Cuma günü işe motorla gittim.Neyse işten çıktım, beşiktaşa işyerinin yemeği var, ona gidicez 2 arkadaş.İş arkadaşım arkada aksaraydan tramvay yolundan sirkeciye iniyoruz.Sultanahmet'te önümdeki tramway durdu.Bende arkasında durdum.Acaba geçebilirmiyim diye hafif sola çıktım baktım, geçemem çünkü 100 mt ilerde tramvay var.Hadi dedim gene normal rayların arasına geçeyim.Tramvay kalksın öyle giderim.Benim önümdeki tramvay kalktı, ben ortadayım.Kalkış yaptım, hafifçe sağa geçip tramvayı arkasından takip edicem.Kalktım ve sağa ray üzerinden geçmek için döndüm ki hoooooppp yerdeyiz. Noluyor oldum tabii ilk önce.Daha yeni kalkış yapmışım, hız en fazla 10-15 km, motor bir anda yan yattı solunun üstüne.Artçımda hiç bişey yok, ben full koruma ama o gün murphy kuralı misali dizlik takmamıştım .Ama kask+mony+bot+eldiven kalan herşey ok.Neyse artçımı muhtemelen arka çanta tuttuğu için bişey olmadı.Ben düşerken kolumu kaldırdım heralde, sol yan kaburgalarımın ve dizimin üstüne düştüm.Sol ayağım motor altında kaldı ama bot var diye hiç bir şey yok.Motorda da sıfır hasar, koruma demiri sağolsun.
Hemen oradan 4-5 kişi koştu yardıma ama karga tulumba misali , yinede sağolsunlar .Benim ayak motor altında, beni çekiyorlar kaldırmak için.Neyse bir şekilde derdimi anlatabildim de motoru kaldırıp beni öyle ayağa kaldırdılar.
Düştüğüm yere baktım.Tam tramvay rayının yanındaki arnavut kaldırımı yol çökmüş, ray yükselmiş, ben üstünden dönmek isteyince lastik atlayamamış ve ray tekerimi döndürmüş, bende aynen yere.Durum bu yani.Neyse o gün nefes aldıkça çok canım yanıyordu kaburgalardan dolayı ama yavaş yavaş azaldı, ben devamlı kontrol ettim elimle, bastırdım yokladım, herhangi bir çatlak kırık durumu gözükmüyordu.
Dizim ise sanki sıyrılmış gibi acıyordu o gün ama tabii ki yemeğe gittiğimiz için pek bakamadım, anca eve gelince baktım ki(7 saat sonra) sanırım sert vurmuşum diz kapağını(bir de yemekte hoplatıp zıplattılar beni zorla).Cumartesi günü kaburga ezilmem görece rahatladı ama diz iyice kendini belli etmeye başladı, bugün ise diz komple gidik, yürüyemiyorum, bükemiyorum ama şiş yok ilginçtir.Yan komşumun kardeşi doktor, o gelip baktı sağolsun.Kaburga ezilmesi 1 ayda anca geçer dedi, diz içinse evet içerde sıvı toplanmış, kırılma falan gözükmüyor dedi.Ağrı kesici+kas zedelenmesi için ilaç kullan, 1 haftaya düzelir ama siz yinede iyice emin olmak istiyorsanız bir MR çektirin dedi, ama bana göre bir şey yok dedi.Ben tabii ki Mr çektirmeye gitmiicem çünkü senelerce spor yaptım ve bana göre de sert biz dixz çarpması harici bir durum gözükmüyor, ki DR da o fikirde son sözü bize bırakarak.
Şu anda evde yatıyorum ama yarın işe gitmeye çalışıcam.Hastaneye gitmek falan daha kötü geliyor bana.Yarın ki duruma göre hareket edicem artık.
İşte bir düşmenin ayrıntıları.
Bunları size "Ben düştüm" demek için, "Geçmiş olsun" desinler diye anlatmadım.
Şunun için anlattım.Dizlik hariç full korumalıyım, düşme anındaki hızım 10 en fazla 20 km.Yana düşme durumu, sürüklenme yok, en fazla 50 cm sürüklenmişimdir.
Hala forumda 50-60 km hızı beğenmeyip koruma kullanmam diyen arkadaşlar okuyorum.Onların kulağına küpe olsun diye yazdım.O beğenmediğiniz hızlarda neler oluyor çoğumuz biliyoruz zaten de siz de bilin artık diye yazdım.
Neyse dizim ve göğsüm sızlıyor, kalanı siz düşünüp çıkartın artık.
Ben yattım...