Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bir Kaza Daha:(

REKLAM ALANI
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Aslında kaza diye birşey yoktur. Kaza insanların dikkatsiz, deneyimsiz, bilgisiz, eğitimsiz, sorumsuz olmaları sonucu olan istenmeyen olaylardır. Motosikletin sorumsuzca kullanılabilen bir eğlence aracı olduğunu sananlar bunun bedelini canlarıyla ödediler, ödemeye de devam ediyorlar. Hayatlarını kaybeden insanlar iyidir, kötüdür orasını bilemem ama bilgisiz ve deneyimsiz oldukları kesin birşey. Bence eğer bu yaza doğru MT bir kulüp olarak konumlanırsa, MT topluluğu altında deneyimsiz insanlara eğitim verilmesi konusu bence ele alınması gereken ilk konudur. Daha önce de dediğim gibi bu iş bilinçli bir şekilde yapıldığında son derece zevkli bir uğraş; bilinçsizce, sorumsuzca yapıldığında ise sonu ölüme kadar gidebilen bir tehlikedir.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı uglychild adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar az once haber geldi, EMRAH kardeşimi kaybetmisiz... inanmak istemedim ve hastaneyi bi daha aradim... maalesef haber dogruydu...
    20 yaslarinda bi genc, acili bi aile ve ne yazik ki motosiklete yagan lanetler...
    ufak bi dikkatsizlik bir genci ve bir de iki cocuk babasini aldi aramizdan...
    simdi annem yanimda gozu yasli, bana bakip bakip agliyor,artik motora binme dercesine...bense sinirimden aglayamiyorum ve bunlari yazmak istiyorum... su an iceri giren herkes bana '''motorunu sat''' diyor... bunu hicbir zaman yapmayacagim ama en azindan cevremdeki motosikletlileri uyarmaya devam edecegim...

Ne yazik ki, hergun bu haberleri alacagiz, ... ve bu ulke de boyle tupculerde motosiklet satacak, beyaz esya magazalari da.... ve kimse neye bindigini ve nasil binilecegini ogrenemiyecek...
    ehliyet kurslari yine formaliteden verilecek, ehliyeti alan da alamayanda binecek... bugune kadar kac kisi ehliyet kurslarinda ilk yardim disinda bilgi edinebildi ki motosiklet hakkinda...ya da korumaliklar hakkinda... kac tane taksitle motosiklet satan bayii, sattigi motosikletin yaninda korumalik ya da kask satiyor ya da almasini tavsiye ediyor... basinda sadece motor kazalarina yer verilirken ayni zaman da bunlarin hafifletilmesi ya da bilinclendirilmesi konusunda haber de yapilmiyor...

ben de daha bi sure oncesine kadar bi haberdim, mt toplantilariyla daha da bilinclendim....ama daha bi cok insana ulasmamiz lazim... hem de coookkkkk....
    hadi ya

gencecik bir arkadaşımızı daha kaybettik. son zamanlarda bu ölüm olayları ne kadar arttı. son 2-3 günde burada duyurusu yapılan 3. ölüm haberi...

firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    hergün kaza haberleri izliyoruz.Kamyon,araba,motosiklet,otobüs hatta uçak kazaları.önemli olan biz tedbirimizi alalım gerisi Allaha emanet.

arabadada kaza yapılır demek istediğim.
    itina ile kaza yapılır

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Allah rahmet eylesin sevdiğini canını kaybetmek ne

büyük ne tarifsiz acıdır Allah büyük sabırlar versin ailelerine inş

çok pis moralim bozuldu bende ağlıyomm

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    boy
    bazı kazalar elimizde olmayan nedenlerden gelişir bu yüzden kazaları sadece deneyimsizlik veya yeteneksizlik gibi etkenlere bağlamak saçmadır.
    hah derseniz ki kask takmadı, korumalı kıyafet giymedi bunlar yaralanmasında etkili oldu ozaman katılırım.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @tigermbz
    bazı kazalar elimizde olmayan nedenlerden gelişir bu yüzden kazaları sadece deneyimsizlik veya yeteneksizlik gibi etkenlere bağlamak saçmadır.
    Arkadaşım bu konuda yanılıyorsun. Herkes önlemini aldıktan sonra kaza diye birşey olmaz. İstediğin kazayı örnek ver, sana bunu ispatlayayım. Ayrıca bazı kazalar değil, motosiklet kazaları konu. Ölenlerin çoğu da ya deneyimsiz, ya da kendini çok iyi sanan bilinçsizler.

goya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VARADERO XL 1000V /
    allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin
    UKİTA SAMATO KAMASA MAKONİ

Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @tigermbz
    Arkadaşım bu konuda yanılıyorsun. Herkes önlemini aldıktan sonra kaza diye birşey olmaz. İstediğin kazayı örnek ver, sana bunu ispatlayayım. Ayrıca bazı kazalar değil, motosiklet kazaları konu. Ölenlerin çoğu da ya deneyimsiz, ya da kendini çok iyi sanan bilinçsizler.
    asıl sen yanılıyorsun. sen ne kadar önlem alsan da kaza gelip seni bulabilir yapabileceğin birşey olmaz. yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda sen de kaza yapıp parmağını kırmıştın. mesela o kazada kendinde suç buluyormusun.
    burada kendinde suç olmadığı halde başına kaza gelmiş arkadaşlar muhakkak vardır biri de benim.

racing&blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda 600RR
    allah rahmet eylesin
    :pr: imzanın iyisini pistte görmek gerek

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @tigermbz
    asıl sen yanılıyorsun. sen ne kadar önlem alsan da kaza gelip seni bulabilir yapabileceğin birşey olmaz. yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda sen de kaza yapıp parmağını kırmıştın. mesela o kazada kendinde suç buluyormusun. burada kendinde suç olmadığı halde başına kaza gelmiş arkadaşlar muhakkak vardır biri de benim.
    Arkadaşım kaza dediğin şey canlı değildir. Gelip seni bulamaz. Kazaya neden olan sen olmasan da bu sonuçta başkasının yüzünden gerçekleşir. Bu da o kişinin dikkatsizliği veya sorumsuzluğu yüzündendir. Yani mutlaka nedeni insandır. Ben parmağımı kırdığım kazada kendimi de suçlu buluyorum çünkü arabanın sağından ilerliyordum. Sağdan geçmek yanlış birşey, bunu da söylemiştim zaten. Kendinde suç bulmak ayrı birşey. Sen suçlu olmasan da başkası suçlu oluyor. Sen önlemini ne kadar iyi alırsan başına bir iş gelme olasılığı o kadar azalır. Motosiklet kazalarının çoğu deneyimsizlikten kaynaklanıyor. Bu sene gerçekleşen kazaları incelersen görürsün. Ben bunu azaltmak adına insanların eğitim almasını, daha deneyimli olanlardan faydalanmalarını söylüyorum.

Motosikleti
    Ducati 797
    elbette kazalar çoğunlukla birilerinin tedbirsizliği, dikkatsizliği neticesinde gerçekleşir fakat sen ne kadar eğitim alırsan al ne kadar kurallara uyarsan uy birileri biryerlerde muhakkak yanlış yapacaktır; bu bir gerçek. bunun önüne geçmene bazen imkan olmuyor ve bazen bu yanlışlıklarda bizleri bulabiliyor buna kader diyoruz. mükemmel dünya diye birşey yoktur olmayacaktır da.

topiği gereksiz meşgul etmeyip ölene Allah'tan rahmet yaralı arkadaşa da acil şifalar diliyorum.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Eğitim, deneyim insanı geliştireceğinden belli olasılıkları azaltmış olursun. Bu da bazı durumlarda hayatını kaybetmeni önleyebilir. Ufacık bir bilgi sayesinde ölümden dönmüş insanlar tanıyorum. Bu konuyu tartışmanın anlamı yok, anlatmak istediğim belli.

uglychild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ gs 500 e Bmw r 25("53)
    aslinda herkesin demek istedigi ve bildigi ayni sey... ayni konu uzerinde yorum yapiyorsunuz fakat BOY kelimeleri iyi secemiyorsun o kadar...

arkadaslar size bi sorum var, bu su anda yakinimi kaybettigimden dolayi degil, daha oncelerden de aklimdaydi ama bu olaydan sonra kafamı bi mermi gibi deldi, gecti....

sizce bu konu da ne yapilabilir?

