Sevgili arkadaslar,
Bugun itibari ile ben de bir motosiklet sahibiyim.
Aldigim motosiklet Yamaha YBR 125 (2007 model siyah, 2400km). Bu modelde karar kilmadan once kendisi ve alternatifi envair cesit model ile ilgili olarak bizzat kullanicilari ile gorustum. Internette yazilan cizilen hemen herseyi okudum. Ayrica kendim kullanip denedim, sonunda bugune alip ilk turlarimi atmak kismetmis.
Sevgili gunluk,
Oglen vakti ilk sahibinden motoru Sisli'de teslim aldiktan sonra calistigim buronun bulundugu yere Sirkeci'ye getirdim. Sisli - Taksim - Sirkeci istikametinde trafik tam manasiyla kilitti ve ilk defa trafige bu yolda ciktim. Tin tin aralardan derelerden (kimseyi kizdirmadan, bunaltmadan) geldim ve baktim ki 10 dakika gecmis gecmemis. Bunun yerine 4 tekerle yol alsaydim sanirim bir 30-40 dakika surerdi. Buroya vardigimda "Vay be!" demekten kendimi alamadim. Koruma ekipmanlarimda eksiklikler oldugu icin Metehan kardesimin tavsiyesi ile Yenikapi'daki Suzuki Tekay'a gittim. Orada Eray kardesim ile eksik olan koruma ekipmanlarim konusunda uzun uzun konustuk, sohbet ettik. Tek tek urunleri giydim, taktim cikardim. Eray kardesim sagolsun ilgisini eksik etmedi. Metehan ve Eray'a cok tesekkur ederim. Motosikleti alma konusunda son 1 haftadir Metehandro'yu ablukaya aldim resmen. Internetten ve telefondan yuzlerce soru sormusumdur ve telefon sanirim yanagina kaynamistir. Ekipmanlari tamamladiktan sonra bir benzin istasyonuna ugradim. Benzin azdi ve 20 YTL'lik benzin aldim. O da ne, depo doldu hey massallah. Sirkeci'de ugrak yerim olan bir yerde yemegimi yedim ve arabali vapurun yolunu tuttum. Saat 19:35'ti ve bekleme alaninda onlarca araba vardi. Giseden fisimi aldiktan sonra motorlu arkadaslarin tavirlari ne ise aynen taklide yeltendim. Onlere dogru hafiften aktim, gorevli isaret yapti ve zannettim ki uyaracak. O da ne, gel gel daha da one gel diye isaret yapmaz mi. Oh oh, vapur bosaldiktan sonra cektim en one motoru. Sonra ust kata ciktim ve iskelede bekleme alanindaki arabalari saymak geldi icimden. Uc asagi bes yukari
170 arac vardi ve ben vapurdaydim. Ust kattaki bufeden cayimi icmeye basladim. Daha sonra gece baska bir motorlu gruba uye arkadaslarimin Kozyatagi'ndaki bulusmasina katildim. Sagolsunlar hem motoru kritik ettiler, hem de hayirli olsun dileklerinde bulundular. Saat gece yarisina yaklasirken Beylerbeyi'ne gidip corba ictik ve sonra yine kendi semtime Kozyatagi'na dondum.
Simdi evdeyim ve bugun yasadiklarim cidden cok keyifli seylerdi (trafikte yasadigim abukluklar ve tacizler haricinde). Arzu ettigi motosiklete kavusmak icin bekleyen, sabreden tum arkadaslarima en guzel gunlerde en keyifli surusler yapmalarini dilerim.
Not:
Bugun yanimda makine olmadigi icin fotograf cekemedim. En kisa zamamnda bu konu basligina birkac tane eklerim.
Saygilar,
Tamer