Trafikte beklerken Arkadan Çarpan Aracın Kaskosu hakkında yardım ??
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Arkadaşım gerçekten çok geçmiş olsun 2 gün önce banada arkadan çarptı birisi ve kaçtı.. hemde motoru yeni boyadan çıkarmıştım ilk tur atışımdı..
Şuan yeni kanunları tam olarak bilmiyorum ama suçlu çıkacağını sanmıyorum
Tekrar geçmiş olsun..
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
8de8 karşı tarafa suç bulacaklardır.Sana çarpanın poliçe ehliyet ve ruhsat fotokopisini alman yeterli.Kaza raporun gelince karşı tarafın kaskosunu arayıp trafik sigortasından faydalanmak istediğini,motoru bıraktığın sevisin bilgilerini söylersin.
Çizik ama kırılmayan bi yer varsa vur tekmeyi sıfırlansın alet iyice..
Son 2 haftada 2 kuryemde kazaya karıştıkları için tecrübeli oldum
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
Kasko'dan para almak için kendi kaskonun olması lazım sanırım sen zorunlu trafik sigoratsından bahsediyorsun. Bildiğim kadarıyla, 34FAB61 plakalı aracın sigortası senin tüm masraflarını, senin trafik sigortan 34UG2209 plakalı aracın tüm masraflarını ödeyecektir.
Eğer servisle sigorta şirketi anlaşmalı ise ekspertiz gelir hasarı belirler, motosikletin yapılır, sigorta şirketi servise masrafını gönderir ve parası ödenmiş şekilde teslim alırsın. Karşı tarafın sigorta şirketinin servisle anlaşması yoksa, inceleme bitip masraf çıkarılır, sonra motosikletin yapılır, sigortanın bağlı olduğu bankadan paranı çeker servise verir ve motorunu alırsın ya da cebinden servise parasını öder motorunu alır sonra sigortadan paranı alırsın.
Bunlar için 34FAB61 plakalı opel'in sigota poliçesinin fotokopisi, ruhsatının fotokopisi, alkol muayenen, emniyetten alacağın kaza raporunu servise vermen gerekir. Yeni kanun girmeden önce böyleydi şimdi aklıma geldi kanun değişti. Bu durumda evraklar ve işleyiş de değişmiş olabilir... Bilen biri mutlaka yazar.
Çok çok geçmiş olsun sana birşey olmaması sevindirici. Bu arada Opel'in masraflarını kimse ödemez varsa kaskosu kendi bozdurup yaptırır yoklsa cebinden öder. Çünkü bütün kabahat onda gibi gözüküyor...
Bir de motosikletin değerinin kaçta kaçını geçince masraf perte çıkarıyorlardı, belki perte çıkarıp onun parasını öderler. Bu konuyu ben de tam bilmiyorum.
-
Bana arkadan vuran opelin kaskosu var benim zorunlu trafik sigortam var ama bi konuyu açıklıyım ben şahinin arkasında bekliyodum seyir halinde değildik yani benim bir suçum yok yinede şahini masrafıda benim sigortamdan mı alınacak yani zincirleme bir kaza değildi biz ışıkları bekliyoduk yani baya ilerdeki ışıkları ve trafik duruyodu opel bana arkadan çarpınca kendimi şahinin üsünde buldum ...
-
sen fotokopilerini aldınmı karsı tarafın ruhsat ve sigortalarının ?
-
kaskon falan olmasına gerek yok.Tüm suç karşı tarafta.Sigortan yeterli.Tüm masraflarını ve senin çarptığın aracın masraflarını arkadan vuran elemanın kaskosu karşılayacaktır.Pazartesi zaman geçirmeden adamın kaskosunu ara,hasar bildiriminde bulun
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
Tequ haklı evet, Opel'in sigotası tüm masrafları öder, ben biraz evvel mantık hatası yaptım sanırsam.
Kasko kendi aracın içindir, kaskoyu karıştırma başkasının kaskosu seni ilgilendirmez. Eğer kaskon varsa o ayrı da kim böyle bir durumda kaskosunu bozduru ki? Bence sen de bozdurmazsın. Nasıl olsa Opel'in zorunlu tarfik sigortası hepsini ödemek durumda.
