Allah Sabırlar Versin... Ertuğrul Bizim İçin Önemli Bir Dosttu.... Kendisini Şahsen Tanımış Olmak da benim İçin Ayrı Bir Gururdur... Başımız Saolsun....
Allah Sabırlar Versin... Ertuğrul Bizim İçin Önemli Bir Dosttu.... Kendisini Şahsen Tanımış Olmak da benim İçin Ayrı Bir Gururdur... Başımız Saolsun....
Her Lafa Verecek Cevabım Var, Ama Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Lafı Söyleyene Bakarım ADAM'mı Diye...
"İyiler erken ölür"
Bu lafa pek rağbet etmezdim ama artık galiba ben de kabul edeceğim.
Ertuğrul'un bu siteye ilk üye olduğu günleri hatırlıyorum. Hemen dikkatimi çekmişti, kullandığı lakap veya resim ile değil. Düzgün türkçesi, saygılı üslubu, doğru bildiklerini savunması ve zekası ile...
Genelde ilgilendiğimiz temalar aynı olurdu. Birçok defa özel mesajla bilgi ve fikir alışverişinde bulunduk. Daha da iyi tanıdım ve daha çok sevdim...
Çok dikkatli, hatalarından ders çıkartmayı bilen ve sorumluluk sahibi bir insan olduğu çok açıktı. Böyle bir kaza haberine karışacağını hiç düşünemezdim. Hatta bu forumdaki tek resmine bakın ! Tüm korumalı kıyafetleri üstünde, kaskını bile elinden bırakmamış.
Kader...
İnançlarımız gereği, daha ötesine geçemiyoruz bu konuyu düşünürken...
Ne yapalım ? Bize de kaldı :
Keder...
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
"Avukatlar ile yapılan görüşmelerde;
''Bahsi geçen olayda, Öndeki aracı güvenli mesafeden takip etmemiş gibi görünüyor. Şerit değişimi olsa bile Arkadan gelen, her an önde giden aracın bir hata yapabileceğini, aniden durabileceğini veya dönüş yapabileceğini dikkate alarak güvenli mesafeden fazla yaklaşmayacak diyor kural. Hiç kimse uymuyor ama kural böyle. O nedenle arkadan gelen her zaman daha fazla kusurlu oluyor. Şöyle düşünüyor hukuk, şerit değişimi olsa bile Arkadan gelen arada yeterli mesafeyi bıraksa idi öndekini hatasını görüp gereken önlemi alabilirdi. Bu öndeki araç tamamen kusursuz demek değil, ama kusuru çok az çıkar. İhlal edilen kuralların ağırlığına göre hakim 2 ile 6 sene arasında bir ceza verir. Verilen cezanın 3/4 ü nü yatar. Ancak paraya çevrilme ihtimali de var. Örnek, 2 senede 1 yıl 6 ay. Hiç kural ihlali yoksa beraat olabilir tabi. Kazanın oluşu ve Savunmaya bağlı herşey''
yukarda yazılanlar aynı şeritte birbirini takip eden iki araç için geçerli değil mi? sol şeritteki araç sağdakini niye takip mesafesi bırakarak takip etsin ki? bu durumda olayın farklı değerlendirilmesi gerekmez mi ?
ne kadar olursa olsun. cezasız kalmamalı...
Cyberm,
Merak ettim, sen tanıdığın avukatlarla mı görüştün yoksa direk olayla ilgili avukatlarla mı görüştün? Eğer olayın avukatlarıyla konuşmadıysan bundan sonrasını genele sesleneceğim.
Aşağıdaki soruları bu topicin 5. sayfasında (şu anda 17) 100. mesajda (şu anda 324) sormuştum. Olayla ilgili bilgisi olanlar benim mesajı kaçırmış olabilir. Eğer olayla ilgili bilgisi olan varsa arkadaşımızın tıbbi ölüm sebebini yazabilir mi? Bunu merak ediyorum çünkü önündeki araca açıyla çarpmış olması lazım ve bu durumda yana ve ileri yönde sekmiş olması lazım. Bu çarpmanın şiddetini azaltacaktır. Sonra yere düştüğü noktada:
1) arkadan gelen aracın üzerinden geçmesi yüzünden mi,
2) önünden gelen aracın altına girmesi yüzünden mi
3) yoksa bariyer ayaklarına çarptığı için mi ölmüştür?
