Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

!!!!arkadaşlar kaza geçirdim ve sağ dirseğim kırıldı acil yardım lütfen okuyunuz!!!

REKLAM ALANI
    anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    çok geçmiş olsun tıbbı olarak hiç bir bilgim yok ama heyecan yapma 2-3 ay motora binmessin canını sıkma
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Arkadaşlar, hiç düşündünüz mü montlarda, pantalonlarda, eldivenlerde neden korumalar hep eklem yerlerine denk geliyor diye? Çünkü motor kazalarında en fazla eklem yerleri hasar görüyor. Normalde bacağınız veya kolunuzun kırılması çok daha düşük ihtimal. Korumaları o yüzden omuz, dirsek, diz bölgelerine koyuyorlar. Ne kadar çok korumanız varsa, kaza anında size zarar gelme olasılığı o kadar düşer. O yüzden montsuz, eldivensiz biniyorsanız düşük süratlerde bile büyük yaralanmalara sahip olabilirsiniz. Benim elimde eldiven olmasına rağmen parmağım kırıldı, eldiven olmasaydı herhalde parmak kopardı.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    geçmiç olsun, aman dikkat.
    facebook(Fazer Tutkunları)

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, hiç düşündünüz mü montlarda, pantalonlarda, eldivenlerde neden korumalar hep eklem yerlerine denk geliyor diye? Çünkü motor kazalarında en fazla eklem yerleri hasar görüyor. Normalde bacağınız veya kolunuzun kırılması çok daha düşük ihtimal. Korumaları o yüzden omuz, dirsek, diz bölgelerine koyuyorlar. Ne kadar çok korumanız varsa, kaza anında size zarar gelme olasılığı o kadar düşer. O yüzden montsuz, eldivensiz biniyorsanız düşük süratlerde bile büyük yaralanmalara sahip olabilirsiniz. Benim elimde eldiven olmasına rağmen parmağım kırıldı, eldiven olmasaydı herhalde parmak kopardı.
    işte abicim bu kadar... açık açık aynı şeyi belki 100 kere söylüyorsun ama nato kafa nato mermer... adam kapamış bi kere gözlerini tüm dünyaya.. bildiği gibi yapacak.. biz keriziz çünkü 35 derece sıcakta güneş tepemizde sucuk oluyoruz montun içerisinde... illa kıracak kafasını gözünü öyle anlayacak montun, kasknın ne işe yaradığını... tabi şanslıysa o da...

o kadar üzülüyorum ki hala bazıları böyle şeyler yazınca... ne cahil milletiz biz diye... değişen hiç bişey yok.. yaz gelince bizim motorcular patır patır dökülmeye başlıyor... kışın motora binenler ise zaten bilinçli motorcu olduğundan yaz kış adamlar aynı ciddiyeti gösteriyor ama yazlıkçılar bize her gün bu üzüntüyü yaşatıyorlar..

neymiş.. 60 km/s hızla giderken düşmeyi bilecekmişsin.. tutacakmışsın motoru falan filan... lafa bak ya... gel de delirme... virajda motoru tutacaksın.. yada üsturuplü düşeceksin... monta ne gerek varmış... Kenan Sofuoğlu da hiç motosiklet kullanmayı bilmiyor ya o yüzden her yarışta giyiyor kanguru derisi tulumları... tulum kask giydiğine göre acemi galiba..

tkalfaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750S DCT
    Ben bu "mont ile pişiyoruz" mantığını anlamadım. Tamam, DURDUGUN yerde pişersin tabi, ama hareket eder etmez, terim bende klima etkisi yapıyor, hem hemen serinliyorum ve serin kalıyorum. Ama montumun tüm astar ve üst kaplamasını çıkardım ve "mesh" halde kaldı.

Uzun yollar için, ıslatılmış bir eşarbı boynuma doluyorum, yarım saat kadar (kuruyuncaya kadar), 38 derece hava sıcaklıgında bile beni serin tutuyor ve rahat sürüş sağlıyor.

