Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Bel Fıtığı

REKLAM ALANI
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 250
    geçmişler olsun...aman kendine dikkkat et.
    birsüre sonra bişey kalmayacaktır allahın izniyle.ama dikkat şart....
    Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    talkie kardeşim ben hala çekiyorum rigel hocamızın dediği doğru ama motorla alakası konusunda yamılıyor bende ilk chopperi aldım 6-7 kullandım bel ağrılarım arttı çünkü oturuş posizyonu diğerlerine göre çok farklı sendede regal varmış aynısı yani ayak ilerde kol ilerde çukura girdiğin zaman belde bir batma olur tavsiyem
    1- önemlisi ağır kaldırma
    2-Öne eğilmeyi unut dizlerini bükerek eğil
    3-Terlediğin zaman üzerinde kurumasın
    4-gece yatarken beline 30-40 cm eninde uzun,sıcak tutacak bez sar
    5-yürüyüş yap evde bel kaslarını çalıştır
    6-Oturuşun sürekli dik olsun
    7-Kas gevşetici Gamaflex-Kulflex ve ağrı kesici kullan voltaren yada dikloren gibi şiddeti geçince kullanma
    geçmiş olsun,damdan düşenin halinden damdan düşen anlar dostum
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    MoToR arkadaşımız bel biyomekaniği konusunda daha derin bilgiye sahip sanırım.

Ama naçizane bilgilerime göre, bel bölgesinin üstünde kalan gövdemizin ağırlığı her zaman bel omurları üzerindedir. Motosiklet sürerken maruz kalınan zıplamalar veya baskılar biz yürürken ve koşarken daha fazla miktarlarda gerçekleşiyor zaten. Bel fıtığında başrolü oynayan omurlarası diskin (kıkırdağın) üzerine dikey olarak uygulanan kuvvet vektörlerinde fazla sorun yok. Asıl mesele öne, veya yanlara eğilmelerde oluşan momentlerin diskin daha zayıf yapıda olan arka/yan tarafında yüksek basınçlar oluşturup disk içinden kıkırdak parçalarının omurilik kanalına ve sinir çıkış kanallarına fışkırmasına yol açmasıdır. Yani eğilmek, hatta eğilip birşey kaldırmak çok ciddi momentlerin oluşmasına yol açar. Bu anlamda cruiser motorlardan ziyade SS'lerde sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek. Tekrarlıyorum: motosikletin oluşturduğu zıplamalar disk üzerinde hiçbir kötü etkiye yol açmaz. Önemli olan yüklenme esnasında belin açısı, yani bel omurlarına binen yük vektörünün yönüdür, yoksa bu vektörün büyüklüğünün bir önemi yoktur.

Talkie, İzmir'e beklerim dostum. Bir çay içeriz..
    Üç boyoz bir kola

BİSANCI_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK
    aynı dert bendede var(sen kalk 45 kiloyu tek başına aniden kaldır!!!!!)geçmiş olsun......

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Alıntı ShowDown adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir tek endurolarda mı dik oturuluyo?
    touringde falan da dik oturulmuyo mu
    Naked ta da dik oturuluyo ayrıca...

Rigel çok güzel anlatmış..

Artı olarak bu motosiklete has bi durum deildir.. Bel ağrısı olduğu anda (ki onun bazı dönemleri vardır, zorladığında vs ağrısı tuttuğu zaman dikkat etmen gerekir) sadece motosiklete deil herşeye bi ara ver, 2 gün evde sırtüstü yat, çaydanlık bile kaldırma.. Ağrı geçince alabiliyosan bi çelik korse al (çok fazla ağrın oluyosa) bikaç gün tak, ağrı tamamen geçince çıkar.. Uzun süre takman tavsiye edilmez çünkü korse kasları tembelleştirir.. Ağrıların tamamen bitincede belini güçlendirmen gerekiyor.. Bunun için spor ya da bel hareketleri yababilirsin.. Bel hareketleri içinde bi fizik tedaviciden bununla ilgili bi kitapçık tedarik edebilirsin.. Bel kasların güçlendiğinde ağrılar daha nadir hayatına girecektir..

Dediğim gibi bu sadece motosiklet kullanmayı deil, eğilme, kalkma, oturma, yatma gibi biçok hareketini kısıtlar.. Mümkünse full ortopedik yatak ve yastık alman da tavsiye olunur..

Yani neymiş.. Madde madde yazıyoruz

1-Full ortopedik yatak ve yastık
    2-Ağrılar çok şiddetli olabiliyor ise çelik korse (sadece ağrı olduğu zaman)
    3-Ağrı olduğu zaman ağır kaldırmıyosun(çaydanlık dahil), evde istirahat ediyosun, sert bi zemine sırtüstü yatıyosun (yüzüstü kesinlikle yasak) yada yanyatarak iki bacağın arasına kalınca bi yastık koyuyosun..
    4-Kas gevşetici ilaç kullanıyosun (doktorun önerdiği şekilde)
    5-Ağrılar tamamen geçince bel kaslarını güçlendiriyosun (geçmeden spor yapmaya başlarsan ağrı tekerrür eder, tekrar incitebilirsin)
    [B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
    [B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
    Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]

eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    büyük geçmiş olsun... umarım tez zanmanda iyleşir tekrar motosiklet sürersin
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    GeçmişOlsun arkadaş
    Eğer uzmanlar Bel Fıtığı dedilerse bizim söyleyecek lafımız oamaz Acil şifalar dilerim.
    Bu rahatsızlığın bir diğer etkileride: el-ayak-bacak-kol-boyun uyuşması(hareket etmeye karşı duyarsızlık-hissizlik...) oabilir. Bu senin motor sürmeni fena halde riske atar. Motor üzerinde iken, paröaklarımızdan affedersiniz hötümüze kadar gerektiğinde Refleksif (Ani) kullanabilmeliyiz. Uyuşmuş uzuvlarımız dediğimiz durum gerçekten tehlikelidir Biraz ara ver bakalım, iyileşince piner, bizlerle paylaşırsın
    Poturdak

