatırlıyorum. demem o ki, benim deneyimlerime göre nexusun fren sistemi bu yaşananlara sebep olmaktan daha iyi aslında.

tekrar çok geçmiş olsun çok üzüldüm, en kısa sürede atlatırsın inşallah gene aramızda görmek istiyoruz sizi [ayrıca daha deneyimli bir nexus kullanıcısı olduğun için sana sormak istediğim bir sürü soru var =)], inşallah bu olay sizi motosikletten soğutmaz...

mahkeme zamanı da mutlaka haber et, herifi dövmeyeceksek de olayı toplumsal boyuta taşıyıp sesimizi duyuralım =))
    Dostum valla tam olarak neden kaydığımı ben de anlamadım. Çünkü daha önce bu tip bir durumla merterden topkapı istikametine doğru giderken arabanın biri önüme atlamış ve ben ani frenle durabilmiştim. O zaman kesinlikle bir kayma olmamıştı ve çok güzel durmuştum. Bu sefer belki yolda bir problem vardı. Ne biliyim fren yaptığım yer hafif ıslaktı belki de, ya da başka bişey. Çünkü ön frene bastığım anda kaydık. Anlamadım gitti. Yoksa dediğin gibi, brembo frenler gerçekten çok kaliteli bir duruş sağlıyor. Sağlık olsun napalım, olacağı vardı oldu. Bizde çok önemli bişey yok çok şükür, ona seviniyorum. Mahkeme zamanını da kesinlikle sizlere bildiricem. Çok teşekkür ederim, sağolasın.

Alıntı TanImsIz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok büyük geçmis olsun kardesim sana ve arkadasına kaza topicini görünce üzüldüm, yapanın sen olduğunu görünce dahada üzüldüm nexus un ön frenine lanet olsun zaten bastımmı yerde buluyorsun kendini elimde fazladan ön cam var(orjinali) lazım olursa verebilirim kardesim
    Camın halini bilmiyorum kardeşim, eğer kırılmışsa isterim senden. Özelden de söyledim gerçi. Çok sağol.

Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun kardeşim
    İnşallah ilk ve son kazanız olur bu.....aman dikka edelim otobüs/kamton türü ağır vasıtalara çünkü çoğunun sürücüsü gerçektende cahil ve vicdansız ve sürücü belgelerini gerçekten hakederek almadı hiçbiri (eski sürücüleri kastediyorum tabi) malesef.

Özel ve boş alanda bir ileri bir geri vites takarak sürücü belgesi verilen zaatlar bunlar
    Aslında çok daha fazla kaza olacağına %100 eminim fakat işi bilen ve bu sürücülerden uzak kalan bilinçli sürücüler sayesinde kazalar bayağı az yoksa hergün eminim 100 lerce insan canından olur türkiyede
    Sürücü belgesi veren kurslarda daha sıkı denetlenmeli ve haketmeyen alamamalı bu hayati sorumluluk veren belgeyi.
    Abi malesef öyle. Öncekilere daha da kolay verildi ehliyet. Şimdi en azından biraz daha zor ve yakında çok daha zor olacak çok şükür. O yüzden hepsinden uzak durmak en mantıklısı. Sağol iyi dileklerin için.

Yorum yapan, iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim. Yanımda olduğunuz görmek beni inanılmaz mutlu etti gerçekten. Çok sağolun hepiniz.

Bu arada şimdi hastaneden geldim. MR çekilmişti boynuma, sonucunu aldım. 1 hafta boyunluk takmamı, daha sonra kontrole gelmemi istedi doktor. Çok şükür çok önemli bir sorun yokmuş. Zaten boyun ağrılarım da geçti nerdeyse. Gitmişken dikiş yerime de pansuman yaptırdım. Yarıktan ziyade fena morarmış sol baldırım yaa. Görünce baya bi moralim bozuldu aslında. 3-4 ayda geçmez heralde bu morarıklık. Ayrıca sol bacağımı da kullanmaya başladım. Artık seke seke yürümüyorum neyseki. Kız arkadaşımın da durumu gayet iyi çok şükür. Boyun ağrıları geçti, hafiften omuzu ağrıyormuş sadece. Sanki motosikletten düşmedikte bi sopa dayak yedik gibi yaa. Gerçi şimdi çok daha iyi durumumuz. Dikişlerim alınsın, ufak ufak aranıza dönerim yine. Motosikletten soğumak gibi bi niyetim yok. Mümkün de değil zaten. Kanıma işlemiş artık. Önce bana ve kız arkadaşıma kaza anını anımsatacak çizikleri düzelttirmem lazım tabi. Sonra kendimize tertemiz bir sayfa açıp aranızda olucaz tekrar. Hepinize sevgiler, kazasız sürüşler...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Motosikleti
    mondi 150MC
    Büyük geçmiş olsun...
    Daha büyük bişi olmaması sevindrici
    korumaların önemi ortada
    Allah korumuş herkeze iyi sürüşler....
    [B]Her beden üzerinde % 5o ölüm ihtimali ; % 5o yaşam ihtimali taşır... [/B][COLOR="Red"][b]!!!!!--HyO--!!!!!:queen:[/b][/COLOR]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Merhaba Arkadaşlar

Kazayı bizzat Olgay (erkek arkadaşım) la yaşadım.Hakikaten insan o an kendini değil sevdiği insanı düşünüyor. Allah kimsenin başına vermesin.

Çok şükür ikimizde iyiyiz.

iyi dilekleriniz için teşekkürler..

Dostça kalın..

Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    büyük geçmiş olsun...
    allah daha beterinden korusun...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı daksuzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar

Kazayı bizzat Olgay (erkek arkadaşım) la yaşadım.Hakikaten insan o an kendini değil sevdiği insanı düşünüyor. Allah kimsenin başına vermesin.

Çok şükür ikimizde iyiyiz.

iyi dilekleriniz için teşekkürler..

Dostça kalın..

Canım benim yaa. İkimize de geçmiş olsun hayatım. Hoşgeldin.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ama hayatım Allah'ıma şükürler olsun benimlesin yine h.b

Motosikleti
    honda dylan
    gecmıs olsun allah beterınden saklasın.allah sevenlerı ayırmasın.

Korumasız asla .................
    geçmiş olsun

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)