Kask Seminerinden Kasksız ölüme Gitti
Reklamlar
-
Gaziantep İl Temsilcisi
Kaskın Öneminin Anlatıldığı Seminere Katılan Berber Kalfası, 2 Saat Sonra Kask Takmadan Bindiği Motosikletiyle Kaza Geçirip Yaşamını Yitirdi.
Kaskın öneminin anlatıldığı seminere katılan berber kalfası, 2 saat sonra kask takmadan bindiği motosikletiyle kaza geçirip yaşamını yitirdi.
İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, çıraklık eğitim merkezi öğrencisi berber kalfası Ümit Kazan (17), önceki gün Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi, Berberler ve Kuaförler, Marangoz ve Mobilyacılar, Madeni İşler, Gıda Maddeleri odalarının ortaklaşa düzenlediği ’İş Kazası ve Meslek Hastalıkları’ konulu semineri izledi. Sinevizyon gösterimiyle birlikte motosiklet kullanırken kask takılmasının önemi ve kazalara karşı dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda bilgilerin de verildiği seminerin sonunda motosikletine binen Kazan, berber dükkánına doğru yola çıktı.
Beyin kanaması geçirdi
Ümit Kazan, kask takmadan bindiği 35 ZLK 65 plakalı motosikletiyle sanayi sitesi çıkışında, Aziz Terzi yönetimindeki 35 Z 5765 plakalı çöp kamyonuna çarptı. Ağır yaralanan berber kalfası, kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Travma kaynaklı beyin kanaması sonucu öldüğü belirlenen Kazan’ın cenazesi, dün Ödemiş’in Günlüce Köyü’nde toprağa verildi.
Dinlediklerini yapsaydı ölmeyecekti
Sinevizyon gösterimiyle birlikte motosiklet kullanırken kask takılmasının önemini öğrenen Ümit Kazan, seminer çıkışı motosikletiyle işe dönerken çöp kamyonuna çarptı. Kask takmayan Kazan beyin travması geçirip öldü
Kaynak:
http://www.haberler.com/kask-seminer...-gitti-haberi/
HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )
Reklamlar
-
yazık çok yazık
göz göre göre lades yani,,,
Allah rahmet eylesin...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
-
-
Türkiye' ye ithal edilen KASK ların denetimini DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI yapıyor bununla ilgili TEBLİĞİ aşağıdadır.
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMLERİNİ DÜZENLEYEN DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ
TEBLİĞ NO: (2007/11)
Dış Ticaret Müsteşarlığından: 29.12.2006 tarihli ve 26391 sayılı R.G.
MADDE 1 - (1) İthal edilecek kişisel koruyucu donanımların, 29/11/2006 tarih ve 26361 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğine uygun ve güvenli olması zorunludur.
MADDE 2 - (1) Avrupa Birliği’nde serbest dolaşıma girmemiş ve Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulmak istenen ekli listedeki (Ek 1) ürünlerin söz konusu Yönetmeliğe uygunluğuna dair denetimler, Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölge Müdürlüklerine bağlı Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanlıklarınca yapılır.
MADDE 3 - (1) Ekli listede (Ek 1) yer alan ürünlerin ithalatı için ithalatçı veya temsilcisi, başvuru formu (Ek 2) ve form ekinde sayılan belgelerle birlikte ekli listede (Ek 3) belirtilen yetkili Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanlığına başvurur.
MADDE 4 - (1) İthalat denetimleri, belge ve/veya işaret kontrolü ve/veya fiziki muayene şeklinde gerçekleştirilir, ürünün güvenliğinden veya mevzuatına uygunluğundan şüphe duyulması halinde ürün teste tabi tutulur.
(2) Yapılan denetimlerde ürüne ilişkin mevzuata herhangi bir aykırılığın tespit edilmemesi halinde, ithalatçıya veya temsilcisine, gümrüklere ibraz edilmek üzere uygunluk belgesi verilir.
MADDE 5 - (1) Teknik düzenlemesine uygunluğu belgelenmiş olsa dahi, yapılan denetimler sonucunda ürünün teknik mevzuatına aykırı ve/veya güvensiz olduğunun tespiti halinde keyfiyet, red sebeplerini içeren bir yazıyla firmaya ve gümrük idaresine bildirilir; bu durumda gümrük idarelerince söz konusu ürünün ithalatına izin verilmez.
