Marmok Dönüşü CİNE'de ölümlü motor Kazası...
-
27 Haziran 2007, 15:12
Vay gidene demişler.Marmok taki köfte bira fiyatlarınız beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.Böyle bir başlık altındada bunu hatırlatmak hiç hoş olmamış.Bunun ona yarın bize.Biraz daha seviyeli yorumları hakediyor bence arkadaş.
Rahmetli kardeşime Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum.
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Reklamlar
-
27 Haziran 2007, 15:19
@onr.sual
haklısın.tamamen katılıyorum.25 yaşındayım.bir hayatı kurmanın planlarını yapıyorum.motosiklet te bir yana.bilgisayardaki duvar kagıdım bile 600 rr. ama insan durup kalıyo işte boyle.
Motosikleti hayatına doğru şekilde kattığın sürece birçok insanın önyargılı düşüncesi gibi motosiklet bir tehlike olmaktan çıkar, sana mutluluk veren bir hobi, zaman kazancı sağlayan bir araç ve diğer insanlardan farklı bir yaşam tarzı olur. Ancak bazı şeyleri yaşamadan "bana birşey olmaz" düşüncesiyle yaptığın hareketler ve aldığın yanlış kararlar birgün hayatına mal olabilir. Ben 31 yaşındayım, evliyim ve 18 yıldır da motosiklet kullanıyorum. Bu uzun süre içerisinde hiçbir zaman aceleci davranmadım, kendimi geliştirdikçe bazı şeyler oturdu. Evlenmeden önce de motosiklete biniyordum, şu an da biniyorum, hatta motosiklet yarışına bile giriyorum. Birçok insan evlendikten sonra bunun değişeceğini söylemişti ancak hepsi yanıldı. Ben bu işe hevesli olan insanların bu işi bilinçli yapmalarını öneriyorum. Aksi taktirde motosiklet ana babaların korkulu rüyası olmaktan çıkmaz. Ben kazaların hepsinde nedeni insana bağlıyorum.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
27 Haziran 2007, 15:24
Süper Moderatör (BBRR)
kaza sonrası polis raporunda motosiklet 8 de 8 oranında hatalı çıkmıştır.. bu yüzden kimsede hata aramadan arkadaşımıza başsağlığı dileyelim ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
27 Haziran 2007, 15:31
motosikleti hız aracı olarak kabul eden bizleriz,zevk aracı olarak kabul eden bizleriz ve yine bundan düşen kalkan da bizleriz.Ya arkadaşlar Türkiyeymiş başka ülkeymiş falan cadde de hız gösterisi yapan arkadaşların başına birşey gelmemesi tesadüfdür.Yapmayın etmeyin.,eğitim şart olmasına şart tabi ama kendimizi de eğitmeliyiz başkaları biz akıl vermeden...
Kendinizi tehlikeye atmadan mantıklı sürüşler dilerim herkese
-
27 Haziran 2007, 17:38
Ölen arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
Kazanın anlatılış biçimini yakışıksız bulmakla beraber, yaşanılan şoka bağlıyorum.
Kazanın nedeni hızdan ziyade panik ve tecrübe eksikliği gibi görünüyor.
Çünkü kaza yapan arkadaşımız araca, aracın kendi şeridinde vurmuş.
Sanıyorum kaydırırım korkusuyla fazla yatamadı ve sol şeride geçmeyi tercih etti.
Araçta aynı şeyi yapınca kafa kafaya vurmuşlar.
Burada motosikletin bir kabahati yok.
O arkadaşın altında hangi motosiklet olsa, kullanış tarzına bakılınca, kazanın kaçınılmaz olduğu anlaşılıyor.
Yol isteyen Race meselesine gelince...
Arkadaş sağ şeridin boş olduğunu ve düzgün bir fermuar düzeni oluşturulmadığını yazmış.
Önde giden motosikletli arkadaşlar, kendinden hızlı olana yol ver kuralını bilmiyorlar herhalde.
Hem yolu kapatmışlar.
Hem kendi şeritlerinde değiller.
