geçmiş olsun bak üzüldüm şimdi...
motora hakim olabileceğini düşünmüştüm...yani kendimizden öyle düşünüyoruz belkide...
geçmiş olsun bak üzüldüm şimdi...
motora hakim olabileceğini düşünmüştüm...yani kendimizden öyle düşünüyoruz belkide...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ilk önce motorun çok güzel. ama bir iki kazanı okudum. sakın canını sıkma. ya eğitim al. yada tam korumalı bir boş yolda bayağı bir sürüşya trafiğe çıkmadan sokak araları çok iyifdir. ben kendimden biliyorum...
her zaman biraz ciddi kazalarda hemen akla gelen motor sürmekle doğru bişey mi yapıyorum sorusu geliyo. sen de de bu göze çarpıyo... ailenin de sana baskısı şu anda tamamen motor fikrini aklından alıp gitmiş... araba da kaza yapılmıyo mu? ben daha geçen curartesi gece 22:50 de avcılar gişeler de ruruken arabada kaza yaptık ki.. 3 araba zincirleme.. hayatlarımızda birşey yok.
diyeceğim kaza olunca arabadan da soğur insan...
Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize
xxxxx bak forumdaki arkadaşların dedigi oldu. hani büyük cc ile başlayana hep derlerdi"kontrol edebileceginden fazla büyük cc'li motor alırsan motosikletten soğursun"
500cc yerine cbf 250 alsan veya bu işe başlamadan iyi bir egitim alsan belkide bunlar yaşanmayacaktı.
Açıkcası senin gibi bu forumda yıllarca aktif olmuş birisinin böylesine motosikletten soguması beni üzdü.
Umarım bu işi kurallarına göre yapmaya karar verip tekrar motosiket tutkunu birisi olursun.
yeni gördüm bu başlığı, hayırlı olsun öncelikle
diğer yandan motorla ilgili düşüncelerin elbette bir süre böyle olacaktır ama sonradan tekrar eski haline geleceğine inanıyorum. tam okuyamadım ama sanırım ön tekeri kilitledin. tecrübe böyle kazanılıyor işte. önemli olan tecrübeyi ucuz atlatmaktır bu da ancak ufak cc'li motorlarla olur. eminim neden düşük cc tavsiye edildiğini diğer arkadaşlar da anlamıştır.
Cbf 500 yeni başlayanlar için ağır ve güçlü bir makinadır. Ancak aşırı korkmamız gereken de bir makina değildir. Bence biraz kendi kendine çalışarak tekrar makinaya alışabilirsin. Yılmak yok
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
İnan çok üzüldüm xxxxx
Umarım bu kaza seni motordan soğutmaz ama yaptığın yanlışı fark etmeni sağlar..
CBF500 gerçekten göründüğünden de daha tehlikeli bir motor.. Bunu söylediğimizde bazı arkadaşlar yok canım benim tecrübem yeter diyebilirler ama inanın bazı motorları kullanmak için diğerlerine göre çok daha fazla tecrübe gerekiyor..
Sizin ki sadece yanlış bir seçimden ibaret bence.. Umarım bu yanlışınızın farkına varır motosikletten soğumadan doğru bir şekilde tekrar başlarsınız..
Çok geçmiş olsun size
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
5x kardeşim bu kadar çabuk karar verme...otur bu söylediklerim üzerine 2 gün iyice düşün...sonra ver kararını...inan çok faydasını göreceksin...biz senin iyiliğin için diyoruz bunca lafı...
alp kardeşim yanlış anlama...ben sadece merak ettim sordum o kadar...CBF500 kadar tutmaz sanıyodum...saman altında buzağı aramayalım lütfen...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Yılmak yok diyen arkadaşlar lütfen dikkat biraz.Arkdaşın yerine koyun kendinizi...
Yeni alınmış bir motor ve bu konuda hassas bir aile...Hemen arifesinde yapılan kaza !
Benim fikrim motor konusunda ailenin dedigi gibi yapman.Kazanın etkisi geçtikten sonrada bir 125 likle yola devam etmen
Geçmiş olsun Allah tekrarından esirgesin.
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
Can ;
Senin bir motor hayatın yoktu güzelim, sen sadece yanlış bir seçim yaptın...