MADDE 6 - (1) Bu Tebliğ, şahsi eşya ve numunelere uygulanmaz. Gümrük idaresi bu kapsamda gümrüğe sunulan ürünlerin ithalatına doğrudan izin verir.
(2) Şahsi eşya; kullanım alanı ve miktarı dikkate alındığında ticari amaçla ithal edilmediği anlaşılan ve mesleki veya ticari bir faaliyetle ilgili olmamak şartıyla ev ve özel yaşamla ile ilgili bir ihtiyacı karşılamaya yönelik ürünü ifade eder.
(3) Numune; belli bir tür eşyayı temsil eden ve sunuş şekli ve miktarı belli bir tür veya nitelikteki eşya için sipariş vermekten başka bir amaç için kullanılması mümkün olmayan madde, eşya veya örneği ifade eder.
MADDE 7 - (1) İthalatçı, ithal ettiği ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun ve güvenli olmasından, 11/7/2001 tarih ve 24459 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümlerince sorumludur.
MADDE 8 - (1) Bu Tebliğde yer alan hususlarla ilgili olarak uygulamaya yönelik önlemleri almaya ve gerekli düzenlemeleri yapmaya Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü) yetkilidir.
MADDE 9 - (1) Bu Tebliğde yer almayan hususlarda ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.
GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çıkış ülkesinde ihraç amacıyla taşıma belgesi düzenlenmiş veya Gümrük Mevzuatı uyarınca gümrük idarelerine sunulmuş olan ürünlerin ithalatı, ilgili bulundukları Tebliğ hükümlerine tabidir. Ancak, bu Tebliğin lehteki hükümleri söz konusu işlemlere uygulanır.
MADDE 10 - (1) 10/3/2006 tarih ve 26104 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2006/13 sayılı DTS Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 11 - (1) Bu Tebliğ 1/1/2007 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 12 - (1) Bu Tebliğin hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.
Yani hepsinin ithalini uygun görmüştür.Ama standart olarak neyi göz önüne alıyor orasını da araştıralım.
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
-
Çok yazık. Hatasının bedelini hayatı ile ödedi. Teşke takmış olsaydı. Gördüğüm kadarı ile genellikle bu yaşlardaki gençler kasksız dolaşıyor. Dileğim bu arkadaşımızın davranışı diğer kasksızlara ders olur.
Ayrıca geride kalan ailesinin başı sağolsun. Allah sabırlar versin.
-
gerçekten cok yazık ya.. allah rahmet eylesin..
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
-
http://www.dtm.gov.tr/dtmweb/index.c...kID=351&dil=TR
TSE Tarafından Gerçekleştirilen Uygunluk Değerlendirmesi
Dış Ticarette Standardizasyon (2007/1) sayılı Tebliği çerçevesinde, iç piyasada zorunlu uygulamada bulunan sanayi ürünleri standartları kapsamındaki ürünler, ithalatta da anılan standartlara göre uygunluk değerlendirmesine tabi tutulmaktadır. Söz konusu denetimler, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilmektedir. İthalatta yapılan uygunluk değerlendirmesi ile, ithal edilen ürünlerin ilgili standartlarına temel gerekler (asgari sağlık, emniyet, çevrenin korunması ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesi) yönlerinden uygun olmaları amaçlanmaktadır. Diğer taraftan, bu uygulama ile Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun olarak iç piyasa ve ithalattaki uygulamalar arasında paralellik sağlanmaktadır.
İthalatta uygunluk değerlendirmesi işlemlerine; ithalatçı veya temsilcisinin, TSE'nin ilgili birimine başvurması üzerine giriş gümrüğünde yirmi dört saat içinde başlanmaktadır. Bu aşamada, TSE tarafından numune alınmakta ve uygunluk değerlendirmesi yapılmaktadır. Uygunluk değerlendimesi olumlu çıkan malların ithali için TSE tarafından gümrüklere ibraz edilmek üzere "Uygunluk Belgesi” düzenlenmektedir Uygunluk değerlendirmesinden olumsuz sonuç alınmış, standarda uygun olmayan malların ithaline ise izin verilmemektedir.