-turgut
    ---
    Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R

oFLuAlper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650R
    geçmiş olsun kardeş. allah tez şifalar versin. bundan sonra yaşamassın inş böle üzücü şeyler
    GT650R

karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kazayı yaşayan arkadaşa elbette canı gönülden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,

ama ortopedistin ilgili ve alakalı üşenmeden yazdığı yorumu bi çok kişi parayla söölemez sanırım ardından özel sağlık danışma hattı gibi bi özveri ile tlfnunu falan verdiğinden dolayı tebrik ediyorum.
    May The Force Be With You

bakırköy acıbadem hast. sarper çetinkaya var. özellikle sporcu sağlığıyla ilgili en önemli ortopedisttir. bir ona görün istersen... geçmiş olsun

Motosikleti
    Olacak İnşaalaah Hayallerimde ki MOTOR HONDA VTX 1300S
    Kardeşş Buyuk geçmiş olsn Dıkkat et kendıneeee
    Ben SADECE Motorlara AŞIĞIMMM
    ::tutkuy::

Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    Alıntı ilnapoli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saçmalama arkadaşım.. montun falan hikaye olduğu yok.. ama senin kör cahil olduğun apaçık ortada..
    Arkadaşım pistten değil trafikten bahsediyoruz kaldıki adam dirseğini kırmış , hayatın gerçeklerinden anlamayıp forumlardan yazı yazmak daha kolay sanırım.Trafikte yapılan kazalarda koruma tabiki lazım ama daha çok akıllıca ve soğukkanlı olmamız lazım.Kaza anında motorun üstünde odun gibi durursan tabiri caizse en büyük zararı alırsın örneğin.

sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun çabucak iyileşirsin inşallah

sılwes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok gecmıs olsun.en kısa zamanda iğileşmen dileğiyle.
    Koşulların mükemmel olmasını beklersen hiçbir zaman harekete geçemezsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Geçmiş olsun.

Yakın veya uzak mesafede mutlaka yazlık file korumalı motosiklet montu ya da kışlık mont kullanırım. Uzak mesafede ek olarak (biraz garip karşılanabilir) bir de mont içine dirseklik takıyorum. Montlarımın dirsekliklerine tam güvenemiyorum.

superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    Alıntı Toqi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu mont felan hikaye işte 60 la giderken motoru yatırınca dirseğinin üstüne düşmemen için biraz çaba gösterseydin keşke düşmesinide öğrenmek gerek
    Geçmiş olsun
    İlk önce toqi sana cevap yazmamak için zor tuttum kendimi ama baktım hala aynı mantıktasın.Sana yaşadığım bir kazayı anlatiyim bu yaz başında,sende anlamak isityorsan anla.Zincirlikuyuda 65-70 arası bir süratle gidiyorum ve sol şeridi ortalamış gidiyorum.Sağ tarafta cevreyolu çıkışı var.Ben normal bir seyir halindeyken (ha bu arada gece oluyor)Bir anda sağ tarafımda bir arabanın üzerime geldiğini gördüm ve görmekle kalmadım hisettim adam sadece aynama hafif bir dokundu ve ben bir anda yalpalamaya başladım baktım kurtaramıyorum motoru bıraktım ve yerde 15 metre sürüklendim.Hiç nasıl sürüklendiğime dikkat etmedim açıkçası.Ve ayakaltığımda kenara gittim kaskımı çıkardım üzerimi kontrol ettim.Montun dirseği paramparça dizlikler haşat eldiven ayvayı yemiş pantalonun arka cebi yok ,haliyle cüzdanda yok.Botlarım olmasınıa rağmen kışlık botu yaz kış kullanırım.Ayak bileğim ve kaval kemiğimde morluklar ve bu kazadan 10 dakka sonra moto üzerindeydim.Allahtan motorun koruma demiri vardı.Ertesi gün işe hiçbirşey olmamış gibi gittim vs...Neymiş yani toqi mont eldiven dizlik kask vs şart sen giyme bana ne ama başkalarına ukalalık yapıp çok biliyormuş havalarına girme.Viraja 40 km.le de girsen yolda yağ,kum, yada kaza yapmış bir araç yada yaralı bir insan ve dahi köpek kedi bile olabilir sen düşebilirsin ve ne kadar soğukkanlı bir insan olsanda paniklersin ha yok ben paniklemem dersen ya daha önce çok düştün ve hala tecrübelerinden ders almadın yada öylesine boşluk yarattın.
    İleri sürüş eğitimlerinde düşmenin üzerinde çok durmuyorlar çünkü her olayda farklı şekilde düşebilirsin ama düşmemek için veya düştüğünde üzerindekiler seni nasıl korur öğretiyorlar.Sen hala mont hikaye de ama lütfen burda böyle saşma sapan şeyler yazma çünkü genç arkadaşlar veya yeni başlayacak arkadaşlar seni ciddiye alır sonra böyle olayları burda yine duyarız sen yine hikaye der düşmesini bilmek lazım der durursun.İstresen birgün test edilmek istiyorsan düşmeyi yeterince biliyor musun emin ol burda sana yardımcı olacak arkadaşlarda vardır başta ben seni test edelim hemde 30 km.i geçmeden nasıl güzel düşülür.Sen mont giyme saedce kask giy.Bu testide youtube koyar altında açıklama olarak senin laflarını yazarız.Madem bu kadar biliyorsun hodri meydan ciddiyim şaka yapmıyorum.Sana güzel bir parkur hazırlıyıp sunucam.(oturupta üzerine araba falan sürmeyeceğim tabii ki.)
    Bu arada amerkadaki motogpde marco melandrinin nasıl düştüğünüde görmüşündür ve sakatlandığını bak belki o düşmeyi bilebilr ama sen?AA pardon yoksa o sen miydin