gezilerde kasabalardan gecerken o kasabadaki genclere bi saat ayirip motosiklet sitelerinden haberdar mi etmeli? ben bu aci olayin uzerinden biraz zaman gecince bu kasabadaki bi motosiklet kullanicisi ilkokul ogretmeni ve tek motosikletli polis memurunu da alarak tum ehliyetli ve ehliyetsiz motosiklet suruculerini bir araya toplamaya calisacagim... en azindan hergun bas sagligi dileyip, dert yanmaktansa, cevremizdeki insanlar bilincsiz demektense bunu denemeyi yeglerim... baska bi fikri olan var mi? varsa lutfen yazsin...
    GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE

dogma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DADYW Regal_Raptor DD 250E-9
    Alıntı uglychild adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... Yan komsumuz Emrah motoruyla kaza yapmis...
    iki arkadas Sarimsakli'dan Ayvalik'a dogru yol aliyorlarmis.. hizlari ise 40km/s civari, kendi seritlerinde bu hizla giderken karsi seritte seyir eden diger bi motosikletli surucu, hastaneye donmek icin ani donus yapmaya calisinca kafa kafaya girmisler...
    ....ki bi cogumuz daha yuksek hizlarda daha sert kazalar atlattik ama sonuc olarak bicogumuz full koruma ya da en azindan KASK takiyorduk...
    Zaman zaman, hele sıcak yaz günlerinde... Bir çoğumuz- yada bir kısmımız- bunalıp kısa mesafede kaskı çıkarıveriyoruz kafamızdan.. Ne büyük hata olduğunu anlamak için bir gencecik insanın kaybı mı gerekli acaba?

Motosiklet Teorisi'nin yazarı sayın DD başta, hep sürüş hocalarının, tecrübeli ve bilinçli sürücülerin "her zaman full koruma" önerisi ne kadar yerinde!
    Kaybedilenlere Tanrıdan rahmet, diğerlerine şifa dilerken tüm arkadaşlarıma da dikkatli, bilinçli sürüşler diliyorum.
    dogma .

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Bu motor kaç basıyor diye soranlara önce korunmanın önlemi anlatılabilir mesela
    May the Force be with McLaren Mercedes

uglychild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ gs 500 e Bmw r 25("53)
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motor kaç basıyor diye soranlara önce korunmanın önlemi anlatılabilir mesela
    GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE

Motosikleti
    Honda vfr800
    Baslari sagolsun valla allah rahmet eylesin . Herseyden oncesi saglik arkadaslar biliyorsunuz, aman biraz daha dikkat..

Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    birileri 600 lük sportlara bu ülkede kasksız bindikçe kask takanları amele takmayanları cool birileri sanar millet motor kullanmayan arkadaşlarım motorumu yeni alıp kaskım oldadığı için motorumu kullanmadığmı duyunca bayağ bir dalga geçmişlerdi ama şu bir gerçek benim hayatım dalga geçilçek bir mevzu değil benim için kasksız motora binen herkez sağa sola kurşun atan maganda dan farksız kask kadar cool bişey varmı heleki kaliteli bişey takıyorsanız

başımız sağolsun

reDragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 zn
    kazanın oldugu yeri metre metre tahmin edebiliyorum,zaten ayvalık,sarımsaklı,altınova,dikili de yazın 3 ay boyunca kask takan kimseyi görmedim ve neredeyse haftada 1 ölümlü kazaya tanık oldum.full korumayı geçtim insanlar sadece kask taksaydı en fazla 1-2 kişi ölürdü bütün yaz boyunca.hayatını kaybedenlere allah rahmet eylesin.
    125 ZN
    06 ZN 181

JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    Başın sağoLsun BodrumLu kardeşim.Malesef pamuk ipLigine baglı yaşıoruz ama haberimiz yok.İnsanlar hayatlarını hiçe sayarak istedikleri gbi motosiklet kullanıp başkalarının canını yakabiliyorlar ve bunun adı ''delikanlılık,kural tanımamazlık,ben yaparımcılık'' oluyor.Ehliyetsiz ve bilinçsiz insanlara da 2 laf ettiginde kırk laf sayıp senin üstüne çıkıyorlar
    Bir çiçek daha soLdu,yazık...
    Born To Be wild,Live to Ride...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler