hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan umarım birlikte harika bir aşk yaşarsın
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan umarım birlikte harika bir aşk yaşarsın
böylesi hoş ve cekici bi bayana bu motor yakışır sana kazasız belasız sürüşler sorunsuz seyahat etmen dileğiyle by.
melisçim senin için rahat olsun motorunun yönünden km side orjinal hiç kuşkun olmasın yani bu konuda omakinanın egzozu nuda hatta benim ustam verdi emreye zaten emrenin babasıda motorcudur çok ii bir ustamızdır oda
hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın insallah.. Büyük makıne dikkat et ama he
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
Dostum sizin SS anlayışınız ile motosikletçilik anlayışınız çok farklı tabiki gaz açacaksın ama yol müsait olduğunda açacaksın alem SS makina 2 tekerli tabuttur diyor sanki 30 sene SS kullanmışlar yol dolu iken trafik yoğunken sen gaz açarsan altındaki 125yada 250cc değil ki bi yere kadar gitsin 600 1000makina uçar gider bi yere vurur ölürsün suçlu SS makina olur ona bir kere binemeyen bi kısım insanda yerden yere vurur..
Örnek vereyim SS makinadan herhalde zerre kadar anlamayan Prometheus da anlar inşla Hyosung 250cc makinası ile 60km den 150km sürate kaç saniyede çıkarsın birde CBR600 ile kaç saniyede çıkarsın ve aynı sürate ne kadar metrede inersin frenleme ile SS makinanın bana göre zevki ivmelenmedir son sürat değil süratli gitmenin bi süre sonra bir manası kalmıyor.
Cok yakismis... Gercekten cok hos olmus! Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin! Nazardan da korusun... Hayirli ugurlu olsun....!
Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir zaman inkar etmez! Bu memleket tarihte TÜRK'tü, bugün de TÜRK'tür ve ebediyen TÜRK olarak yaşayacaktır. M.Kemal ATATÜRK
Canım kardeşim...
Cevabın için teşekkürler. Yazında aklıma takılan şeyler oldu. tartışırsak sevinirim.
1. Türkiye yol şartlarında "müsait" kavramı ne anlama geliyor. Trafik mi yoksa yol durumu mu?
Bence Türkiye şartlarında SS bir makineyi güvenli olarak kullanma yeri sadece pistlerdir. Hergün burada kaza ya da taciz olaylarını okuyoruz. bu kazalardan kaçtanesi SS motorlarla, kaç tanesi diğer motorlarla yapılmış acaba?
2. Tüm makine tiplerinde ivmelenme neye bağlıdır? Gazı makinenin sınıfına uygun açmaya mı, yoksa başka bir nedene mi? Bence ivmelenme tam olarak motorun karakterine (SS, cruiser, enduro, scooter) uygun gaz olayına bağlıdır. SS lerde ivmelenme seri gaz açma ve hızla ilgili bir olaydır. Bu durumda ne kadar seri gaz açarsan makine o kadar hızlanır ve ivmelenir. Bu da son bürat önemli değil yaklaşımını sanırım geçersiz kılıyor. Yani ivme istiyorsan hızlanmak zorundasın. Keza 0-100 km ye 2,3 sn çıkarken yapacağın kaza ile 260 km hızla giderken yapacağın kaza arasında nitelik farkı yoktur. Çünkü aşırı hız zevki bir yana TEHLİKELİDİR.
4. Prometheus lakaplı arkadaşın SS lerden anlaması sana göre neye bağlı? Bu tip makineler ile ilgili yorumlarına mı yoksa teknik vs bilgisine mi?
5. SS ler pist makineleridir. Bazı sport touring klasmanına yakın araçlar hariç (CBR600F gibi) herbiri Race Replica (RR) yani Yarış motosikletlerinin birebir aynısı olan olan bu makinelerin pist dşında kulanılması her zaman diğer makinelerden daha fazla risk taşır. Enduro nun işi ve tarzı bellidir. Keza Cruiserinde. Peki ya SS lerin işi ve tarzı nedir?
6. İnsanların niyetleri ve söylediklerinin anlamı çok önemlidir. İsterse hiç anlamasın, ama eğer bir arkadaşımız bize bu makinelere dikkat diyorsa bence iyi niyetlidir ve öyle yaklaşılması gerekir.
Sevgiyle
NOT: Sanırım burada kimse birbirine Race kullanmayın demiyor. Bilinçli, kendimizi ve makinemizi tanıyarak, özellikleri ve karakterini bilerek, kendimizi + birkaç kez daha riske atmeden kullanalım yor.
