Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

kask hayatımı kurtardı

REKLAM ALANI
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    selam arkadaşlar,

öncelikle belirteyim geçirdiğim kaza "basit" bir bisiklet kazasi. bisiklet kasklarini çoğunuz bilir, sadece tepeyi koruyan kasklardir ve çoğu kişi bu ne işe yarar diye düşünür.

yaklaşık 35km/s hızla odtü de rektörlük yaninda bisikletle inerken karşima bir merdiven çıkması ve panikle ön freni bırakman-amortisörün yukari kalkmasi ve ön tekerleğin hızlıca dönmesiyle(sanirim boyle çünkü kaza anini hatirlamiyorum). bisikletin üzerinden, motosiklette de "high side" düşüş denilen şekilde yere çakıldım.

sonuç, kısa süreli hafıza kaybı(kaska rağmen), ve omuz ile köprücük kemiğinin birrleitiği noktadan kırık. dirsekte de bişey olabilir ama ona pzt bakacaklar, omuz da ufak parça yerine doğru kaynasin diye platinlenecek.

yani kısacasi benim kafamı kabak gibi yarılmaktan ve suratimin baştan aşağı parçalanmasindan o kask korudu. inanin olay 1/10 saniyedeki aptal bir refleks yüzünden oldu. yani bisiklet ile normal giderken bile ölümcül yaralanabilir hatta ölebilirdim. omuz filan ne olsa iyileşir ama kafamı kırılmaktan(ve belki boynumu da, çünkü darbeyi yana yansitmiş kask) ufak bisiklet kaskim korudu.

biz zaten yavaş gidiyoruz, düşmeyiz vb diyip kask ve koruma takmayan arkadaşlara duyurulur. görüldüğü üzere 35-40 km/s ile yaşayacağiniz ters bir düşüş hayatınıza malolabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Büyük geçmiş olsun...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

necobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    piaggio hexagon 150
    Çooook geçmiş olsun arkadaşım

DrRaptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor Dadyw Dd250e-9

geçmiş olsun

geçmiş olsun ...
    en kısa zamanda iyileşmeni diliyorum..
    her fırsatta kask takmanın önemini belirtiyoruz..
    takmamakta ısrar eden arkadaşlar için umarım uyarıcı olur

bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636
    geçmiş olsun ..
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

Motosikleti
    Mts 950
    teşekkürler arkadaşlar. acil serviste de 2-3 motor kazasi gördüm, el ve ayakta yaralanma fazlaydı, bot ve eldivenlerinizi unutmayın.

CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun üstadım Allah tekrarını nasip etmesin insallah.
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    çok geçmiş olsun dostum
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar,

öncelikle belirteyim geçirdiğim kaza "basit" bir bisiklet kazasi. bisiklet kasklarini çoğunuz bilir, sadece tepeyi koruyan kasklardir ve çoğu kişi bu ne işe yarar diye düşünür.

yaklaşık 35km/s hızla odtü de rektörlük yaninda bisikletle inerken karşima bir merdiven çıkması ve panikle ön freni bırakman-amortisörün yukari kalkmasi ve ön tekerleğin hızlıca dönmesiyle(sanirim boyle çünkü kaza anini hatirlamiyorum). bisikletin üzerinden, motosiklette de "high side" düşüş denilen şekilde yere çakıldım.

sonuç, kısa süreli hafıza kaybı(kaska rağmen), ve omuz ile köprücük kemiğinin birrleitiği noktadan kırık. dirsekte de bişey olabilir ama ona pzt bakacaklar, omuz da ufak parça yerine doğru kaynasin diye platinlenecek.

yani kısacasi benim kafamı kabak gibi yarılmaktan ve suratimin baştan aşağı parçalanmasindan o kask korudu. inanin olay 1/10 saniyedeki aptal bir refleks yüzünden oldu. yani bisiklet ile normal giderken bile ölümcül yaralanabilir hatta ölebilirdim. omuz filan ne olsa iyileşir ama kafamı kırılmaktan(ve belki boynumu da, çünkü darbeyi yana yansitmiş kask) ufak bisiklet kaskim korudu.

biz zaten yavaş gidiyoruz, düşmeyiz vb diyip kask ve koruma takmayan arkadaşlara duyurulur. görüldüğü üzere 35-40 km/s ile yaşayacağiniz ters bir düşüş hayatınıza malolabilir.
    hocam yoldamı sürüyodun bisikleti , yoksa rektörlük arkasında öğrencilerin yürüdüğü yerde mi , çünkü yol tarafında merdiven nerde var ? bu arada büyük geçmiş olsun..

Motosikleti
    Yamaha XT600
    mithrelios
    geçmiş olsun hocam, korumaların küçük yada büyük olması önemli değil, önemli olan bedenimize uygun olması ve bizlerin o eşyaları kullanıyor olmamız...
    Kısa zamanda iyileşirsin umarım...

çok geçmiş olsun arkadaş...
    bisiklet dahi olsa kaskın önemi ortada...
    Fırtınayı Bekleyen Ben,Yetinmeye Çalışıyorum Rüzgarlarla...
    3 günlük şu zamanda ne kin duy ne kırıl ne de darıl,sana yapılan iyilik yada kötülük yapanın etiketidir senin değil...:cat:

tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    geçmiş olsun dostum iyi ki takmışsın kaskı
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

Motosikleti
    Mts 950
    Alıntı SilentScream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yoldamı sürüyodun bisikleti , yoksa rektörlük arkasında öğrencilerin yürüdüğü yerde mi , çünkü yol tarafında merdiven nerde var ? bu arada büyük geçmiş olsun..
    rektörlük yanında merdivenlerin ortasında düz iniş var, oradan iniyordum yavas yavas, sonunda ama o düz yer 2 basamak ile sonlaniyormuş, o işte kazaya sebep oldu.

teşekkürler umarim, kimse boyle kaza yapmaz ve bisiklette bile kaskin ne işe yaradiğini ve hayat kurtardiğni anlayip korumasiz yola çıkmaz motosikletiyle.

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Çok geçmiş olsun.Bisikletle giderken bile dikkatli olmak lazım.Cogu kişi motorda kask takmazken bisiklette taktırmak biraz zor gibi sanırım

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    geçmiş olsun... açıkçası ben de o bisiklet kasklarını sırf kıyafeti bütünlesin diye kullanıyosunuz sanıyodum.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    Mondıal 150 Mcx
    çok geçmiş olsun bisikletlerde başlıyo artık büyük kazalar yapmaya
    4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...!:cat:

İ s m a i L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yenisini alana kadar yok.
    Geçmiş olsun, Mevlam daha beterinden korusun, en kısa zamanda şifa bulursun inşaAllah.

evet arkadaşim allah korumuş.Bende 2 gün önce konyada motorları gözledim ve 10 moyordan 9 kask takmıyor ve hepside 400 cc üssü.ben bartında motor kullanıyorum. polisler çok sıkı tutuyor.hiç kasksız binemiyoruz iyikide binemiyoruz.lütfen kask takalım .(kendimiz için polis için değil)
    acil şifalar sana kardeş fatih pala

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Geçmiş olsun keşke frene basmayıp düz devam ederek merdivenlerden bisikletle inseydin ama olmuşla ölmüşe Çare YOK!!
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    geçmiş olsun,bisiklet içinde kask takmaz genelde herkes ya iyi ki takmışsınız

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)