Söz konusu Tebliğ eki liste, ürünlerin risk durumu, ekonomik değeri, hammadde, yarı mamul olma ve doğrudan tüketiciye intikal etme durumları gözönüne alınarak üçe ayrılmıştır. Bu çerçevede; risk durumu ve ekonomik değeri yüksek, doğrudan tüketiciye intikal eden ürünler, söz konusu Tebliğin (Ek 1) sayılı listesinde risk durumu ve ekonomik değeri düşük olan ürünler (Ek 2) sayılı listesinde, risk taşımayan, hammadde, yarı mamul ürünler ise (Ek 3) sayılı listesinde düzenlenmiştir. Bu çerçevede, anılan Tebliğ eki (Ek 1) sayılı listede yer alan ürünlerin her ithalatında ilgili standardın öngördüğü testlerin yapılması, (Ek 2) sayılı listede yer alan ürünlerin ilk ithalatında testlerin yapılması, bu testlerden olumlu sonuç alması halinde, tipi, türü, sınıfı, menşei, ithalatçısı ve üreticisinin aynı olduğu müteakip ithalatlarında tekrar teste tabi tutulmaması, (Ek 3) sayılı listede yer alan ürünlerin uygunluk değerlendirmesinin ise, evrak üzerinden, gerekirse test yapılmak suretiyle gerçekleştirilmesi öngörülmüştür.
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
-
allah rahmet eylesin..geride kalanlara sabır versin...
ennginn (sanırım engin bey) yazdığınız yazılar aslında son kullanıcı olan bizlerden ziyade ithalatçı firmaya hitap eden devlet tarafından konulan yasa ve kurallar...
yasa kabul edilse dahi benim görüşüm gümrüklerden uygun olmayan kasklar bir şekilde kılıfına uydurulup girecektir.. çünkü gümrüklerimizin nasıl çalışıyor, televizyon ve gazetelerden takip ediyoruz...
inşallah herkes bilinçli bir şekilde koruyucu ekipmanlarını seçer ve kullanır... talep ne doğrultuda olursa arzda o uyar...
motosiklet ehliyeti 149,99 ytl :queen:
-
-
10 Aralık 2007, 15:54
#10
Ne demeli ki... Allah rahmet eylesin......
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
10 Aralık 2007, 16:32
#11
Ülkemiz de satılan motosiklet kaskları, standartlara uygun kasklar arkadaşlar.
Sorun bu değil.
İnsanların motosiklet kaskına benzeyen herşeyi alıp kullanması.
Forumumuzda da bu kasklar, motosiklet kaskıyla karıştırılıyor.
Ucuz dandik Çin malı kask veya başka isimlerle anılıyor.
Halbuki hemen hepsinin üzerinde, "kask olarak kullanılamaz" ibaresi var.
Yani defalarca yazdığımız gibi aldığınız malı kontrol ederek alın.
Geçen yıl Türkiye'ye geldiğimde gördüğüm bazı şeylerden sonra doğrusu bilinçlenme konusunda ümidimi kestim.
Biz burada polis görevini yapmıyor. Eğer polis kanunları uygulasa, sorun kendiliğinden hallolur diye defalarca yazmışız.
Bir de baktım ki polis kendisi kask takmıyor.
Bir diğer konuda üç kağıtçı diye nitelendirmekten çekinmeyeceğim esnaf arkadaşlar.
Motosiklet malzemeleri satan dükkanlar da bu kask olarak kullanılamaz ibaresi bulunan kaskları satıyorlar.
Bence önce onlardan başlamak lazım.
Çünkü bu tür bir mağazaya gittiğinizde rafta gördüğünüz malzemeleri, otomatik olarak motosiklet malzemesi algılarsınız.
Devletin bu konuda denetim yapması ve bu tür uygulamaların önüne geçmesi gerekir.
Sizler de bu tür mağazaları uyarın. Devam etmekte ısrar ediyorlarsa, teşhir edin.
