Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

"Son bir defa motora bineyim" dedi, öldü

REKLAM ALANI

Motosikleti
    değişiyor :)
    hala kimse birbirini annamak istemiyor galiba kazanın olduğu yeri adanalı bütün arkadaşlar bilir cuma ve cumartesi kalabalıktır ayrıca gaz açılacak yer değil orası mantıklı adam bunu yapmaz sonuç ortada olan oldu 3 kişi öldü 3 kişide yoğun bakımda bundan ders çıkaran arkadaşlar olur mu orasını bilmem ki yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla bir kısım arklar bişi annamamış sadece fiks 2 kelimeyi bir araya getirip birazda yorum eklemiş trafikte fark edilmeyen taşıtlarız hepiniz bilirsiniz bunu bile bile bu şekilde kalabalık yerde gaz açmanın annamı yoktu kendinide yaktı başkalarınıda

istediğin motora bin zihniyetin değişmedikten sonra adama olmassın annayan annadı bide motorcuyum diye geçinip ayrım yapmaya kalkanlar ayrı bir zihniyete sahip arkadaşlar var onlarda motorcuyum diye geçinmesin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben bunu gazetede okudum uzucu bı olay

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asıl zevk uzun süreli hızda diil....Kısa süreli çabuk hızlanmalarda...Altındaki gücü hissetmekte.....
    Evet haklısın, esas zevk kısa sürede büyük hız farkını hissetmektir, yani yüksek ivmelenmedir. Arabalar da +200'lere çıkıyor ama 20-25 saniyede. Bir SS ise 7-8 sn'de 200'ü görebilir tahmin ediyorum. Zaten 0-100 hızlanması neredeyse G (9.81 m/sn2) ivmesine eşit diyebiliriz. 2.9 sn'de 100 Km/saat hıza ulaşan bir motor için hesaplayalım:
    100 km/saat= 27.78 m/sn ve
    v=a*t için
    a=v/t => a=27.79/2,9 => a=9,56 m/sn2 ivme değeri bulunur.

9.81 değeri ile 9.56 değeri neredeyse birbirine eşit olduğu için G ivmesiyle kalktığını söyleyebiliriz. Bu durumda kalkış anında kollarımıza bizim ağırlığımızın neredeyse tümü biniyor (sanki ağaçta bir dala tutunmuş ve sarkmış gibi oluyoruz). Olayın vahametini anlatmak için bunu belirttim. İşte bu güce karşı koyma ve organlarımızın sahip olduğu eylemsizlik momenti sebebiyle geride kalma isteğini hissettiğimizde zevk alıyoruz. Bir uçağın kalkışından zevk almayan bir motorcu olamayacağını zannediyorum. Uçağın kalkışa kadar ulaştığı hız olsa olsa 250 km/saat 'tir ama o değere çok kısa sürede ulaştığı için koltuklarımıza gömülüyoruz. Halbuki uçak havadayken 800-900 km/saat hızla uçarken aynı hazzı duymuyoruz. Demek ki esas olan İVME'dir, yani ani hızlanmadır.

Motosikleti
    250cc scooter
    Alıntı MrCool adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet haklısın, esas zevk kısa sürede büyük hız farkını hissetmektir, yani yüksek ivmelenmedir. Arabalar da +200'lere çıkıyor ama 20-25 saniyede. Bir SS ise 7-8 sn'de 200'ü görebilir tahmin ediyorum. Zaten 0-100 hızlanması neredeyse G (9.81 m/sn2) ivmesine eşit diyebiliriz. 2.9 sn'de 100 Km/saat hıza ulaşan bir motor için hesaplayalım:
    100 km/saat= 27.78 m/sn ve
    v=a*t için
    a=v/t => a=27.79/2,9 => a=9,56 m/sn2 ivme değeri bulunur.

9.81 değeri ile 9.56 değeri neredeyse birbirine eşit olduğu için G ivmesiyle kalktığını söyleyebiliriz. Bu durumda kalkış anında kollarımıza bizim ağırlığımızın neredeyse tümü biniyor (sanki ağaçta bir dala tutunmuş ve sarkmış gibi oluyoruz). Olayın vahametini anlatmak için bunu belirttim. İşte bu güce karşı koyma ve organlarımızın sahip olduğu eylemsizlik momenti sebebiyle geride kalma isteğini hissettiğimizde zevk alıyoruz. Bir uçağın kalkışından zevk almayan bir motorcu olamayacağını zannediyorum. Uçağın kalkışa kadar ulaştığı hız olsa olsa 250 km/saat 'tir ama o değere çok kısa sürede ulaştığı için koltuklarımıza gömülüyoruz. Halbuki uçak havadayken 800-900 km/saat hızla uçarken aynı hazzı duymuyoruz. Demek ki esas olan İVME'dir, yani ani hızlanmadır.

zaten eyer basıp çekmiyceksen 100 lük cup ta bile gidersin mazallah
    herşey yerinde zamanında güzel tadında bırakırsan güzel
    fren elimizin altında deyil beynimizin içindedir

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Yaw adamın taziye topiği nerelere geldi..... Yakında ölü ve yaralı sayısı artıcak devam ederseniz.....

