ewet haklısınız o zaman ben ılk servısıne gıdeyım konuşayım bakalım ne dıyecekler o zaman ona gore hareket ederız
ewet haklısınız o zaman ben ılk servısıne gıdeyım konuşayım bakalım ne dıyecekler o zaman ona gore hareket ederız
tek TEKERİM, düyayı GEZERİM , KIZIMI ÇOOOKKKK SEVERİİİMMMMM
ya gIcIk oluyorum ben daha 2 hafta bekliyecem motor gelsin diye.. bitmez ki 2 hafta.. bide kesin aksilik olur gecikir motor..
ya ben bide surmeyi bilmiyorum motor.. bisiklet surmeyi ve araba surmeyi biliyorum ama motorlu 2 tekere ilk defa bineceğim.. öğrenir miyim çabuk sence ? ne kadar zamanda hafiften dolaşmaya çıkabilirim mesela yaaaa?
İyi akşamlar.muhabbete baktımda yazmadan geçemeyeceğim.Nasıl bir motordur diye aldım bende birtane.Şimdi üstünden inmiyorum.Egzosunu delince acayip hoş çıkıyor sesi.Nasıl deleceğim dersen alıyorsun eline 8 lik inşaat demirini bir eline çekici hiç korkmadan dayıyorsun susturucu deliğine.İlk 10 cm lik bir ilerlemeden sonra demir bir engele takılır.Buna birinci engel derizki bunu gayet rahat bir şekilde delelim.Ortalama 40 cm ileride ikinci engel varki bunu daha kibarca ve yavaşça delelim.Dikkatli olalımki susturucuyu delmeyelim bu yüzden demiri ölçü alarak hazırlayalımki karşıdan çıkmasın emi.Ayrıca çantaları sakın atıpta başka çanta takayım deme.Dinlersen sana bir akıl vereyim en azından ben öyle yaptım.çantanın lastik takozlarını at.Bir beyaz eşya servisine git ve onlardan kompresor takozu iste.Sorun çıkarmadan sana verirler takozları merak etme.eski takozlar yerine bunları kullan.Sesi %100 kesersin.Sonra çantaları oto döşemesine gönder deri kaplattır.Kaplattırdığın çantanın yanına deriden fermuarlı bir çanta eklemesini iste.Motorun inanki bir harika görünecektir.Çantaların arkasına stop lambaları yerleştir.Herbirine yukarıdan aşağıya gelecek biçimde 3 adet.Böylelikle akşam kullanımında çanta ebatlarını arkadaki kullanıcı görsün.Ve döşemeciye söyle ön koltuğun arkasınada yaslanmalık koysun o nasıl yapacağını bilir.Ön koruma demirlerine 2 adet projektör yerleştir.KIsa farları iptal et.Kısaları yaktığında hep uzunlar yansın projektörleride salektör attığında kullanmış olursun .Ve son olarakta gidonumuza deri püskül atmayı unutma .Ben buraya nasıl resim aklenir bilmiyorum bu yüzden sana motorumu gösteremiyorum ama düzce akçakocaya gelirsen sana hem buraları gezdirir hemde motorumu gösterirdim.Acaaaaip havam oluyor bununla.Harley gelse bukadar ilgi görmez.İyi günlerde görüşmek dileğiylemeric250cc adlı üyeden alıntı
Bu arada o çirkin ön camı sökmeyi unutma.Yerine suzuki intruder tipi cam taktır.Bu camlardan sanayide bulabilirsin.Yarı cam yarı plastik bir malzeme bu.İNtruder nasıl bir motormu araştır internetten bulursun.Ve bu arada ön çamurluk koruma demiri yaptırmayıda unutma çamurluğu çevreleyecek bir biçimde amörtisörlere montajlı
hayırlı olsun meriç motorun çok şık kazasız sürüşler dilerim
Motor kullanmak bir ayrıcalıktır
ali baya bir bilgi yazmışsın teşekkür ederiz. Bu delme işini kendimiz yaparken zarar verebilirim diye biraz korktum o yuzden bi yerde deldirsek daha mı iyi olur acaba ? Satan yerdeki servisteki adam istersem matkapla delebileceğini ama egsozun garantisinin gideceğini söylemişti. Onun bu matkapla delme olayıda seninki ile aynı işlem mi? aynı sesi verir mi ?
Ayrıca merak ettiğim diğer bir konu ön koltuk arkasına yaslanmalıktan bahsetmişsin. Bu nedir tam olarak anlamadım. Arka koltuk arkasında bir yaslanma demiri var. Öndekinede koyarsak arkaya adam oturamaz gibi geldi bana. Yoksa ben mi yanlış anladım ? Açıklarsan sevinirim.
Ayrıca ön çamurluğa koruma demiri taktırmamızın teknik olarak ne gibi faydalar sağlayacağınıda aşıklarsan daha da sevinirim.
hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
ERASER WİLL COME BACK
hayırlısı olsun valla.ne büyük heyecandır o şimdi..
güle güle kullan
ali g, bilgi için çok teşşekkür ederim ama ben eksoz delemem korkarım yanlış delerim diye.....
çantalara gelince sadece jinlun için deri çanta imal eden bir yer var oraya gidecem 200 300 ytl verecem yapıcaklar arka 2 çanta depo kaplaması ve ön ufak çanta.....