Motosiklet ile ilgili malzeme satan dükkanlarda, ilgisiz malzemeler bulundurulmasın...
Evladını kazada kaybeden aileler, eğer sattıkları malda kusur varsa, bu mağazaları mahkemeye versinler.
Biraz uğraşsınlar bakalım, bir daha satabiliyorlar mı?
Ben kaynakçılar için üretilmiş bir kaskı(tek işlevi vizördedir. Kafayı koruma görevi yoktur) bir dükkanda hem de vitrinde gördüm.
Bu kasklar, motosiklet kasklarına çok benzerler.
Ne işi var motosiklet mağazasında?
-
10 Aralık 2007, 16:46
#12
Demek ki seminer felan hikaye, adamın içinde olacak..Allah rahmet etsin
-
10 Aralık 2007, 16:50
#13
345 adlı üyeden alıntı
Bende biraz önce okudum haberi çok üzücü hele hele böyle bi seminerden sonra olması çok üzücü bir okadarda düşündürücü
Yanlız ülkemizde önemli bi sorun daha var ucuz korumaktan çok zararı olabilecek kasklar
Hiçbir standarda uymayan sadece ceza ve rüzgardan koruyan bu kaskların ülkeye girişi yasaklanmalı hatta üretilmesi yasaklanmalı.Benim altımdaki motor ucuz o kadar para veremem diyen zihniyetide anlamıyorum kaskı motor mu takıyor yaw
geçen gün bi kask markası gördüm nalon yuh artık ya bu kadar da olmaz dedim.Bu kaskları takıp da vefat eden arkadaşlarımızın arkasından da basın bu sefer kaska rağmen kurtulamadı yazacak ne diyelim zihniyet değişmeli önce sonrada biraz kalite anlayışı yaygınlaşmalı...
Aynen benim düşüncelerimi yazmışsın... Ucuz(fiyat olarak deil kalite olarak) kasklar yurda girmemeli.. Denetimlerde artarsa bu tarz ölüm haberlerinin büyük oranda azalacağını düşünüyorum.. Motoru 2 milyara alacağına 1 milyara al 1 milyarınada kask mont bot vs al param yok naapıyım deme kardeşim...
Allah rahmet eylesin, yaşıda çok çok gençmiş
[B]Aptalların anlayacağı gibi yaz, akıllı olan ilk cümlede ne dediğini zaten anlar [/B]:cat:
[B][COLOR="DarkRed"]Ben Derdimi Hangi Dağa
Yüreğimi Hangi Suya Diyemiyorum[/COLOR][/B]
-
10 Aralık 2007, 16:56
#14
patriote adlı üyeden alıntı
Ben kaynakçılar için üretilmiş bir kaskı(tek işlevi vizördedir. Kafayı koruma görevi yoktur) bir dükkanda hem de vitrinde gördüm.
Bu kasklar, motosiklet kasklarına çok benzerler.
Ne işi var motosiklet mağazasında?
ben inşaat malzemeleri satıyorum... adam 20 - 30 milyonluk kask replikalarını (kask demiyorum.. dikkatinizi çekerim) pahalı bulup bizden inşaatçıların kullnadığı 5 ytl'lik baretlerden alıp takıyorlar motosiklet kullanırken....
motosiklet ehliyeti 149,99 ytl :queen:
-
10 Aralık 2007, 17:07
#15
banavurma adlı üyeden alıntı
ben inşaat malzemeleri satıyorum... adam 20 - 30 milyonluk kask replikalarını (kask demiyorum.. dikkatinizi çekerim) pahalı bulup bizden inşaatçıların kullnadığı 5 ytl'lik baretlerden alıp takıyorlar motosiklet kullanırken....
Yahu ben senin dediğin şeyi yazacaktım da,
o kadar da olmaz diye yazmadım.
Cümlemi şöyle bitirecektim.
"Adamlar neredeyse, inşaatçıların kullandığı baretlerden takacaklar."
Fakat bu kadar da olmaz diye düşünüp yazmadım.
Bu kadar da olurmuş.
-
10 Aralık 2007, 17:27
#16
Allah rahmet eylesin
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)