Bırakın tamam.... Ölenlere rahmet yakınlarına sabır dileyelim.... Biz birbirimizle anlaşamıyoruz daha 4 tekerlilerle nasıl anlaşalım....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Arkadaşlar forum kurallarını okuyunuz lütfen, meydan okumak, yarış teklifinde bulunmak v.s. doğru değil.

Bu başlık altında bunların konuşulması hiç doğru değil, lütfen mesajlarımızı editliyelim.

Teşekkürler.

Ek:
    Sanırım gerekenler yapılmış, mod arkadaş mümkünse bunuda silin artık yersiz kalıyor.

:

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

"Son bir defa motora bineyim" dedi, öldü

arkadaşlar çatalan köprüsünde sattığı kawasakisiyle son heveslerini almak isteyen kardeşimiz wolsvagen transportere yandan 220 civarı hızla çarptı.olay 3 gün önce oldu.fırsat bulamadım eklemeye gazeteler vermiş sanırım.
    23 00 da işten çıkmıştım,bende olta balıkçılığı merakı var,malzememi aldım gölün kenarına gittim,hazır betonun önündeki buruna.malzememi indirdim,oradan köprü tamamen görünüyor,tahminen 01 civarı oradaydım.
    köprünün üzeri ana baba günüydü.ambulanslar,itfaye arabası,jandarma,arabalar.ben 3,4 km. kadar mesafedeyim.tabi ilk anda bilmediğimden oltalarımı attım.diğer oltacı arkadaşlarla sohbete başladım,ne oldu derken,bizim motorlu kardeşimiz ortalıgı yırtan bir sesle basmaya başlamış,düşünün gece vakti nasıl ortalıgı yırttığını.farın ışığından ne derece hızlı olduğu belliydi diyorlar,köprünün ortalarına geldiğinde çok büyük bir sesle kazayı yapıyor,motor alev alıyor.
    bizim bulundugumuz yer tamamen köprüyü görüyor,neyse motor oldugunu duyunca dayanamadım dedim siz oltalara bakın ben bi gidim.gitmez olaydım
    ben o mekana gelmeden yaklaşık 1 saat önce kaza olmuş.motoru çekiciyle götürmüşler,kardeşimiz parçalara bölünmüş,arabaya arka yolcuların inip bindiği ortadaki kızaklı kapının oradan vurmuş,araba çekicinin üzerindeydi,ortayı resmen gömmüş.
    arkadaki oturanlardan iki kişi ölü.ortalık kan gölü diyorlar,itfaye yerleride yıkamıştı,konuştuğum kişiler köprü civarının özel güvenliği,onlarında altında zealsun motor vermişler,neredeyse ağlamak üzereler soru soruyorum anlatamıyorlar.her yer kan gölü diyorlar.ben arabanın resmini çektim.oradan tahmin edin olayı.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

forumda verilmişti suç motorcudadır büyük ihtimal demiştim 220 km/h.sözün bittiği yer.allah rahmet eylesin

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    ...................edit..............

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    aLLah rahmet eylesin
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Alıntı Özer024 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediklerini aynen sana iade ediyorum.Allah bilir daha hayatında 60'ı geçememişindir çin malı motorunla.Gelir burada bizleri kıskanırsın.Olsun önemli değil.Biz çin malı kullananlarıda motorcu olarak görürüz ama sendeki bu zihniyetle ne motorcu olursun nede 60'geçersin
    bu arkadaşımızın "çin malı" motoru olan insanları motorcu olarak görmeyip hakaret eden post una alıntı yapıp yazdığım mesaj neden silinmiş acaba?
    yazdığım mesajda ahlak kurallarını aşan bi durum mu vardı?neden yani?
    yada hyo su olan bi mod arkadaşımız varda zoruna mı gitti bu olay anlayamadım..
    aklımda kaldığı kadarıyla tekrar yazıyorum

sen Japon kökenli race bozması dışı büük içi küçük makinenle 60 ı geçince eline ne geçti ? Birde "bizleri ksıkanırsın" lafın dikkatimi çekti ..bu arkadaş o çin malını satıp üstüne cüzi bir miktar(bir maaş kadar)ekleyince senin canavardan bi tane alabiliyor.Bende söyledim o kadar al bi tane sende motorcu ol artık diye ama neden almıyor anlamıyorum..
    -tarzı birşeylerdi..
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Motosikleti
    tabanvay
    motorcu kardeşimizin ailesine sabır filiyorum başımız sağolsun...

minübüsteki gariplerede nediyimki Allah rahmet eylesin çok geçmşi olsun...

kader işte...