Ayrıca tıbbi açıdan sebep nedir? Şahdamarı yırtılması, kalp krizi, boyun kırılması, iç kanama, dış kanama, beyin kanaması, vs.
Benim geçmiş mesajım:
Koca sitede kimse yok mudur, benim gibi hiç kimse merak etmiyor mu?
1-2 gün üzülürüz, sonra da hiç bir çözüm bulmadan hayatımıza devam ederiz. Belki de en güzeli bu. Ben de böyle olmaya çalışayım bari, ama yapamam.
En azından bir örnek vereyim. Eğer ölüm sebebi iç kanamaysa ona karşı %100 olmasa da şansımı arttırabileceğim bir önlem var. Mesela hem göğsümü hem sırtımı hem omurgamı koruyan tek bir ürün var. http://www.motoworldracing.com/thor-...protector.html Çoğunluk motorcunun ölüm sebebini bilebilirsek ona göre ek korumalar alırız, en azından ben alırım. Önleyebildiğimizi önlememiz gerekiyor.
Nasıl sigara içenler bir gün bacağını kestirince, kalp krizi geçirince ya da başka bir şey olunca tıpış tıpış sigarayı bırakıyorlar, ya da organ bağışı ile ilgisiz/karşıt insanlar kendisine veya yakınlarına ihtiyaç olduğunda bu konuda öncü kesiliyorlar, ya da bir adli /trafik olayında şahit olmuşken "aman ben kaçayım şahit yazmasınlar" mentalitesine olanlar olduğu gibi aynı olayı şu topicde de gözlemledim. Herkes başına bir şey gelen kadar işin eğlencesinde. http://www.motosiklet.net/forum/tazi...di-el-ele.html linkinde bulunan Kazalari önlemek Için Haydi El Ele konulu topic kaç zaman yerlerde süründü. Sadece bir avuç insan çırpındı.
Kimin bilgisi var? Konuyu açan tigermbz (geçen gün özelden mesaj da attım ama ulaşmadı sanırım), sana ek bilgi ulaştıysa hepsini paylaşırsan ya da paylaşılmayacak kadar kötüyse özelden mesaj atarsan sevinirim.
SONUÇ: Üzerinden bir kaç gün geçti ve nasıl olduğunu bilmiyoruz, sadece taziyeler var. O da tabii ki yapılacak ama sırf o olmaz. Hadi çözümü de geçtim, sadece ben merak ettim. İlk günden ısrar etmedim, ama artık olayın üzerinde konuşma zamanı geldi.
Bakalım şimdi kaç enerjik kişinin kanına dokunacağım da onları hareketlendireceğim. Bana edebilecekleri küfür ve hakaretleri varsa, bu tip olayların da üzerine gitme enerjileri vardır demektir. O zaman adama sorarlar neden harekete geçmiyorsun diye.
ertugrul dostum dogum gunun kutlu olsun...vayy devirdin 25 ide bee...dostum bak ailende katildi aramiza...artik ailece burdasin...ne mutlu sanaki boyle duyarli bi ailen var..belki duyarsin diye yazdim..:((( mekanin cennet olsun dostum...ALLAH ailene sabir ihsan eylesin..:((((((
--------------------------------------------------------------------------------
Abime... - Bugün, 12:34 PM
Abim benim,mutluluk kaynağım,kankam,herşeyim....Sen de gitin.Böylemi kutlayacaktık doğum gününü.Yarım kaldık be abim...
o dört ayaklı canavarlardan hiç korkmazdın sen,BANA BİŞEY OLMAZZZZZZ......... derdin,gülerdik hep...söylerdik; Abim kork onlardan diye.
yakaladı işte seni,hem de en sevdigin oyuncağınla oynarken...
Dudaklarıma buz gibi geldi ama,bu dünyada son kez öptüm kokladım seni,sen uyurken beyazların içinde...
Allah mekanını cennet etsin.bukadar sevenı olduğunu,sizleri arkasında görmek bizi birkez daha gururlandırdı.