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Gerekenleri bilen kişiler yazmış, doktorda söylemiştir zaten. Tekrar geçmiş olsun ve Allah kimsenin başına vermesin....
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Bel fıtığı pis birşeydir. Fizik tedaviye hemen başlamanı öneririm. Zaten devlet baba yılda 14 seansı karşılıyor. Benim boyun fıtığım tamamen iyileşti. Geçmiş olsun.

Farukxtm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    geçmiş olsun.En kısa zamanda iyileşirsin inşallah
    ------------------------------------------------------------------------------CBR 250R (HRC)------------------------------------------------------------------------------

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bel fıtığı pis birşeydir. Fizik tedaviye hemen başlamanı öneririm. Zaten devlet baba yılda 14 seansı karşılıyor. Benim boyun fıtığım tamamen iyileşti. Geçmiş olsun.
    3 yıl geçmiş, fizik tedavi için biraz geç değil mi?
    112ciyiz

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 yıl geçmiş, fizik tedavi için biraz geç değil mi?
    Allahallah ? , Konuyu ben hortlatmış gözüküyorum ama ben bunu ana sayfaya gördüm de cevap yazdım, nasıl ben hortlatmış olabilirim ki ?

haklısın aslında görünürde 3yıl aradan sonra ilk defa bugün cevap yazılmış gibi, ama daha önce de anasayfadaydı ve saçma birşeydir diye ben de bakmamıştım.
    112ciyiz

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allahallah ? , Konuyu ben hortlatmış gözüküyorum ama ben bunu ana sayfaya gördüm de cevap yazdım, nasıl ben hortlatmış olabilirim ki ?
    Arada, reklamları izlemişiz, dolayısıyla silinen mesajlar olmuş, o yüzden böyle olmuş durum
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arada, reklamları izlemişiz, dolayısıyla silinen mesajlar olmuş, o yüzden böyle olmuş durum
    reklam derken?
    "Germencik'te bir adam var, okuyup üfleyip belini bir çekiyo hiçbirşeyin klamıyor." gibi mi?
    112ciyiz

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    "Germencik'te bir ürün var, okutmadan üfletmeden, çektirmeden, sadece beline takıyorsun hiç bir şeyin kalmıyor. Ama muadillerini alırsanız da ben nasiplenemiyorum o yüzden www.bizimbelzamazingosu.com'dan da şaşmayın haa!" gibi...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    konusu denk geldi. 3 gündür bana bi hal geldi havada duracam yeminle
    yıllardır ara sıra olan bişeydi. hani öne doğru eğilip ayak parmaklarımıza dokunmaya çalıştığımız bir jimnastik hareketi varya, onu yaparkan dizimizin arka tarafında yanma hissederiz, aynen o oluyor sürekli 3 gündür, gece doğru düzgün uyuyamıyorum yeminle. bel ağrısıda var ama çok nadir, asıl dert bu dizlerimin arkasındaki acı.
    dediğim gibi öncedende oluyordu (yani motosiklet kullanmadan önce) 1 gün bile sürmeden geçiyordu ama şimdi 3 gündür geçmedi, ters bi harekette yapmadım, anlamadım gitti. fıtık mıtık olmasın aman bide bununla uğraşmiyak.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

ben 1 yıla yakın binemedim.1.5 yıldır gitmediğim doktor,fizik tedavi,masaj yatakları,akupuntur,ilaç, hatta kocakarı ilaçları kalmadı.hepsi nafile.ancak fizik tedavi ve ilaçlar ağrılarını azaltıyor hepsi okadar.fıtık sinsi sinsi yanlış bir hareket yapmanı bekliyor.ameliyat dışında kesin bir tedavisi yok.onda da az da olsa tekrarlama riski var.

en doğrusunu elint söylemiş.lafı ağzımdan almış.kesinlikle sert süspansiyonlu spor motorları unutman lazım.ve dik oturuş pozisyonlu motorları seçmen lazım. demedi deme

geçmiş olsun..

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.

Motor neydi acaba? Oturuş pozisyonu ile alakası var mı ki bu rahatsızlığınızın?
    arkadaş iyi bir konuya değinmiş. motosikletteki oturuş pozisyonunuz da bel fıtığını tetikleyebilir. tedavinizin ardından doktorunuzla oturuş pozisyonu hakkında görüşmenizi, kendinize uygun olan bir motosiklet tarzı seçmenizi öneririm.

bu arada; bisiklette önce alış esnasında boyunuza uygunluk kontrol edilir, ardından sele yüksekliği ayarlanır, gidon ayarlanır, selenin öne arkaya ayarı yapılır ve en uygun oturuş posizyonu bulunur. bu güne kadar motosikletlerle ilgili sitelerde benzer ayar olayı hiç gözüme çarpmadı. motosikletlerdede benzer ayar olayı varmıdır?
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)