Geçmiş olsun Alper sana bişey olmaması sevindirici...
Geçmiş olsun Alper sana bişey olmaması sevindirici...
evet genlede bazı çöp kamyonlarından birtakım sıvılar akıyor bunlara dikkat etmek lazım iyi sana bişe olmamış
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
evet arkadaşlar kamyonlar sakat adanayı bilirsiniz çok sıcak dün öğle saatlerinde kırk dereceydi sıcaklık ve çıkmak zorundaydım dışarıya kask takamazdım ve takmadımda e-5 karayolunda 80 km ile ilerlerken yanlışlıkla arkası saban dolu bi kamyonun arkasına girdim geri kaçana kadar ağzım burnum gözlerim saman doldu ve şanslıydım çünkü kamyonu sollaya kadar gözümü açamadım ama solladım şans işte
Gecmis olsun madem bir kac kisi anilarini anlatiyor ben siz e imkansiz denecek bir seyi anlatiyim.
Gecen yaz sonu is cikici eve dogru giderken 3 seritli bir yolun en saginda bir Dodge eski kasa pick up arkasinda 4 tekerleki kirec kazani tasiyan bir romork cekiyordu. O ana kadar dusuk hizda yaklasmadan takip eden ben birden ilginc bir goruntu ile karsilastim . Kamyon serit degistirdi fakat romork degistirmedi. Romork kamyondan ayrilmisti ani bir hareketle romorku solladim romork birden yolun sagina dogru kaymaya basladi ve tam o anda tali yoldan cikan bir araba ya tosladi. Sofor kendi basina ona carpan romorkun telasi ile saskin bir halde arabandan indi, bu romorku kim suruyor diye bakindi ama kimse yoktu , gaza asildim pick up yakaladim arkana bak diye isaret ettim adam birden frene asildi gozler sok halinda. Dedi "romork nerde? " , "geri git dedim kose basinda bir serceye tosladi en son orda kaldi".
Yani takip mesafesini koruyun yuklu araclarin arkasinda hic gitmeyin, otomobil yada motor fark etmez her sey kopupup gelebilir o araclardan
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
arkadaşlar çok sağolun geçmiş olsun dilekleriniz için
değişik şekilde tehlike atlatan arkadaşlarım sizlerede geçmiş olsun
inş. pazar günü buluşmamızda büyük bir ses getircez arkadaşlar
artık bizleri yollarda fark edicekler
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
Geçmiş olsun... .
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
Merhaba,
öncelikle geçmiş olsun
Gizli tehlikeler her an önümüze çıkabiliyor.
Çöp kamyonu macerasını geçenlerde bende yaşadım
İzmir de yaşayan arkadaşlar Turan virajını bilirler.konak yönüne doğru
hafif yükselen,sağa bir virajdır ve gayet sürat kaldırır.
işdönüşü, gece saat 22:00 gibi sol şeritte seyir ediyordum ve bir anda şeridin ortasından hemen hemen bitimine kadar ıslak, az ileride çöp kamyonu hareket halinde sürat 95-100 km/s. hangi duaları yaptığımı bir ben bir de Allah biliyor.
Bu arada Mayıs'ın ilk haftasında yaşadığım bir olayı aktarayım yeri iken.
Sabah saat 07:30 ve test için kullandığım 100cc Cup türü motosiklet ile ilerliyorum. Sağ şeritteyim ve hızım 50-55km/s.Karabağlar semt garajı yakınındaki trafik ışıklarını yaklaşık 50 mt geçtim ve bir Polis memuru hiddetle tüm araçları sağ şeritten sol'a KOVALIYOR. önümdeki Şahin son anda yırttı ama ben malesef tüm şeridi kaplamış Mazot'un üstüne çıktım.
100 mt kadar fren yapmadan ve ayaklarım yerde slalom yaparak sağdan kesişen tali şerit'e zorladım. başardımda fakat ön lastik kuru zemini kavradığı anda arka lastik kaydı veeee... ben kendimi durakta bekleyen Belediye Otobüsünün neredeyse altında buldum!
büyük hata: Polis memuru malesef araçlar 25-30 mt kadar tehlikeli zemin üzerine çıktıktan sonra uyarıyordu sürücüleri
Alaha şükür bir şey olmadı zira koruyucu kıyafet ve kask'ımı herzaman kullanırım.
