Her mesajı tek tek okudum,şu son sivil (gerçi resmi olarak askerim ama..) saatlerimi burada sayenizde oldukça duygulanarak geçirdim.
Fotoğrafların olduğu topicte de yazdım,hepiniz ap ayrı güzel insanlarsınız.İnanın kimseye kırgınlığım,dargınlığım yok.O kadar hayat dolu o kadar düzgün insanlarsınız ki..
Şimdi tekrar aynı şeyi düşündüm de,iyi ki girmişim bu siteye ve iyi ki tanımışım sizleri.En güzel anlarımı düşündüğümde hep sizler olacaksınız o anılarda.Her güzelliği hep beraber yaşadık,kısmette varsa yaşamaya devam da edeceğiz.
Çok seviyorum bu siteyi ve bu sitedeki herşeyi,hepinizi..
Tek tek mesaj yazacak vaktim yok maalesef,bir kaç mesaja genel olarak cevap baabında yazıyorum.
Aslında bu denli apar topar gitmemin altında klasikleşen bir Türk işi yatıyor..
Yine sistemin sapıklığı,yine maduriyet..
Özet geçmek gerekirse şöyle ki;
Ben Şubatta gitmek istemiştim,olmaz dediler.Muayeneyi geç oldun(şubat sevkine bişey kalmamıştı) üniversite okuyor gösteriyordu (kaydımı askere gitmek için dondurmuştum halbu ki).Uzun lafın kısası tüm ısrarlarıma rağmen böyle birşeyin imkansız olduğunu,olsa olsa Mayıs ayında olabileceğini ki onun da çoooook düşük bir ihtimal olduğunu söyledi çok ilgili asal personeli.
Bu tür durumlarda isterseniz bir yol daha var,ASAL Daire başkanlığına yani Ankara ya erken sevk dilekçesi gönderiyorsunuz..Bende gönderdim,gideyim dedim biran önce,bazı konular vardı burada uzun uzadıya yazmak istemediğim,askere gitmemi gerektiren..Her neyse,dilekçe gitti,ben kütüğümdeki askerlik şubesi olmak üzere her yeri aradım,online kontrol ettirdim (nasıl bir online işlemse..),söyledikleri şey şuydu..KASIM..
Askerliğin kasımda gözüküyor.Bunu en son olarak şubat ayı sevkiyatlarının olduğu günlerde sordum,cevap aynıydı.Bende napalım,Kasım ı bekleyeceğiz dedim ve askerliği kafamdan çıkarttım.Ta ki geçen pazartesi postacı eve gelene kadar.Eve Askerlik Şubesinden (kütüğümdeki) kağıt geldi,ve o uzun yazıların özeti olan çıldırtıcı ibare; "Şubat ayında sevke tabi olmanıza rağmen birliğinize teslim olmadınız,bakaya durumuna düştünüz" Hani denir ya,öpermisin sabaha mı bırakırsın..Aynen o hesap.Askerlik şubesine gittim ve rezaletin bu kadarla kalmadığını İzmir şubesinde Mayıs gözüken askerliğimin Kütükteki şubemde Şubat gözüktüğünü öğrendim Bana aynı zamanlarda da Kasım olduğunu söylemişlerdi..
Klasik Türk bürokrasisi ve ilerlemiş ONLINE işlem gücü..
(Bu arada en iyi arkadaşlarımdan biri ile askerlik şubesinde ocak sonu şubat başı gibi işlem yaptırırken "keşke aynı zamanda gitsek ve üstüne keşke aynı yere düşsek" demişti,bende ona özeti ve burada yazılabilitesi olan "hadi leeeen" cümlesini kurmuştum Şubat ayında o gitti,benimde sevkim çıkmış ama saolsun askerlik dairesindeki arkadaşların hataları sayesinde ben şubatta gitmedim.Şubat ta gitseydim nereye mi gidecektim ? O arkadaşla aynı yere..Tokat,piyade..Aynı tarih,aynı yer
Şaka gibi..
Neyse,konuya dönersek..
Daha çok şey oldu tabi bu süreç içerisinde..Çıldırmaya ramak kalmışken işlemler tamamlandı,3 gün içinde teslim olmam gerekiyordu artık.
Konunun özeti,2 gün içinde oldu herşey,ben bile anlamadım ne olduğunu,birazdan teslim olacağım birliğime,hala da ne olduğunu anlamış değilim,bir gün yataktan kalktığında hayatının 7-8 ay ileriye hızlı bir zıplayış yapmasını görmek pek olası birşey değil tabi..
