motosikletin tehlikeli olup olmadığı çok tartışılır bir konu. Bir kaza geçirip arabada sıkışabilirsiniz, araba da sütten çıkmış ak kaşık değil
. Kontrolsüz güç felaket getirir denmiş biraz açıklamak isterim bunu,
Her şeyden evvel motosiklet herhangi bir araçtan çok daha ciddi bir nesne
.
Ama bir o kadar da zevkli. Bu aracı nasıl ölüm tehlikesi olmaktan çıkaracağımızın cevabı basit.
Birincisi eğitim. Ehliyeti aldığınızı varsayıyorum. Ya olabildiğince kaynak okuyup bilgilenecek ya da kurslara gideceksiniz(örn. Bmw Rider Academy).
İkincisi, trafikte kesinlikte nötr olacaksınız. bu alet 100 yapıyo 110 yapar mı acaba diye kadrana bakarken kamyonun birine dalmayacaksınız
(Allah korusun)
Trafikte çok dikkatsiz ve kurallara uymayan insanlar var. Kendinizi görünmez kabul edin. Kesinlikle bu araba şeridini bırakamaz, yasak, beni görür nasıl olursa demeyin. Diyelim ki birine sinirlendiniz. Hemen unutun, yapamıyorsanız çekin sağa biraz bekleyin.
İki şerit arasından gitmeyin, şeridinizi kullanın. Belki o an yapabileceksiniz gibi görünebilir. Ama şahsen defansif kullanmayı amaç edinmiş biri olarak hiç tavsiye etmem.
Sağdayken sola yakın, soldayken sağa yakın gidip şeridinizin sadece size ait olduğunu belli edin. Yine de biri yanınıza aşırı yaklaşıp geçmek isterse yol verin ki güvende olun.
Şunun şurasında 4 ay oldu motor kullanalı, bu kadar konuşmak ne haddime
Birisi DD linklerini atarsa iyi olur.
Okuduğunuz için teşekkürler