çamurluk demirinide gelınce onlar sonra farlarla beraber
Hiç böyle tavsiye duymamıştım. Sağlam egzoza zarar veriyorsunuz yaf bi ses uğruna...ali g adlı üyeden alıntı
ali g bu çanta, stoplambası vs. ile ilgili şeylerin yapılmış olduğu fotoğrafı var mı senin motorun? Merak ettim nasıl olduğunu da...
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Arkadaşlar herkezlere iyi akşamlar.Hepinize sırayla cevap yazmaya çalışacağım.
1-Arkadaşlar bu delme işlemini sizler gerçekleştiremiyorsanız bunu işi bilen bir ustaya getirmeniz tabii sizin açınızdan daha iyi.Bu delme işlemini herhangi bir serviste yaptırabilirsiniz.cenkmenderes adlı üyeden alıntı
2-Ön koltuk arkasına arka koltuktaki gibi yüksek yaslanmalık yapmayın.Aksine daha küçük ve yanlara doğru basık olmasına özen gösterin.Merak etmeyin arka tarafınıza 120 kg herhangi bir insan rahatlıkla binebilir.Örneklere internet te bakınız bir çok shooper motorda bu yaslanmalıkları bulur size en uygun olanı yaptırabilirsiniz.Ben kendi kafama göre yaptırdım.
3-ön çamurluğa koruma demiri takmamızın bir çok sebebi var.Herşeyden önce bu koruma demirinin çamurluk kısmını iyice muhafazaya almış olması gerekir.Bildiğimiz gibi her motor kazasında ön çamurluğumuz ya çizilir veyahut kırılır.Bilindiği gibi biz motorsikletlilerin yedek parça fiatları biraz fazla olduğu için bunu garanti altına almış oluruz.Ayrıca sürüklenen bir motorun yol tutuşunuda arttırmış oluruz.
Gerçekten böyle tavsiyeler bulamazsın.Bu tavsiyelerin ne denli güzel olduğunu anlamak için birtane shooper alacaksın ve bu zevki yaşayacaksın.İşte ozaman bu arkadaşların ve benim ne demek istediğimi anlarsınız.İnsanlar yeni ve istediği birşeyleri aldığı zaman onu diğerlerinden ayıracak ve ona özellik verecek yeni ürünler yeni özellikler katmak ister.Tabiiki bunu en az risk alarak yapmak gerekir.Burada risk adını taşıyan herhangi bir tavsiye bulunmamaktadır.Eğer egzosu deldirmeyi problem olarak görüyorsan sana birşey sormak isterim.Motorumuzda egzos olmazsamı daha süratli oluruz yoksa olursamı.Ben her yeni motor alışımda motorumun egzoslarını çıkarır ve rodaj devresini öyle tamamlarım.Bugüne kadar kaçtane motorum oldu inanki sayısını bilmiyorum.Fakat hiçbirinde problem yaşamadım hatta motorumu sattığım insanlar gayet memnundur.Nede olsa senelerin vermiş olduğu pişkinlik bizdeki.Yakında motorumun fotoğraflarını yayınlayacağım.Ön çamurluğa depoya alev resimleri giydiriyoruz.işlem bitince Türkiye yolları yeni bir motora ev sahipliği yapacak.Şİmdiden herkezlere teşekkür eder hemen her konuda sizlerin yanında olduğumu bilmenizi isterim.Saygılarla....Prometheus adlı üyeden alıntı
abi hayırlı olsun motorun allah kranajlarına asfalt yüzü göstermesin abi bu motorun fiyatı nedir birde kalitesi hakkında ne kadar bilgin var kanuniler servise gitmeye başlamış şanzuman dağattı benim bir iki tanıdığım arkadaş bunlar nasıl acaba
hayırlı olsun bol rüzgarlar emniyetli kullan daha çok zevk alıcaksın yeni başlamak için iyi bir motor seçmişsin bu aletler henüz kapalı kutu şöyle 2000-3000 km yap bak bakalım eğer memnunsan tekrar forumda yaz hayırlı olssun darısı olmayanların başına diyelim
Selam sitenize yeni kat1ld1m ve çok sevdim.Gercekten motosikletten anlayanlarin sitesi.Bende haftaya 150cc jinlun aliyorum.Bu yüzden jinlun hakkinda yazdiginiz olumlu olumsuz tum herseyi okudum yine aklimda soru isaretleri var.
Aslinda bu soru isaretlerini en iyi suan jinlun kullanlar giderebilir???
Ondan dolayi jinlunculara soruyorum;memnun musunuz.........????
yoksa problemler yasayip pismanmi oldunuz???
tesekkurler simdiden....
ben 250cc aldım ve memnunum ılk motorum ve cok fıyakalı bır makına.....
goren donup bır daha bakıyor
hayirli olsun merci ve saolasin.
bende buyuk bir ihtimalle haftaya 150 alicam.
titreme olayini ne yaptin.forumlarda okudugum en buyuk sorun belli bir hizdan soran motor titreme yapiyormus!!!!
titreme olayına bır cozum yok daha hem bende 250cc var bakalım 1000 km sonra ne olacak gorecez.....
meric250cc, senin artık motorun olduğuna göre şu avatarı değiştir istersen. Bak şöyle bir şey yaptım bunu koy dilersen. Birkaç arkadaş daha aynını kullnıyor karıştırıyorum bazen sizleri
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)