Evet arkadaşlar.. Sizlerle 16.05.2006 'da tanıştım. Bu siteye Keeway ARN 150 ile ilgili bilgi almak için üye olmuştum. Yaklaşık 5 ay kadar bu scooter ile ilgilendim. Ama abimin araba ile geçirdiği trafik kazası yüzünden motor işi yatmıştı. Ben motor işini bu kazadan dolayı unutur gibi oldum. Ama unutamadım. 1 ay sonra tekrar Keeway ARN 150'yi incelemeye başladım. Topciler açtım. Özelden bi kaç arkadaşla görüştüm. Ama gel gelelim, Keeway ARN alacağım dediğim an bu motordan vazgeçirildim. Çünkü motorun fason olduğunu, Honda X8R-S'in taklidi olduğunu öğrendim. Artık kafayı yemek üzereydim. Keeway ARN'den başka güzel çinli yoktu. Dedim ki 2. el alayım. Kanuni Deer 152'ye takıldım. Onu da ailem istemedi. Aprilia SR 50'lere baktım. Onların da 2. eli 2,500 YTL idi. Peugeot Speedfight diyorum. O da olmadı. Tabi bu süre içerisinde babamın koyduğu şartı da yerine getiriyordum. Derslerimin hemen hemen hepsi 5'ti. 2 tane 4 getirmiştim karnemde ve artık motoru haketmiştim. Ben KYMCO CK 125 almaktan yanaydım. Hem vitesli idi. Hem çok büyük bi motor degildi. Babamda beğendi. Ama 16 yaşında olmam ve ehliyetimin olmaması bu motorun alınmamasında büyük bir etken olmuştu. Dedi ki bana:
- Oğlum! Dediğin motor çok güzel.(Kymco CK 125) Ancak sen daha küçüksün. Ehliyetin bile yok. Sana şimdilik küçük bir scooter alayım. Seneye ehliyet alacaksın zaten. O zaman gider istediğin motoru alırız.
- Ama istediğim motoru, tamam mı baba?
- Kur'an çarpsın ki bak. Almazsam namerdim.
- O zaman şimdiden anlaşalım. Bak ehliyeti alınca Hyosung GT250 R istiyorum.
- Tamam. Söz veriyorum. Ehliyeti alınca bundan alacağız.
- Tamam o zaman.
dedim ve anlaştık. Kanuni'nin Burdur Yetkili Bayiisi ile sürekli görüşürüz. Aile ahbabımızdır. Ondan alalım dedik. Ben Storm 150 dedim. Babam çok büyük dedi. O da gerçekten küçük bi alet degilmiş hani. Bayinin sahibi dedi ki:
- Serhat! Sana bi POPCORN vereyim. Hem 2 zamanlı, hem ucuz, hemde vergisi yok. Birazda indirim yaparım.
- Abi o da çok küçük ya.
- Dur bak. Bi tane var. Al onu git bi dolaş gel. Sür ondan sonra karar ver.
- Tamam o zaman.
Aldım sürdüm. Kullandığım POPCORN 2005 Modeldi. 8000 km'deydi.
Vergisinin olmayışı ve 2 zamanlı olması beni cezbetti. Tamam dedim. Artık Yemyeşil bir POPCORN'um olmuştu. Doğrusu benden mutlusu yok. Kullanımlarımla ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Arkadaşlar, yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.İşte resimler. Şimdilik bu kadar çekebildim ama yenilerini de çekecegim.
Shot with SAMSUNG SGH-D600 at 2007-07-03
Akü takılırken
Model Yazısı
Ön Disk Fren
Azıcık da reklam yapayım.
Göstergeler
Bu da KM saati! Henüz 4 KM'de. Onu da elimle götürürken yaptım.
Sinyal, Uzun-Kısa Anahtarı ve Korna Düğmeleri
Elden Çalıştırma Butonu ve Farlar ON/OFF
Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Bu gece daha detaylı resimler çekeceğim. Tam görüntüsü, farlar vs. vs.
Şu ana kadar ki deneyimlerim:
Popcorn beni gerçekten şaşırttı. İvmelenmesi 90 cc için çok çok iyi. 2 zamanlı olduğu için bi hopluyor ki anlatamam. Son sürat olarak şimdilik 60 yapabildim. Çünkü rodajdayım.
Forumda daha önce de yazılmış. Arka fren ötüyor. Servisle konuştum. Rodajdan sonra geçer dedi.
Öndeki siperliğe benzer siyah şey. İnanılmaz titriyor ve ses yapıyor.
Eksoz sesi çok hoş. Bor diye bi ses çıkıyor.
Rolantisi çok düşüktü. Stop ediyordu. Servisim onu da ayarladı. Sağolsunlar.
Şimdilik bu kadar. Bu gece daha detaylı resimler ekleyeceğim.
Sağlıcakla kalın.