-
Bencede ikimizin masrafınıda opelin karşılaması lazım fotokopileri aldım motorru kamyonetle servise bıraktım pazartesi gel dedi servis sigortayı arıyalım bazen bilmediğim senin bile bileceğin sorular soruyolar dedi tamam dedim foto kopileride bıraktım servise bide bu resimleri çekmiştim ama kimseye vermedim daha Bide merak ettiğim ceza gelicekmi üçümüzede bide nerden öğrenicem kusurlumu kusursuzmu oldumu bide kusurlu çıkarmasınlar :-))
-
Sanırım sen yeni sisteme göre muamele gördün. Eskiden polis çağrılıyordu o kaza raporu hazırlıyordu ertesi gün raporun sonucunu polisin sana bildirdiği trafik şubeden ya da emniyetten alıyordun. Raporda da kim ne kadar suçlu gözüküyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum. Polis çağırdınız mı? Kazadan sonra neler oldu yani?
-
Bendeki kısmette 1 ay içersinde iki kaza birinde ben pert oldum diğerinde motor nedir benim bu arabalardan çektiğim gerçekten beni araç sürücüleri çok korkutuyo hepsi değil ama en kötü iki tanesi bana denk geldi Geçen 8 mart dada düz yolda giderken ben arkadan gelen araç beni teyet geçmek isterken makaslarla sanki geçse ne olucak hemen önümde başka araç var bana çarparak motoru yatırmama neden oldu omuzumda çıkık ve çatlak daha iğleşti derken ama neyseki ufak ezik çürüklerden başka bir zarar ziyanım yok verilmiş sadakam varmı bunda şükür valla nasıl bida motor kullanıcam bilmiyom ya yine beni bulursa diye korkuyom ne kadar dikkatli olursam oliyim korkucam galiba belkide artık motor kullanmamalıyım belki bana bir işaretti...
Telefonla polis çağırdık geldiler yaralı varmı sordular yok dedik forum verdiler bunları doldurun dediler ben biraz şokta olduğum için pek dinlemedim ama açıklayıp gittiler ben kurtulduma şükrediyodum o an motor falan fistan pek düşünemiyodum bide neden neden diyodum manyakmı bu araç sürücüsü neden vurdu falan
-
arkadaşım geçmiş olsun,sizin ilk olarak yapmanız gereken o birlikte doldurup imzaladığınız tutanaktaki bilgilerle ,opelin trafik sigortasını yapan şirketi arayıp hasar dosyası açtırmak,sonrasında....
1-sigorta hasar dosyasını açar ve numarasını takip edebilmeniz için size söyler
2-hasara bakması için bir eksper tayin eder
3-eksper servise gelir(dosyayı erken saatte açtırırsanız muhtemelen aynı gün,ya da en geç ertesi gün gelir)
4-eksper servis yetkilisinin çıkarttığı ekspertiz raporunu inceler,aracın fotolarını çeker
5-ekspertiz raporu üzerinde mutabakat sağlandıktan sonra o elinizdeki hasar tutanağını ve sizin ehliyet,ruhsat fotokopilerinizi alarak gider
6-eğer hasarınız aracın piyasa bedelinin yaklaşık %50-70 'ini (şirketten şirkete değişir) geçmiyorsa aracın onarımını öder,ama hasar %70 den fazla ise yani motosikletinin maddi değerinin %70ini geçen bir hasar varsa aracın pert olur ve sigorta sana aracın 2.el değeri kadar para öder,kazalı motorunu da o şekilde satar.
7-onarım yapıldıktan sonra parayı öder, servisten alacağın faturayı fotokopi çekip ekspere faxlarsın,aslını da sigorta şirketinin bölge müdürlüğüne iadeli taahütlü gönderirsin ya da elden götürürsün
8-eksper bu arada senin gönderdiğin fatura faxındaki tutarları önceden belirlenen tutarlara uygunluğunu kontrol eder ve hasarla ilgili raporunu yazıp hasar dosyanı sigortaya gönderir
9-eksperin dosyayı sigortaya göndermesi yaklaşık 1 haftayı bulabilir,sen bir hafta sonra sigortanın bölge müdürlüğünü arayıp dosya numaranı söyleyerek paranı ne zaman ödeyeceklerini öğrenirsin
not:eğer onarım yapılan yer o sigorta şirketiyle anlaşmalı servisse sen ödeme kısmına karışmazsın,sadece onarıma başlamadan sana anlaşmalı sigorta hasar evraklarını imzalatırlar,onarımdan sonra sigortadan ödeme teyidini alıp motorunu sana teslim ederler.
kolay gelsin....