Neyse kazayapan arkadaşıma çok geçmiş olsun.Ortopedist olan motorcu ağabeyimizede duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim.

HyperXCrossfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun...

superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    Bu arada toqi ağustos ayı 2teker dergisinin pertcanını mutlaka oku derim orda gerçi arkadaş kask takmamış ama olsun eminim sende o adamın yerinde olsan sende takmazdım yada hikayeyi bira kafanda kur kasklı montsuz olarak düşün htta sana daha yardımcı olayım düşünmene bile gerek yok zaten burda arkadaşın yaşadığı olay pertcanın farklı bir versyonu

Alıntı Ortopedist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis olsun. Olecranon kırıkları genellikle 6 hafta ile 2 ay arası sorunsuz iyileşen kırıklardır. El 4. ve 5. parmakta uyuşma olması da hemen dirsek olecranon çıkıntısının iç komşuluğunda geçen Ulnar sinir adlı sinirin hasar gördüğünü gösterir. Büyük ihtimalle kontüzyon denilen sinirin kırık nedeniyle bası altında kalması ya da neuropraxia denilen sinirin gerilmesi nedeniyle oluşmuş olduğunu düşünüyorum. Şimdi sana tel numaramı veriyorum beni istediğin zaman arayabilirsin. Op.Dr.İbrahim Sungur.. 05324564077.. Benexol tb + Evon tb. ( B6, B12 ve E vitaminleri ) alman sinirin rejenerasyon yani kendini toparalama süresini hızlandırır.. 2 ay- 6 ay arası eski haline geleceğini düşünüyorum. Sinirde daha ciddi bir hasar olup olmadığını anlamak için de EMG (iğne ile sinirin hareket ettidiği kasların fonksiyonunun kontrol edilmesini sağlayan test) yapılabilir ama 3 ay sonra.. GEÇMİŞ OLSUN..
    Bir hekim olarak motorcu arkadaşa yardım niyetini anlıyorum ama burada reçete önermek bence uygun değil kaldı ki doktoru eğer bildirmişse gereğini zaten yapar.
    Alıntı superzzt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk önce toqi sana cevap yazmamak için zor tuttum kendimi ama baktım hala aynı mantıktasın.Sana yaşadığım bir kazayı anlatiyim bu yaz başında,sende anlamak isityorsan anla.Zincirlikuyuda 65-70 arası bir süratle gidiyorum ve sol şeridi ortalamış gidiyorum.Sağ tarafta cevreyolu çıkışı var.Ben normal bir seyir halindeyken (ha bu arada gece oluyor)Bir anda sağ tarafımda bir arabanın üzerime geldiğini gördüm ve görmekle kalmadım hisettim adam sadece aynama hafif bir dokundu ve ben bir anda yalpalamaya başladım baktım kurtaramıyorum motoru bıraktım ve yerde 15 metre sürüklendim.Hiç nasıl sürüklendiğime dikkat etmedim açıkçası.Ve ayakaltığımda kenara gittim kaskımı çıkardım üzerimi kontrol ettim.Montun dirseği paramparça dizlikler haşat eldiven ayvayı yemiş pantalonun arka cebi yok ,haliyle cüzdanda yok.Botlarım olmasınıa rağmen kışlık botu yaz kış kullanırım.Ayak bileğim ve kaval kemiğimde morluklar ve bu kazadan 10 dakka sonra moto üzerindeydim.Allahtan motorun koruma demiri vardı.Ertesi gün işe hiçbirşey olmamış gibi gittim vs...Neymiş yani toqi mont eldiven dizlik kask vs şart sen giyme bana ne ama başkalarına ukalalık yapıp çok biliyormuş havalarına girme.Viraja 40 km.le de girsen yolda yağ,kum, yada kaza yapmış bir araç yada yaralı bir insan ve dahi köpek kedi bile olabilir sen düşebilirsin ve ne kadar soğukkanlı bir insan olsanda paniklersin ha yok ben paniklemem dersen ya daha önce çok düştün ve hala tecrübelerinden ders almadın yada öylesine boşluk yarattın.
    İleri sürüş eğitimlerinde düşmenin üzerinde çok durmuyorlar çünkü her olayda farklı şekilde düşebilirsin ama düşmemek için veya düştüğünde üzerindekiler seni nasıl korur öğretiyorlar.Sen hala mont hikaye de ama lütfen burda böyle saşma sapan şeyler yazma çünkü genç arkadaşlar veya yeni başlayacak arkadaşlar seni ciddiye alır sonra böyle olayları burda yine duyarız sen yine hikaye der düşmesini bilmek lazım der durursun.İstresen birgün test edilmek istiyorsan düşmeyi yeterince biliyor musun emin ol burda sana yardımcı olacak arkadaşlarda vardır başta ben seni test edelim hemde 30 km.i geçmeden nasıl güzel düşülür.Sen mont giyme saedce kask giy.Bu testide youtube koyar altında açıklama olarak senin laflarını yazarız.Madem bu kadar biliyorsun hodri meydan ciddiyim şaka yapmıyorum.Sana güzel bir parkur hazırlıyıp sunucam.(oturupta üzerine araba falan sürmeyeceğim tabii ki.)
    Bu arada amerkadaki motogpde marco melandrinin nasıl düştüğünüde görmüşündür ve sakatlandığını bak belki o düşmeyi bilebilr ama sen?AA pardon yoksa o sen miydin

