Çok geçmiş olsun, istemeyerek olmuş...
Çok geçmiş olsun, istemeyerek olmuş...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
dostum işte sorun da tam olarak bu..
"çocuk olsa, insan olsa.."
onun hayvan yada insan olması hiç önemli değil, sonuçta bir can taşıyor o hayvanlar.. ve kendilerini korumak bakımından insanlardan çok daha acizler.
motorunuzla insanları ezmemenizin sebebi polis-mahkeme korkusu mu? Eğer hayvanların canını umursamıyorsanız ben burdan bunu anlarım.. Başınıza bela açılmayacağını bilseniz demekki insanları da bu kadar rahat ezeceksiniz.
Gerçekten saçmalıyorsun Ozan, sende diğerleri de... Kendini onun yerine koy, ne yapardın, belki daha kötü şeyler olurdu.. Çünkü sen ona nazaran daha yeni sürücüsün...
Köpeğin üzerinden uçacak hali yok ya, alla alla ...
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
sonuçta bi kaza olmuş oda onu bilerek ezmemiş ya bunu gereksiz yere büyütmenin anlamı yok.tabiki kimse bir cana kıymak istemez ama başına bir gelecek varsa.. motordan değilde belki başka bi yerden gelir..bu seninde başına gelebilir..tedbir elden ama takdir Allahdan...ben onu bilerek ezdin iyi etmişsinmi dedim..lütfen genelleme yaparak bilip bilmeden düşüncesizce konuşmayalım..
KIRMIZI BOĞA..
dostum napalım o an onu yaptım öyle hayvanı 100 metre ilerden görerek yaklaşmadım virajı dönünce karşıma çıktı ani oldu ve yolun kenarı mıcırdı. Köpek yerine bir insan olsaydı yine ezermiydin arkandan araba geldiği dostum yukarda bu soruyu cevapladım bi zahemt bakıver
saol dostum
ezdik artık olan oldu. bilerek yapılan bişi yok
bırak yüklensinler biz ne yüklerin altından çıktık. bana bişi olmaz ben body buldingçiyim
Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Valla ben çıkıyorum, pazartesi gelince cevap yazarım Merak etme
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Uçsun demiyoruz zaten dishy.
FREN diye birşey var, direksiyon diye birşey var. Ben o köpeği bir şekilde ıskalayabileceğini düşünüyorum.
ayrıca yeni-eski sürücüyle ilgisi yok bunun, ona bakarsan senden de yeni sürücüyüm ama senden çok daha iyi sürdüğüme de eminim. (bu lafıma alınma örnek vermek için söyledim, sana bir kastım yok biliyosun)
birazda refleks meselesi demek zamanında davranamadı arkadaş olacağı varmış bende arabamla yaşamıştım buna benzer bi olay önünde hafiften bi viraj anıden önüme kedi çıktı valla frene bile basamadım sağa çektim baktim kedi yaşıyo 9 canından 3ü gitti orası kesin kafasını herhalde egzosa sürtmüş olsa gerek hayvan punkçulara benzemiştiyinede yaşadığına sewinmiştim olur böyle vakalar ucuz atlatmışın geçmiş olsun..
Geçmiş olsun Batu, üzüntünü anlıyorum. O anlattığın olay toplam 2-3 saniye içinde olup bitmiştir eminim ve gerçekten anlayabilmek için yaşamak gerek diye düşünüyorum. Umarım hayvancık da iyidir.
İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat
Kimse yok durabilirdi, yok büyük günah işlemişsin yok onun yerinde insan olsaydı demesin, kimse yaşamadan bilemez böyle olayları, öyle an olurki öle kitlenip kalırsın, frene bile basamazsın, bazen gelir karar vermeszin. Bu kadar yüklenmenin anlamı yok, köpekte ölmediğine göre sorunda yok. Arkadaki araba ya motorcunun durduğunu farketmeyip motorla birlikte üstündkeinide sürükleseydi? bi köpek için arkadaşımız canından olsaydı dahamı iyiydi? Biraz MANTIKLI düşünün ondan sonra konuşun lütfen. Trafikte yıllardır hem otomobille hemde motorsikletle yol almaktayım, tanıdığım çok kişi bir kedi veya köpeğe çarpmamak için direksiyon kırıp yoldan çıktı, ya bi yerleri kırıldı yada araçla takla atıp dahada kötü şeyler yaşadılar.
Kurtarabilirsen kurtarırsın, ama kurtaramayacaksanda yapacak bişey yok. Geçmiş olsun, hiçbirşey insan hayatından daha önemli değildir bence. Bir insan evladı kolayına büyümüyo, bu kadar kolay harcamayın...
Oynarken büyüyen kedi yanacak, Aydınlatırken küçülen mum yanacaktı.
Küçülen yaka-yaka aydınlatacak, Büyüyen yana yana anlayacaktı...