-
dgrmr adlı üyeden alıntı
Tequ haklı evet, Opel'in sigotası tüm masrafları öder, ben biraz evvel mantık hatası yaptım sanırsam.
Kasko kendi aracın içindir, kaskoyu karıştırma başkasının kaskosu seni ilgilendirmez. Eğer kaskon varsa o ayrı da kim böyle bir durumda kaskosunu bozduru ki? Bence sen de bozdurmazsın. Nasıl olsa Opel'in zorunlu tarfik sigortası hepsini ödemek durumda.
kendi kaskondan yaptırsan dahi senin kaskon karşı taraftan bunu tahsil eder ve eğer olayda kusurun yoksa hasarsızlık indiriminde devam eder.
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
senin kaskon varsa hic bişeyle ugrasmassın senin kaskon senin hasarını karşılar. suclu bulunsan da bulunmasan da senin kaskon başkasının hasarını karsılamaz. Senin kaskon yoksa sucsuz bulunsan bile başkasının kaskosu senin hasarını karsılamaz, başkasının trafik sigortası senin hasarını karsılar yada mahkeme yada anlaşma yoluyla direk şahıs hasarını karsılar.
Gecmiş olsun ya muhtemelen cana zarar vermeyen en kotu kaza bicimi bu arkadan carpılma neye ugrasıgını sasırır insan...
4 tekerleğin konforu, 2 tekerleğin tadı...
-
Tequ adlı üyeden alıntı
kendi kaskondan yaptırsan dahi senin kaskon karşı taraftan bunu tahsil eder ve eğer olayda kusurun yoksa hasarsızlık indiriminde devam eder.
Tequ bak bu iki etti... Ben susuyorum o zaman, . Kendine dikkat et, düzeltme için sağol birşey daha öğrenmiş oldum...
-
Sağolun arkadaşlar bilgiler için Anladığım kadarıyla 1 hafta sürecek ve beni uğraştıracak çünki Mondial servisinin bir anlaşması oldunu düşünmüyorum kasko şirketiyle motordada sanırım 500-600 YTL masraf vardır Ön panel göstergesi arlar sinyaller çamurluklar Şasede yamulmuş arka tekerden sanırım depoda çökük belkide geçer bu parayı benden peşin isterlerse servis sen kaskodan al derse napıcam bi anda okadar para bulamam en azından bu hafta bu ay Sanırım ergo isviçre sigortaydı bayiliği nerde çapa istanbul tarafında yakın bir yer bilen varsa..
-
kardeşim tekrar geçmiş olsun serviste karşılaşmıştık gerçekten çok üzücü bi olay ,bu sürede motor kullanmamandada bi hayır vardır
-
dgrmr adlı üyeden alıntı
Tequ bak bu iki etti... Ben susuyorum o zaman,
. Kendine dikkat et, düzeltme için sağol birşey daha öğrenmiş oldum...
Hocam yanlış anlama bilgi paylaşım platformunda paylaşıyoruz şu an
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
Dostum geçmiş olsun ,bildiğince ben de yakında geçirdiğim kaza sonrası ki karşı taraf 8 de 8 kusurluydu ,karşı tarafın sigortasının anlaşmalı motosiklet onaran servisi olmadığından ,sizin marka servisine ya da istediğiniz bir servise bırakarak ekspertiz yaptırın demelerini ,istediğim bir yere bırakıp aldığım parça bilgileriyle ekspere saptamasını yaptırıp,bedelini karşılayarak parçalarımı getirttim ve kendim montajladım .Faturayıda sigorta şirketine ilettim şimdi hesabıma o para yatıralacak.
Ben aslında zor yolu şeçtim ,dilerim senin kolay ve isteğince olur ,tekrar geçmiş olsun.
-
Saoğol Muratdiksöz arkadaşım mesajına aldım teşekkürler ama cevap yazamadım mesaj kutun dolu bu arada..sanada geçmiş olsun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)