Neyse kazayapan arkadaşıma çok geçmiş olsun.Ortopedist olan motorcu ağabeyimizede duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim.
    Budur, kendi doğrularımızı mutlak doğrular olarak sunamayız topluma.

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ortopedist doktorumuzun görmeden teşhis koyma değilde,panikteki dostumuza yardım amacıyla açıklama yaptığına inanıyorum.Kesin teşhis ve tedavi için görmek istediğini ve telefonunu yazmış.Arkadaşımıza geçmiş olsun ve doktorumuza tebriklerimi iletiyorum.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

ender99108 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar tekrar merhaba herkese,bu topiği yazdıktan yaklaşık 7 ay sonra tekrar yazıyorum.meydana gelen kazadan sonra ameliyatla dirseğime tel konulmuştuu ve 10 gün önce de o teli aldırdım ameliyatla,taksim ilkyardım hastanesinde görev yapan ortopedist doktorlara üzerimde emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.özellikle ibrahim sungur hocama çok teşekkür ediyorum.forumda yazdıgımın ertesi günü beni aydınlatmıştı.kazadan sonra onun yanına da uğramıştım,muayene etmişti beni fakat ilk ameliyatı taksimde oldugum için 2. ameliyatı da ilk halini gören doktora olmak istediğim için aynı hastanede ameliyat oldum.bu kaza ilk kazam dı fakat akıllandım mı tabiki hayır derler ya motosiklet akıl işi değil diye.fakat şöyle akıllandım,full korumalıklarımı tamamlıyorum birkaç eksiğim kaldı.marushin shivan dragon kask aldım.dizlik ve eldivenlerimi de aldım.motosiklet alıcam inşallah cbf 150 tarzı birşey düşünüyorum.ÇOK ÖNEMLİ UYARIMI DA YAŞAYAN BİRİ OLARAK YAPMAK İSTİYORUM.yaz geliyor arkadaşlar bakkala bile çıksanız motosiklette full koruma olmadan binmeyin LÜTFEN!!!!!!

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Geçmiş olsun sonunda iyileşmişsen sorun yok...
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)