Peugeot Satelis 250cc - 34 UA 6124
ben senin söylediklerine harfiyen katılıyorum zaten..
ama benim anladığım kadarıyla burda daha farklı bir durum var. arkadaş zaten tehlikeyi önceden sezmiş, "şimdi bu köpek arabadan korkup önüme atlayabilir" diye düşünmüş.. yani o anda önlemini alıp hız kesseydi bence kendisini de tehlikeye atmadan köpeğe zarar vermemiş olurdu.
arkadaşımız kötü niyetli demiyorum, ama sadece onun da bir canlı olduğunu unutup gerekli özeni gösterememiş diye düşünüyorum.
neyse olan olmuş artık, şimdi konuyu uzatmanın bi manası yok.
köpek umarım sakat kalmaz..
P.S: Bu arada bu konudaki hassasiyetimin sebebi seneler önce çok çok sevdiğim köpeğimin; çok hızlı gelen, frene basıp yavaşlamadan ezip, ardından son sürat kaçan birisi tarafından öldürülmüş olmasıdır.
kopeklere 100 km hız ile carpın gene bısey olmaz... cok saglam kemıklerı var gozum onunde kac kere carpan oldu sadece ıncımelyle atlattı.. kaza ıste cnaın sagolsun yapacak bısey yok
kedi olsaydı olurdu ama köpege kolay kolay bişe olmuyor delicoban sanakatılıyom köpek yüzünden kaza yapanları gördüm bu asfalta ne işleri var anlamıorum bide korna çalıyon yavaşlıyon hala çekilmiyo ya
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
arkadaşlar hayvanları koruma derneği üyesi olarak şu an dikkatimi çeken bir konu ile karşı karşıya kaldım.
arkadaşım geçen hafta dernekte bu konuyu tartıştık. Eskişehirde olan bir kaza köpeğe çarpmamak için arabasının direksiyonunu kıran genç kızın ölümü ile sonuçlandı ve başka bir haber de şöyleydi. derneğe gelen bir telefonda bir bayan ağlıyordu. sebep bir köpeğe çarpmasıydı ve vicdan azabı çekmesiydi. maddi şeyleri falan bir kenara bırakalım. senin soruna cevap olarak şunu söyleyebilirim ki sen cani falan değilsin. caniler bile bile hayvanlara işkence çektiren insanlardır. ama ortada öyle bir durum yok. hatta ve hatta sen durup bakmışsın köpeğe. malesef görememişsin ama dua edelim belki bir hayvansever ona gerekli yardımı yapmıştır. umarım anlatabiliyorumdur düşüncelerimi. umarım bir nebze de olsa içini rahatlatabilmişimdir.
mesajların bir kısmını okudum. kimseye cevap olarak yazmıyorum bunları yanlış anlaşılmasın
sana ve köpeğe geçmiş olsun
bu dedıgın kaza benım eve 100 metre mesafede oldu.. malesef cok genc bı kız hayatını kaybettı..
pg13 : benımde 2 kopegım araba carpması sonucu öldu ama bu kadar sert cıkısmanı gereksız gordum.. arkadasın anlattıgı olay en fazla 2 sn ıcınde gerceklesmıstır..dıceksınkı 2 sn fren ıcın yeterlı..ewet yeterlı ama o anda ne hıssettıgını bılemeyız..motorların adam yerıne konulmadıgı bı memlekette arkasında araba varken frene asılmasını beklemekk yanlıs..motoru saga sola cekebılırmıydı? onada ewet ama buda tecrube ve refleks meselesı..arkadas tecrubelı olmayabılır , o anda dusunememıstır.. ayrıca hayvanları gercekten cok sevmeme ragmen bı kopek ıcın kendı hayatımı tehlıkeye atmam....
ama bazı insanların köpeklerden daha zeki olduğunu varsayarsak motosikletin geldiği yön yerine yolun kenarına doğru kaçmayı deneyeceğini düşünebilirdin.. neyse köpekte de hata var arkadaşta da... insan olsaydı eminim daha temkinli davranırdın.. yine de o anki düşüncelerine göre hareket etmişsin yüklenmeye gerek yok...
www taraflihaber.com [B]FARKI TARAFINDA[/B]
bir şey olmaz onlara
bir defasında yolun ortasındaki köpek kaldırıma gitti sonra direk yolun ortasına köpeğe 50 km hızla çarpınca köpek ben ve motor 5 m sürüklendik benden önce kalkıp gözden kayboldu. bende bi hafta omuz acısı ile dolaştım.
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
İlk olarak saçmalamaktan vazgeçin ,köpeğin ayağa kalkmış olması iyi olması anlamına gelmez.Böyle durumlarda iç kanama varsa durum sonradan farkedilir ve sonuç ölümcüldür ayrıca kaburgadaki bir kırık kemik de iç organlara zarar verir.Hayvan ayağa kalkar siz iyi sanırsınız ama aslında iyi olan bişi yoktur.
Bu arada BATU,sen bir cani deilsin sanırım başka şansın olsa bunu yapmazdın tabiki ilk etapta kendini koruman ccanilik sayılmaz ama keşke köpeciğe biraz daha bakınsaydın .
Geçmiş olsun diyorum
[B]KAPI ÖNÜNE KONAN BİR KAP SU CANLARIN HAYATINI KURTARIR[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)