Memur'a söylemediğim kalmadığı gibi 155'i arayarak sert bir uyarıda bulundum
Sorunun kaynağı yine eski tip ( Ikarus ) Belediye Otobüs'ü idi. aracın Mazot deposu boşalmış hatta, yakıt filtresini dahi düşürmüş.
Bilanço: ben düştüğümle kaldım fakat kazaya karışan 3-4 araç bayağ hasarlanmıştı.
uzun yazdığım için kusura bakmayın ama bunu sizlerle geç'te olsa paylaşmak istedim.
Islak zeminleri asla hafife almayalım lütfen
Selamlar,
Özer
Çöp kamyonları her zaman tehlike olmuşlardır trafikte çünkü bilirler onlara hiçbir zaman zarar gelmez. Tedbiri elden bırakmamak lazım... Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun arkadaşım
Benimde bir arkadaşımda aynı motordan var ve kuleli ask. lisesinin önünden giderken yolda çok az bir su varmış ve hafiften firene dokunmasıyla yalpa yapıp düşmüş, neyseki bir şey olmadan kurtardı...
Tekrar gecmiş olsun...
geçmiş olsun lütfen dikkat
Gerçek olmak zordur, nerden baksan mütevazilik ister,
Yalan olmak kolaydır vede havali,
Olmak yada olmamak, işte bütün mesele bu değil.
kanka sen sansliymisin .ben olsam o cop kamyonunun kasasi kesin uzerime dokulurdu, he bosuna dememi$ler bahtsiz deveyi colde kutup ayisi ........ diye (siz noktalari tahmin edin yoksa yazarsam cizerler ustumu )
yine cok buyuk gecmis olsun
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Mermerler kaya halinde cikarilir, bilen bilir.. Bir gun Antalya'dan otomobille donerken mermer tasiyan bir kac kamyon sollamistik.. Sonra mola vermek icin durduk.. Biraz dinlenip 15-20 dakika yolumuza devam ettigimizde o kamyonlardan birinin ustundeki kayalardan birinin bir aracin ustune dustugunu, aracin ezilmis kutu koladan farki kalmadigini gormustum..Arac resmen dum duz olmus ve kayanin altinda sadece bir kac yeri gozukuyordu.. O gunden beri kamyonlardan hep uzak dururum.. Gecmis olsun hocam..
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Ben kamyon gördükçe özellikle kum, çakıl, çöp yüklü olanları. Kesinlikle yanında veya arkasında durmuyorum. En güzeli kamyonları en güvenli şekilde sollayıp arkada bırakmak kamyonlar gerçekten çok tehlikeli. İyi yırtmışsın dostum geçmiş olsun.
Okan ACAR
Okuduğum bir yazıda bütün kamyon sürücülerinin arkasından gitmemeyi tavsiye ediyordu gıcık olurlarmış...Sizede geçmiş olsun...
[ ELAZIĞ-MT ]
geçmiş olsun arkadaşım
daha yazını okumadan çöp kamyonu deyince anlaşılıyo zaten o ve benzeri araçların arkadasından bırak motorla takip etmeyi arabamla bile yaklaşmıyorum özellikle beton mikserleri ve ne taşıdıığı belli olmayan yolu ıslata ıslata giden büyük araçlara DİKKAT!
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
Geçmiş olsun...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Geçmiş olsun
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
Burası Türkiye ve yollar malum... Değil çöp kamyonu takip etmek, istersen boş yolda git yine birşeyler olabiliyor
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
Öncelikle sana geçmiş olsun diliyorum arkadaşım.
Taksiciler
Minibüsçüler
Kasalı araçlar
Genelde ağır vasıta araçları kullanabilmek için aynaları çok iyi kullanabilmek gerekir. Bu yüzden ağır vasıta araçları aslında motosikletler için sağa/sola kayma vs. tehlike arz etmez. Ama yükleme bilinçsizlikleri konusunda gerçekten haklısınız. Birgün benim önüme bir kamyondan arka arkaya iki tane tuğla düştü ve muhtemelen arkamdaki araçlar muhteşem bir motor akrobasisi seyrettiler, zira orada kurtardığım pozisyonları herhalde uğraşırsam tekrar yapamam
Bunları görünce imkanın varsa hızla geç;
Veya bırak uzasın gitsin, takip edersen %80 başına bela olur bunlar.
İyi kurtarmışsın ya
Virajlara çok dikkatli girmek lazım.Nedense cogu kazalar virajlarda oluyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)