Hepimizin başı sagolsun.Dualarınızı eksık etmeyın.
Bizim canımız yandı ,başka canlarda yanmasın...... ....
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:
bazı arkadaşlar takip mesafesinden filan bahsetmişler; sollama yapılırken takip mesafesi mi olurmuş, elbetteki önünüzdeki araçla farkı kapatırsınız sollarken.
ertuğrulun motosiklet karakterini herhalde en çok ben bilirim, tehlikeli işler yapmazdı bu meretin üstünde, takip mesafesine de bizden çok daha fazla özen gösterirdi. her motorcu kaza yapar ama ertuğruldan hep ufak bir kaza beklerdik emin olun; dikkatli giderdi. elbette kader deyip boynumuzu büktük ama annemi hastaneden çıkarayım ilk işim olay yerine gidip kurcalamak olacak inşAllah. o zaman tam anlamıyla net konuşabilirim.
ailesi de siteyi takip ettiği için ölümü ile ilgili ayrıntıları anlatamam fakat; kaskı, korumalı montu ve korumalı pantolonu üzerindeymiş, her zaman da üzerinde olurdu. sadece öğrendiğim kadarıyla göğüs bölgesindeki iç kanama sonucu vefat ettiğini söyleyeyim.
Rabbim kabrini nurlandırsın, gani gani rahmet eylesin.
Son zamanlarda aldığım en kötü haber . Şahsen tanımıyordum ancak site sayesinde belli bir miktar biliyordum. Hatta sokakta gördüğümde "Oooo, Akira merhaba diyebileceğim kadar tanıdık hissettiğim biriydi benim için." Hepimizin başı sağolsun .
May the Force be with McLaren Mercedes
ALLAH rahmet eylesin arkadaşalar..mekanı cennet olsun..
yüce rabbim geride kalanlara sabır versin ve bu acıyı kimseye yaşatmasın..
rahat uyu kardeşim..
[B][COLOR="Red"][I]==>> SAKALLI <<==[/I][/COLOR][/B]
çok üzücü bir haber.. Allah mekanını cennet eylesin. yakınlarına sabırlar versin
allah rahmet eylesin yakinlarina acil sifalar diliyorum.
allah ailesine sabır kabrinde huzur versin :(
motorunu dikkatli kullan insanın yedek parçası yok
ALLAH RAHMET EYLESİN
mekanı cennet topragı bol olsun....
inşallah başka kayıplarda vermeyiz...
tüm mtnın ve motosiklet sevdalılarının başı sağ olsun...
ALLAH ailesine ve sevenlerine sabır versin
ι ωαѕ вσяη ωιтн ωяσηgℓу ωαу вυт ι мυѕт ℓινє
Çok seviyeli, bilgili ve boş konuşmayan düzgün bir arkadaşımızın bu şekilde ayrılması....çok çok üzücü...Tanrı rahmetini esirgemesin..
Çok zor...
Çok dikkat etmek lazım...
Kazadan , beladan uzak...tekerlerimiz düz bassın...
Selamlar, saygılar....
[FONT="Verdana"]
[COLOR="Red"]" Tanrım, iyi bi adam yap beni, yalancılara kandırtma, karşımdakilerin doğru anlamalarını sağla, gerçek sevenlerimi koru ve gözet; sınırlarımı koyma gücü ver sevdiğimde ve kavga ettiğimde..."[/COLOR][/FONT]
Ne yalan söyleyeyim benimde şuan gözlerimden yaşlar döküldü hiç haketmemişti bunu o insan
Allah rahmet eylesin..
Başımız sağolsun.
Allah rahmet eylesin.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Allah rahmet eylesin. Geride bıraktıklarına sabır diliyorum.
Herhangi bir konuda çok şey yasarım ama, acınızı nasıl paylaşırım bilemiyorum. Umarım geride kalanlara Allah Sabır verir.
allah rahmet eylesin
ailesine sabır diliyorum
Ateş düştüğü yeri yakar...
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
Şoktayım hala..
Huzur içinde uyuyorsundur inşallah hocam..
Dualarımız seninle olucak..
Arkadasıma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum..
Motosiklet camiası için yeri doldurulamayacak bir kayıp..
Comfirmation Bias
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)