http://www2.olay.com.tr/blocks/haberoku.php?id=12899
Ben lise 1 ' e başlamıştım . "ORHAN KARA" ortasondaydı . Yeni tanışmıştık kafalarımız uyuşuyodu oda bnm gibi çılgındı . İçki muhabbeti de yapardık onla felsefede tartışırdık düşüncelerine saygı duyardım beni okurdu sanki . Yıllar geçti dostluğumuz pekişti . Belkide 1 hayata sığmıcak kadar çok anı, artık ben onun ailesinden biriydim oda benim . Derken bi gün ben motor aldım dedi . 250 cc lik ZZR , ben bayılmıştım bitmiştim beni de bu sevdaya sardırdı . Günün birinde kaza yaptı ama atlatmıştı çok sevindim geçtiğine başından , ama o sevdadan vazgeçmedi , ve 2. motoru olan CBR 600 RR ı aldı , kırmızı renkli alev alev bi makinaydı , çok beğendim , gidip babama benimde öyle bi makina istediğimi söyledim , almadı bende bi şekilde para bulmaya çalıştım ama henüz toparlıyamadım yeterli parayı .. Ben üniversiteyi kazandım İstanbul'a geldim . Oda Bursa ' da Uludağ Üniversitesine Dewam etti . Derken martın 12 sinde babam telefon açtı . dediki orhan kaza geçirmiş , bende artık alıştığım için belkide bişey war mı diye sordum . Babam da bu sefer ağır oldu dedi hastanede kurtulması şans olur dedi . Ben daha ne olup bittiğinin farkına varamadım . Beni yavaştan bi alev sardı , orhanımı aradım babası açtı . direk orhan dedim hafif te yüksek sesle o telaşeyle , babas sen yakın arkadaşısın dedi ewet abi dedim . KAYBETTİK yavrum dedi .
O an ortalık sanki zaman ağırlaştı . Beynimden kurşunlar delip geçmeye başladı . Ben hala anlıyamadım neyin ne olduğunu , ilk otobüsle bursaya gittim ewe bile uğramadan direk Arkadaşımın evine koştum . İşte o an inanmaya başladm , gittim babasının elini öptüm . babası okul nasıl diye sordu , ii dedim, kendi odasına gittim annesi yerde oturuyodu , gözleri kapalıydı . elini öptüm beni görünce , çok erken aldı ALLLAH onu yanına dedi . ağlamaya başladım . Sarıldım annesine çok ağladım . Annesi de öyle . Ama ben hala inanmıyodum . O 10 larca kişi birleşip bana şaka yapıyo olaiblirdi ewet böyle bi ihtimal olabilirdi . O gece gözüme uyku girmedi . Kaza yerine gittim , kör kütük sarhoştum , yerd kanı vardı , kanına dokundum o manzarayı gördükçe içtim , o gece gözüme uyku girmedi , ertesi gün geldi , hala şaka ihtimali vardı , cenazesi geldi , omuzlarımızdaydı camiye gittik , ağladım , ordn mezarlığa gittik . Hala şaka ihtimali vardı , taki tavutun kapağını açılana kadar , toprağa verdik kardeşimi , ellerimle toprak attım ... Artık gerçek olduğunu kabullendim . En kısa zamanda bende alıyorum Motoru belki ikimiz çıkamıcaz artık ama ben yekten dewam edicem bu sevdaya sonunda ölüm var dediler , DEĞER anasını satayım , en kısa zamanda bu bıraktığın yerden dewam edicem , Ölümü göze aldım kardeşim en kısa zamanda Yanındayım . Allah Rahmet Eylesin ..... Orhan Kara ' ya Sevgi ve Saygılarım la ...
"Ü.Cem Tüzüner"