Alıntı Özer024 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .... Allah bilir daha hayatında 60'ı geçememişindir çin malı motorunla.Gelir burada bizleri kıskanırsın.Olsun önemli değil.Biz çin malı kullananlarıda motorcu olarak görürüz ama sendeki bu zihniyetle ne motorcu olursun nede 60'geçersin
    senin zihniyetine ne diyimki ben lafa bak

motorculuk = sürat değil sen bu ruhun ne demek olduğunu bilmiyosan buralarda ziyan olma istersen... ki zaten motorculuğun manasını bilmiyosun biraz araştır büyüklerine küçüklerine sor soruştur istersen...

kolpa motorcu...

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Üzerinize alındığınıza göre kıskanıyorsunuz arkadaşım.Kıskanmayın bukadar.Yada satın çin malı motosikletlerinizi kurtulun, bu iş bu kadar basit.Benim çin malı motosiklet kullananlara lafım yok...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Motosikleti
    tabanvay
    evet kıskanıyorum dostum... bi gs 1200 üm olmasını yada bi dr800 big im olmasını çok isterdim.... herkes bütçesine göre hareket etmek zorunda bunun farkına var...

ne olursa olsun kimseyi aşağılamaya hakkın yok.. 60 ı geçmiyo dediğin motorlarla insanlar neler yapıyor...

umarım anlarsın bi gün tekrarlıyorum kolpa motorcusun..

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    hemşooo kızmaya hakkınız yok sizin ss'cilerle ilgili yaptığınız genelleme ne kadar doğruysa özerin çin mallarıyla ilgili yaptı genellemede o kadar doğrudurr kısasa kısas denir bunaaa uzatmayın bence bu muhabbetii
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    İso zaten kimsenin bişe uzattıgı yok konu kapandı bitti.Herkes kendini biliyo.Dün çin malı scooter a binip bugun ufak hacim ss e binenler ortalıgı karıştırıyor.Herkes önce bi dün neydim die baksın sonra bugununu konuşsun.Bu konuyu da şu an 3-5 kişi biliyo bence fazla sallanıp budaklanmasın yoksa butun site polemige girecek.
    Born To Be wild,Live to Ride...

Motosikleti
    ne istersen var :P
    ya yeter kesin artık şu polemiği yaaa,
    çin malı motora daaaaa, cross'a daaaaaaa, racing'e deeeeeeeee !!!!!!!!!

kasksız gezen tahta kafalılara laf söyleyin !!!!!

dün mendereste 3 saat kadar oturduk arkadaşlarla,
    100 tane motor gördüysem 100'ünde de kask yoktu !!!
    %100 kasksız gezen tipler.

(sadece 1 tane atv'li amcada kask vardı)

eve dönerken polis çevirmesinde durdum,
    'arabalardan çok motorlarla ilgilenseniz nasıl olur' dedim,
    'haklısın bacım, daha şimdi 2 tane bağladık' dediler.
    'sadece kask değil, ehliyet ve ruhsat için de yüklenin' dedim.
    'en güzeli valla' dediler.

es mi geçtiler bilmem ama, buz gibi oldum
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı metalgod adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kolpa motorcu...
    Sen nesin ya... Tarla motorcusu.

Alıntı JaNTi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İso zaten kimsenin bişe uzattıgı yok konu kapandı bitti.Herkes kendini biliyo.Dün çin malı scooter a binip bugun ufak hacim ss e binenler ortalıgı karıştırıyor.Herkes önce bi dün neydim die baksın sonra bugununu konuşsun.Bu konuyu da şu an 3-5 kişi biliyo bence fazla sallanıp budaklanmasın yoksa butun site polemige girecek.
    Arkadaşım benim Mondial 100 KH motosikletim'de var.Ben neye bindiğimi iyi biliyorum.Çin malı işte inkar etmenin bir anlamı yok.Ama ben çin malı kullanıyorum diye kimsenin malınada çamur atmıyorum.Kimse kıskançlık yapmasın.Herkes altındaki makineyi bilsin.İki teker kullanan herkes motosikletçi'dir benim gözümde, ayrımı yapan sizlersiniz.Konuşmalara baştan dikkat edilse bu tartışma bu kadar uzamazdı...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Motosikleti
    TEABANWAEY m1000r
    Gercekten Cok Uzucu Diyecek Bişey Yok En Cokda Minibustekilere Yazik
    MÖTÖRÜM MÖTÖRÜM MÖTÖRÜMÜ VAR GALİ YÜCE YARABBİM:queen:

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler