Bütün MT Ailesinin Kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor cümlemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Ve konuyla alakalı birkaç söz etmedende geçemeyeceğim.
Öncelikle bu bayramın benim için ifade ettiklerinden bahsetmek istiyorum. Başlıktan da anlayacağınız gibi birçok insan bayramları 4 gözle bekler eğlenmek tatil yapmak için değil yardım toplayabilmek ihtiyaçlarını giderebilmek için.
Bunedenledir ki sizlerden ricam karınca kararınca insanlara maddi yönden yardım etmenizdir.
İllaki kurban kesmek zorunda değilsiniz bir miktar parayı bildiğiniz bir fakirin cebine usulünce koymanızda kafidir. Amaç birilerine yardım etmekse işde fırsat.
Bu konudaki şahsi fikrime gelince: ( lütfen bunu tartışma konusu yapmayın başka zaman tartışalım bu topici bayramlaşmak için açtım )
Fakir bir ailenin birçok sıkıntısı ve ihtiyacı bulunmaktadır Kiraasıdır faturalarıdır gıdasıdır çocuklarının okul ve sağlık ihtiyaçlarıdır giyimi kuşamıdır v.s. v.s.
Fakir bir aile bunları yeterince karşılayamaz veya hiçbir şekilde karşılayamaz sadece geçiştirir.
Bu sebepten dolayı ŞAHSİ FİKRİM ŞUDUR
Kapısına dayandığımız fakirin ihtiyaçlarını bayram gunu elimizde 2 kilo etle karşılayamayız. Fakir işde adı üstünde et yese ne yemese ne. Tek eksik bumudur. Herşeyi bırakıp iki kilo et hesabımı yapmaktadır. Neticede Her Anne-Baba gibi onlarda çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılamak ister. Bunun içindirki o ete vereceğimiz parayı aynı kurbanı parçalar gibi 8-10 parçaya bölelim 8-10 fakiri sevindirelim onlarda bu yardımlarla gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışsınlar. Nedersiniz ?
Yardımlarınız için teşekkürederim
...................Buyrun bayram şekeriniz afiyetler olsun