Ve ben sana ilk gs 500 dediğinde de bir sürü şey söylemiştim...
Biliyorum biliyorum dikkatli olacağım dedin...
Yüksek cc motoru hayatında hiç vitesli kullanmadan aldın ve beklediğim oldu..Ucuz atlattın..
Ama korkmanı gerektirecek bir durum yok.. Senin hatan hemen pat diye trafiğe dalman..
Acelen ne ? Kapalı bir alan bul kendine ve çalış...
Ne arabasından bahsediyorsun sen ? Hemen vaz mı geçeceksin ?
Ben de motorumu aldıktan 5 ay sonra kaza yaptım, diz kapağım kırıldı vaz mı geçtim ?
Arabayla kaza yapmış olsan ondan da mı vazgeçeceksin...
Aileni ikna edersin, önemli olan eğitimli motorcu olman...
İnan ilersi için değecek Birileri gezilere giderken için gitmeyecek, sen de atlayıp gideceksin..
Vazgeçmeyeceksin değil mi ?
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
oldu mu simdi bu yaptigin? olmadik yere yine gereksiz bir "büyük cc - kücük cc" tartismasi basladi.
neden düsümüs oldugunu anlamamiz icin orada olmamiz gerekirdi diye düsünüyorum. senin yerinde cok cok daha tecrübeli bir olsaydi belki yine düserdi, belki senin gözünden kacan ufak bir ayrintiyi fark edip düsmeyebilirdi. bilemiyecegiz.
bence motor seciminde bir hata yok ama sürücü kursuna gitmenden kendi basina o motorla deneme yanilma seklinde bu isi ögrenmeye kalkisman iyi olmamis. gecmis olsun.
motosiklet olayina küsmeye de gerek yok. evet, motosiklete binmek tehlikelidir. yolda gitmeyi birak, isikta üstünde durmak bile hayati tehlike olusturabilir. arada sirada bunu hatirlamakta cok büyük fayda var. yapilan klasik hatalarin bir listesini http://www.ride2die.com (en azindan resimlerine bakin!!!!) sitesi resimleriyle birlikte siraliyor. 15 dakika o sitede dolas, boy gibi yarisci bile olsan o gün motosiklete binmek istemezsin.
sen simdi motosikletini tamir ettir, malzemeni yenile (yeni kask al!!!!) ve su ise yeniden basla. artik neler olabilecegini bizat kendin biliyorsun, o göre dikkatli ol! simdiden basarilar dilerim.
Gereksiz yere mi ? Allah aşkına bu tartışmayı tekrar açmak istemiyorum ama Can ın kazasında başka ne sebep olabilir ki ? Hayatında hiç vitesli kullanmadan 57 hp lik bir motora binmesinin mantığı nerededir ? Üstelik bu çocuk daha 19 yaşında ! Araba / Trafik tecrübesi de yok.. Kendinle bir tutuyorsun, mantıktan uzak düşüncelerini kendine sakla...
nedeni iste bu!!!! sürücü kursuna gitmis olup motosikletini almandan önce A2 ehliyetini almis olsaydi bu olmazdi. bunun yasiyla veya motosikletin agirligi/gücü ile o kadar da cok alakasi yok.
ben gitsin 57beygirlik vitesliye hemen binsin yönünde de birseyler söylemedim. mutlaka herkesin önce ehliyetini almasi gerekir. sonra ne motosiklete binerse binsin diyorum. büyük-cc-ile-baslanmaz tayfasi olarak sizler ise 10bin faktörü kombine ederek birbirinden ayirmadan topluca OLMAZ diye karsi cikiyorsunuz....
Zaten Can'ın A2 si var......
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Arkadaşlar ben mi yazamıyorum siz mi okuyamıyorsunuz ? Ehliyeti varrrrrrr !!!!!!!!!!!!
kazasız belasız güle güle kullan
hayatta ya tozu dumana katarsın yada tozunu dumanı yutarsın:cherry:
Binmesini inmesini bilmeden vermiyolar canım ehliyeti.. Yurt dışında yaşayıp ülkesine burun kıvıran, tepeden bakanlardansın sende...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)