Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

bu kazadan korunabilirmiydim?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR 1000 RR
    arkadaşlar 99 yılında motosiklet ehliyetimi aldıktan sonraki ilk kazamı geçen cumartesi gecesi yaptım. kazadan sonra bu kazanın olmamasını sağlayabilir miydim diye tekrar tekrar düşündüm ancak bu tür olayların bizim kontrolümüzden tamamen çıktığı zamanlar olabiliyor.

akşam 23:00 gibi yakın bi arkadaşımla moda da çay içtik. arkadaşı TEM den kartal daki evine bıraktım. dönüşte, samandıra TEM gişelrine girerken KGS gişesini göremedim çünkü işareti yoktu. Koskoca 2 tane OGS tabelası var, KGS ve paralı geçiş tabelası yok! sol şeritte giderken gişelere 30-40 metre kala en sağ tarafta KGS tabelasının standart-dışı, zemine yakın bir yere karanlıkta iyice yaklaşmadan farkedilemeyecek kadar küçük harflerle yazılmış olarak gördüm.(adeta farkedilmemesini sağlamak için çaba gösterilmiş, sonradan öğrendim o gişeyi yeni eklemişler ve henüz tamamlamamışlar) hızım 20-25 km. aynadan sağ şeridi kontrol ettim ve çok yavaşça sağa dönmeye başladım. yarım saniye kadar sonra tahminen 100-110 KM hızla bir servis minibüsü motosikletimin sağ tarafına hafif sürtünerek geçti. hızını şurdan tahmin ediyorum:adam acı fren yaptı ve minibüs ancak 25 metre sonra tam gişenin önünde durabildi.

hafif sendeledim ama düşmedim. ben sol OGS gişesinin şeridinde giderken adam aynı şeritte arkamdan geliyormuş, yavaşlamak yerine ani manevrayla sağ taratftaki OGS gişesinin şeridine geçmiş (ben tam dönmeye başladığım sırada).

motosikletin sağ sinyalinin bağlı olduğu sağ grenaj kırıldı, sağ ayna çizildi. Allah a şükür bana bişey olmadı. sadece 1 cm. daha yanda olsaydım çok daha kötü olucaktı.

Arkadaşlar kaza sırasında aklınızda bulunsun polis raporda kusur tespiti yaparken kimin ne kadar haklı kusurlu olduğu değil kimin kendini ne kadar iyi savunabildiği önemli. ben yeni ölüm tehlikesi atlatmışım, nasıl saliselerle hayatta kalabildiğime şaşırıyorum, o esnada minibüs şöförü car car polisle konuşuyordu. sonuçta 2 gün sonra trafik raporunu okuyunca ne gördüm: yasal hız limitinin 30 km olduğu yerde 100+ basan adam kusursuz çıkmış ben ani manevra yapmaktan %100 kusurlu bulunmuşum. neyse ki motorun kaskosu var.
    ne mutlu o çocuğa doğuştan asi olduğu için
    ne mutlu o çocuğa büyük sözü dinlemediği için

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ks89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa ybr 2005
    çok geçmiş olsun kardeş ucuz atlatmışsın Allah korumuş hakkaten.

sana bişey olmamışya sen ona bak boşver polisi.

kirli aynasızlar

iyi sende 1000 rr la 20-25 gidiyomuşun yaw güzel bu özelliğini sevdim haa

eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yoktur
    geçmiş olsun
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    geçmiş olsun en azından sana birşey olmaması sevindirici. bu arada nasıl olduda arkandan gelen arabayı göremedin.aynadan baktıgında kör noktamı denk geldi acaba

Çok geçmiş olsun!
    Artık kanunlar , yasalar geçerli değil...
    İş tamamen çeneye bakıyor.Polisi ikna kabiliyeti,tanıdık çevre,polisle muhabbet,sigara ikram etme bile çok şey değiştiriyo.Bilginize...

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    neyse ki olaylar kötü gitmemiş... bazen bana da , "ya şöyle olsaydı" dediğim anlar oluyor...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

derra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125r repsol
    geçmiş olsun iyi kurtarmışsınız.
    :mrgreen:

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    geçmiş olsun

yasin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    peugeot satelıs 250
    çok geçmiş olsun. hayatımız pamuk ipliğine bağlı
    [url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23339[/url] :rendeer: artvin borçka

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    geçmiş olsun
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    öncelikle geçmiş olsun. Şunu çok iyi bilelim arkadaşlar ; 2918 sayılı k.y.t.k nın 84. maddesinde yer alan asli kusurlardan sayılan (o6) <doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma< ihlalinden cezalı duruma doğal olarak düşmüşsün arkadaşım. 4 tekerliden çok daha dikkatli olmak zorundayız.. çok şükür ucuz atlatmışsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı Sonsovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Polaris Kar Motoru
    Geçmiş olsun..

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Allah korusun.. Büyük geçmiş olsn :(

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Çok büyük geçmiş olsun.. Motosiklete kasko yapılmadığını ve yapamıyacaklarını söylemişlerdi konuyla alakası yok ama kısaca bir bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Yolunuz ve yolumuz hep açık olur inşallah...
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
    Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;

Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    geçmiş olsun dikkat et
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    motorsiklete türkiyede kasko yapılmıyor arkadaş büyük ihtimalle trafik sigortasını kastetmiş olsa gerek.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    KardeŞ GecmİŞ Olsun.sana BİŞey Olmamasi Sevİndİrİcİ.

Atlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, soruna gelince bu kazayı önlemen mümkündü tabi ama gişelerde sol şeridi OGS için ayırdıklarını hatırlasaydın eğer.

Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorsiklete türkiyede kasko yapılmıyor arkadaş büyük ihtimalle trafik sigortasını kastetmiş olsa gerek.
    Arkadaşım insanları yanlış yönlendirmeyin, tüm motosikletlere kasko yapıyorlar, biraz tuzlu ve 250 cc altındakilere çalınmaya karşı kapalı garaj şartı arıyorlar Yaklaşık fiyatlar motosikletin değerinin %11-20 arasında.

Çok çok gecmiş olsun.Servis söförünün suçlu olması için heralde senin kafanın gözünün dağılması lazımdı.Boşver sen suçlu ol.Bi de büyük ihtimal altındaki alet çok ihtişamlı gözükmüştür.Servis söförüde zengin çocugu bu diye memurlara sallamıştır heralde?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler