Herkese merhaba arkadaşlar ,
Bugün motosikletime binip gidecektim ki , motorumun zinciri çözmeden zincirin 4 yerden kesilmeye çalışıldığını fark ettim. Hırsızlar , MasterLock zinciri bir hayli kesmeyi başarmışlar hatta şaşırdım kaldım buraya kadar kesmişler niye tam kesememişler diye.Zincir çapının neredeyse 3/4 ü kesilmişti.Hem de 4 yerden denenmişti aynı şey.Ancak çok şükür ki , motosikletimi çalamamışlardı.Dün gece Kadir gecesiydi ve büyük ihtimalle müslüman geçinen insanların emeğiyle kazanarak sahip olduğu mallara el uzatan namussuzlar için hiç bir önemi bile yoktu.Motosikletimi bu yaz başında aldım ve en çok korktuğum şey -dışarda bırakmak zorunda kaldığım için- çalnmasıydı. Şimdi motosikletleri çalınan arkadaşları bir kez daha çok iyi anlıyorum. Umarım hiç birimizin motoru çalınmaz. Şu anda motorun yerini biraz daha farklı bir yere aldım ama sonuçta yine yakında bir yerde .Zincir işlevini yitirdiği için sadece disk kilidine güveniyorum.Sizce disk kilidinin kesilme şans ne kadardır?Ayrıca motor taşınarak bir kamyonete yüklenebilecek bir noktada da bulunmuyor.Bahçenin içine koydum , demir kapının kilidini kesip hemen dibinde motoru yürüterek çıkaracak kadar boşluk bile yok ama yine hırsız bunlar çalmayı kafalarına koydularsa yine gelebilirler diye çok korkuyorum