selam arkadaşlar,
öncelikle belirteyim geçirdiğim kaza "basit" bir bisiklet kazasi. bisiklet kasklarini çoğunuz bilir, sadece tepeyi koruyan kasklardir ve çoğu kişi bu ne işe yarar diye düşünür.
yaklaşık 35km/s hızla odtü de rektörlük yaninda bisikletle inerken karşima bir merdiven çıkması ve panikle ön freni bırakman-amortisörün yukari kalkmasi ve ön tekerleğin hızlıca dönmesiyle(sanirim boyle çünkü kaza anini hatirlamiyorum). bisikletin üzerinden, motosiklette de "high side" düşüş denilen şekilde yere çakıldım.
sonuç, kısa süreli hafıza kaybı(kaska rağmen), ve omuz ile köprücük kemiğinin birrleitiği noktadan kırık. dirsekte de bişey olabilir ama ona pzt bakacaklar, omuz da ufak parça yerine doğru kaynasin diye platinlenecek.
yani kısacasi benim kafamı kabak gibi yarılmaktan ve suratimin baştan aşağı parçalanmasindan o kask korudu. inanin olay 1/10 saniyedeki aptal bir refleks yüzünden oldu. yani bisiklet ile normal giderken bile ölümcül yaralanabilir hatta ölebilirdim. omuz filan ne olsa iyileşir ama kafamı kırılmaktan(ve belki boynumu da, çünkü darbeyi yana yansitmiş kask) ufak bisiklet kaskim korudu.
biz zaten yavaş gidiyoruz, düşmeyiz vb diyip kask ve koruma takmayan arkadaşlara duyurulur. görüldüğü üzere 35-40 km/s ile yaşayacağiniz ters bir düşüş hayatınıza malolabilir.