"3000 yıllık tarihini sorgulamadan yaşayan insan, günübirlik yaşayan insandır." GEOTHE:sunny:
Hangi yol? Müsait bir yol söylesene bana. Havaalanı pisti ve yarış pistleri hariç SS'ler için "güvenli" bir yol ne yazık ki ülkemizde yok. Ankara-İstanbul otobanında bile karşınıza ağaç kütüğü ve yere dökülmüş kum taneleri çıkabiliyor.
Birtakım armutlar, yeni başlayana "ya sen yaparsın, edersin, kendini kontrol edersin" diyerek gaz veriyorlar. Daha sonra bu arkadaşlar viraja yatmışken karşılarına kocaman bir çukur beliriyor. Acemi oldukları için saniyeler içinde motoru bir sağa bir sola yatıramıyorlar (kıvırtmaca tekniği), sonra ölüyorlar (dikkat edersen ne süratle ne de ivmeyle alakalı bu tehlikeler). Tecrübeli adam elbette kullanabilir, ancak ne kadar tecrübeli olunursa olunsun o motorların hakkı pisttir. Kız tavlama aracı ya da hava atma aracı olarak kullanılsın diye üretilmemişlerdir.
Ben "akım" diyom sen başka bir şey diyon. Olabilir tabi, aramızda yerin var seninde Ben özellikle yorum yaparken cc belirtmemeye dikkat ederim ve karşılaştırmalarımda 2 ve 4 silindir ilişkisi kurarım. Hyosung 250cc hem silindir hacmi hem de adedi bakımından başlangıç düzeyinde bir motordur ve şiddetle tavsiye olunur. 600cc bir motosikletin ise adamakıll sürüş eğitimlerinden ve derslerinden geçilmedikçe, motosiklet üzerinde 10.000 belki de 20.000 km tecrübe yapılmadıkça binilmesi en yakın kamyon kasasına arkadan yapışmak, karşına çıkan ilk çukura elin gazdayken motoru sokmak vs. olarak sana geri döner.
Neyse sonuç olarak bu forumun amacı akıllı insanlara fikir vermektir. Diğerlerine yapabileceğimiz hiçbir şey yok.
Daha fazla tartışmayı uzatmayın, arkadaşımıza "hayırlı olsun, çok güzelsin" diyecek olan arkadaşlara engel oluyoruz çünkü. Motosiklet Modelleri bölümündeki "Yeni Başlayanlara Hitaben" başlığında devam edebiliriz tartışmamıza. Buraya yazılanlar silinecektir bilginize.
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
war ya rüyalarımda gördüüm şey bu işte
ama bigün belki yarın belki daha sonra ama bigün mutlaka
bu arada çok güzel bi makine hayırlı olsun
yaww istanbulda bu motor işi olmıycak gibi acaba başka bi şehire mi taşınsam napsam
dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın
Prometheus arkadaşımın madde madde saydığı risklere katılıyorum fakat şunu da sormadan edemiyorum.
bu motoru alan arkadaş bayan değil de bir "erkek" olsaydı yine aynı şekilde uyarılar yapılırmıydı?
yada bu başlık 7 sayfa boyunca sürermiydi?
uyarı yapılması güzel, yazılanlar doğru orası kesin.
ama bayanların da erkekler kadar sürebileceğine inanabiliyorum ben bu konuda ayrımcılık yapma taraftarı değilim kesinlikle.
melis yeterince tecrübe edip doğru kararı vermiştir, cahil cesaretli olduğunu sanmıyorum.
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Güle güle kullan, hayırlısı olsun Allah maganda dan ve meraklı ayılardan korusun...
Gerisi senin iki teker tecrübene kalıyo ki oda var anlaşılan...
valla ablacım hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız sürmek nasip etsin racing yani dikkat edin isterseniz
hayırlı olsun kazasiz surusler
İnsanlarla Ugraşmaktansa Makinalarla Uğraşmayı Tercih Ederim....
hayırlı olsun iyi cesaret
allah kaza bela vermesin
Acımadıki, acımadıki
Hayırlı olsun Kazasız belasız kullanman dileğiyle
insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer
yoohaaa superrr cok yakışmış fazla alangirli renkleri var ama cok cix durmuş.. Allah kazadan beladan yoldaki taksici minibüsçüü bilimum saykodan korusun hayırlı olsun efenim...
[B]All this pain is an illusion[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)