Hem de yol istendiği için kızıyorlar.
Ha- adam teker yapmış, bilmem ne yapmış o, onun problemi.
Sen 5-6 motor yolda gidiyorsan, belli bir düzende gideceksin.
Yolu kapatmayacaksın.
Senden hızlı gidene yol vereceksin.
Sen kurallara uy. Diğerlerinin ne yaptığını boşver.
Hata yapan faturayı bir şekilde ödüyor.
Defalarca yazdık.
Motosikleti hareket ettirebilmek,bir yerden bir yere varabilmek, frene basmayı, vites değiştirmeyi becerebilmek, motosikleti kullanmak anlamına gelmez.
Trafikte sidik yarıştırmayı bırakıp,gitmek istediğimiz yere sağ salim varmayı hedeflemediğimiz sürece de bu karmaşa devam eder, gider.
Üç gün içerisinde iki ölüm haberi biraz sinirlerimi bozdu.
Yazım sert olduysa özür dilerim...
Ölen arkadaşımızın ailesine de buradan sabırlar diliyorum...
Başımız sağ olsun....
-
27 Haziran 2007, 18:11
kaza sonrası polis raporunda motosiklet 8 de 8 oranında hatalı çıkmıştır.. dedi bir arkadaşım onun yaptığı hata onu ölüme götürdü.
Ama arkadaşlar şunu kafasmıza net bir şekilde yerleştrimeliyiz sadece bizim hatamız bize zarar vermiyo trafiğe çıktığımız zaman başkalarının yaptığı hatalarda bizim canımızın yanmasına sebep olabilmekte çünkü kaporta bedenimiz.
Bundan 3 ay önce ankarayı bilenler bilir kızlayda kennedy cad arkadaşımın enduro kross tarzı motoruyla hareket halindeyim.aynaya baktım ticari taksi geliyo çok süratli değilim bu sırada yanyoldan (sokak-tali yol) bmw marka otomobil yola çıkmak üzere hareket halinde adamın gözlerini bile görebiliyorum bana baktı benim o anda yavaşlamam mümkün ama o adam çıkarsa vuracağım kesin çünkü iniş motor kayar. neyse ben adam durdu diye düşündüm geçtim dediğim sırada sağdan çatırtı koptu.kendimi havada uçarken ve yerde sürüklenirken buldum kaskım takılıydı ,eldivenler vardı elimde,bacağımda levis 501 kot vardı (iyiki vardı). Sürüklenmem durduktan sonra sağ bacağımdan öyle bir acı başladı Allah cc düşmanıma vermesin
ambulans gelene kadar kızılayı ayağa kaldırdım. Yaradana şükürler olsun çünkü beni o korudu öncelikle. Sağ ayağım kırıkla ve 4-5 derin sıyrıklarla kurtuldum.trafik 8-8 karşıya verdi suçu ama benim çektiğim maddi manevi sıkıntılar bana kaldı.trafik raporuna göre ben 20 m motor 21 m sürüklenmiş.
diyeceğim sadece bizim hatalarımız bize zarar vermiyo aman arkadaşlar ne olur dikkatli olalım
-
27 Haziran 2007, 18:14
ALLAH rahmet etsin..topragi bol olsun ..benimde 2. motorum racingti..10000km kullandim ve hemen sattim sonu yok cunku 2 arkadasimda bu racing motorsiklet yuzunden vefat etti..nefret ediyorum cunku..bu motor tipinden..
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:
-
27 Haziran 2007, 18:15
Allah rahmet eylesin ailesine sevdiklerine sabır versin
Artık bu tür haberler duymak istemiyorum... Herkes Tedbirini alsın lütfen... Cok etkileyici bi yazı olmus...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
-
27 Haziran 2007, 18:20
çok acı bir durum hakkaten,Allah inş. böyle birşey yaşatmaz bizlere(bizde akıllı uslu sürersek tabi)
Allah rahmet eylesin
-
27 Haziran 2007, 19:05
Allah rahmet eylesin, sevenlerinin başı sağolsun.
Çoğumuz farkında olmasakta, sağa virajlarda çoğu motor kullanıcısının yetersizliği vardır. Hiç bıkmadan, eksik yanlarımızı saptamaya ve geliştirmeye devam etmeliyiz...
-
27 Haziran 2007, 19:11
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
allah rahmet eylesin geride kalan ailesine sabır versin malesef bizim millet ne yağmurda nede sıcakta araba kullanmasını biliyor yağmurda önünü göremiyorlar yinede tam gaz gidiyorlar güneşte sıcaktan dikkatı dağılıyor olan motorculara oluyor genelde tabi birde heryerde hızı seven motorcu arkadaşlarımız var bende hızı severim ama hız yapmanın yeri ayrı ya piste yada otobana çıkarsın boşuna 70-80hız sınırı konmamış hadi 20-30da öyle fazla gidersin ama normal yolda ve yoğun trafikte hızını kontrol etmesen daha çok bu tür haberler gelir
-
27 Haziran 2007, 20:03
Super Moderator
motorcu dostumuza allahtan rahmet kederli ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dilerim
lütfen dikkat edin yazmaktan gına geldi
hızda yapacaksanız BOY un dediği gibi yavaş yavaş kendinizi geliştirerek yapın bazı şeyleri sonuçta elinizde sadece 1 can hakkınız war
lütfen dikkatli kullanın bu hakkınızı
ne bizleri nede sevdiklerinizi üzmeyin artık
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
27 Haziran 2007, 20:55
-
27 Haziran 2007, 21:01
Allah rahmet eylesin... ailesinin ve sevenlerinin başı sagolsıun.ya ne kadar üzücü ya
-
27 Haziran 2007, 21:05
Kişiler tecrübesine göre egitimine göre degil cebindeki paraya göre motor alabildigi bu sistem oldugu sürece daha çok kazalar olacak ve çok arkadaşımızı kaybedecegiz. okadar kazalar oluyor ama devletimiz halaaa A1 ehliyetini verdigi gibi herhangi bir sınırlama getirmeden A2 ehliyetini veriyor. ehliyet alırkende girdigimiz sınavlar belli motosikleti hareket ettirip 1-2 defa turladın mı tamamdır. al sana ehliyet. yazacak şey çok ama okuyacak adam yok. ne söylesek boş yine eski sistem herşey devam edecek. bakalım önümüzdeki hafta nerde kaza olacak yine kimi kaybedecegiz?
Allah rahmet eylesin sevenlerine bol sabır...
-
27 Haziran 2007, 21:06
boşuna SS'leri yermiyorum o kadar..
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
27 Haziran 2007, 21:34
Forumdan Uzaklaştırıldı
Allah rahmet eylesin..kalanlara sabırlar versin...
-
27 Haziran 2007, 22:23
allah rahmet etsin
motorcu kardeşimiz i tanımasakta üzüldüm sonuçta gönülverdiğimiz şey aynı
(motorlar canavar değil onu canavara dönüştüren bizleriz)
lütfen dikkat edelim
-
27 Haziran 2007, 23:13
bu yazılanlardan kötü etkilenmemek mümkün değil.hepimiz bir gün bi sebep ile öleceğiz ancak bu çok acı ve kötü bir durum.
allah hepimizi korusun ama ben bu şekilde ölecek olursam kendi kendime son sözüm:
b.k yoluna gittin olm orçun
olacaktır.
arkadaşımıza allah tan rahmet,ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
-
27 Haziran 2007, 23:23
arkadaşlar özellikle benimde aralarında bulunduğum yeni motorcular bu tür haberlerden çok olumsuz etkileniyoruz.bu tür haberler için ayrı bi bölüm açılsa ve sadece isteyen baksa.bu tür haberlerden bir ders çıkaracağımı zannetmiyorum.Belki tecrübeli arkadaşlara yüksek hız yapanlara şehirlerarası gidenlere bi uyarı olabilir.Ama kaza görüntüsü yeniler için motor hevesini azaltmaktan başka bi işe yaramıyor.
İki kişinin bindiği motor değildir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)