Telefon kullanamıyoruz bu arada Elint im..1 ay civarı sürecek zaten acemilik,bitince haberleşiriz
İnan bende seni yeni tanımama rağmen,diğer mesajlarında kurduğun cümleleri barındırıyorum içimde senle ilgili.Biliyorsun zaten,herşey bitip hayat normale döndüğünde kesinlikle görüşelimAcayip seviyorum be seni,kendine çok iyi bak olur mu
Sorularının cevabı;
Tokat (acemilik Tokat,ustalık belli değil tabi) ve 15 ay.. (Aslında üniv vardı ama dondurdum askere gitmek için,bitmesini bekleyemezdim bazı sebeplerden ötürü,9 ay daha fazla yapacağım belki ama 4 sene beklememiş olacağım,pek mantıklı olmasa da şartlar bunu gerektirdi,mazoşist değilim,kaderde üzülmek varmış biraz sadece(anladın sen onu) Kısmet buymuş ne diyelim..)
Olcan'ım canım,inan İstanbul dönüşünde de söyledim arkadaşlara,mükemmel bi adamsın sen.Ciddi anlamda çok kafadarsın,keşke daha çok vaktimiz olabilseydi de takılabilseydik biraz daha.Ama olsun,biz genciz Erhan ve Gürkan gibi yaşlanmadık nasıl olsa Onlardan daha sağlam eküri oluruz
Kalp kalbe karşı (bu cümle de şu şarkı yüzünden değersizleşti bee),hisler karşılıklı..Kendine sende çok iyi bak..
Görüşmek üzere..
Abi sen hayatımda tanıdığım en garip adamsın belkide,evet evet öylesin sanırım..
Hem çok dingil hemde çok zeki olabiliyorsun (Dingil dedim ama askerim,devlet malıyım bişey yapamazsın diye ).
Kırılmazsın sen bana bilirim
Doğru tahmin ettin,birazdan birliğime teslim olucam,siteme bakayım dedim,bi adios amigos eyy MT diyeyim dedim
Rahmi abim,inan canımdan kanımdan olsan bu kadar severdim seni,insan seni gördükçe daha da bağlanıyor hayata,acayip bi yaşam sevincin ve cesaretin var,gözün hepimizden daha kara,yaşamayı biliyorsun
O kadar yolu benim için geldin,acayip duygulandırdın beni..Gelmekle kalmadın bir de bir sürü şey yaptın,hakkını ödeyemem senin
Ellerinden öpüyorum..
Semra ablama selamlar,balıklarının tadı hala damağımda
Bademe iyi bakın Kediyle pek sohbetimiz olmadı,çok asil bir kedi olduğu için bizi kendine layık görmedi Masaj aleti gibi kedi,ya uyuyor,ya kalkıp masaj yapıyor
Hoşçakal Rahmi abim...
Ne çeşit bir sapıksın sen Binlerce erkeğin arasındayım zaten,bir de orada olmayan erkekleri mi hatırlıycam Bırak kardeşim benim yakamı,mahallemize geldik söz olacak
(Alp Tunay ın lafıdır,telif hakkı ona aittir)
Bıraktığım gibi teslim almazsam öperim zaten seni de Tarık cım
Ebush a selam söyle,ona iyi bak..
Abim,valla sana diyecek hiç birşey bulamıyorum zaten..Yeri geldi getirdin götürdün,yeri geldi motorunu verdin,neyin varsa ben istemeden kendin verdin,ama verdiğin şeylerin içinde en önemlisi dostluğundu..Benim için çoook ayrı yerin var,aman diyim kendine dikkat et..Karmançorman işlere bulaşma,espri yeteneğini de asla yitirme
Hepinize teeek tek mesaj yazmak isterim,hepinizin yeri tek tek bende ayrı,burada yazabileceğimden çok fazla şey ifade ediyorsunuz benim için inanın,ama artık kalkıyorum..
Ne olur cevap yazamadığım arkadaşlar kırılmasın..
Çok duygusala bağladım,ama mazur görün ne olur(eh be yanımdaki tertip arkadaş da bilgisayar başında ağlıyor ailesiyle görüşüyor,ortama bak..)
Şuan kalkıyorum bilgisayardan..
Ne ara bu kadar yazdım farkında da değilim,abartmışım zaten.
Tokat gibi gelen bir askerlik haberinden sonra,Tokat'tan görüşmek üzere..
Hoşçakalın..