Selam, geçen ay başıma gelen bir olayı burada sizlerlede paylaşmak istiyorum. İstanbulda oturuyorum ama sık sık Adanada bulunuyorum. Neyse yine Adanadayım, Her sabah olduğu gibi motoruma binmiş geziyorum. Kırmızı ışık yandı durdum, yanımda bir motosikletli durdu ve birşeyler söylemeye başladı önce bütün saflığımla birşeyler sorduğunu zannettim kasktan dolayı iyi duyamıyordum, iyi duydugumda ise adamın bana burada yazamayacağım şeyler söylediğini anladım maalesef. Ses çıkarmadım yoluma devam ettim ama peşime takıldı tabii söylemlerine devam etti, böyle devam ederse polis çağıracağımı söyledim. Bunu söylememle bu adam dahada saldırganlaştı biraz önüme geçip motosikletimin ön tekerleğine tekme atmaya başladı, seni devireceğim falan gibi bağırıyordu bir yandan. Adananın en büyük bulvarlarından Turgut Özal bulvarında idik ama müdahele eden bir kişi bile yoktu. Güç bela sağa geçip durdum ceptelefonumu çıkarıp 155 i aradım. Karşıdan polisin sesini duyduğumda adamında motorunu bırakarak yanıma geldiğini farkettim. Pantolonunun arkasına soktuğu biçağı çıkararak sol boşluğuma dayadı, bir yandanda dişlerinin arasından anlayamadığım türkçesiyle façamı mı neyse işte alacağını falan söylüyordu.Gözlerine baktığımda korktum, sakin olmaya çalışarak hiç birşey demeden telefonu kapatarak cebime koydum tek aklıma gelen burada gazetelerin 3. sayfasına haber olacağımdı tabii ki nasıl yorumlarla.... Birşeyler söyleyip gittiğini anımsıyorum orada öylece kaldım birkaç dakika sinirliydim kızgındım üzgündüm. Polise gitmedim; bunun bir sürü nedeni var; belki plakamı alabileceğini ve sonrasını düşündüm, gitsem ne olabilirkiyi düşündüm vs vs vs...
Ama işin garibi bu olay bir olaydı ve o kişiye mahsustu hiçbir zaman bütün erkeklere mal edilemezdi değil mi? Ama bir motosiklet sitesinde 'bayanları motorlu taşıtlardan uzak tutalım' başlıklı bir yazı görünce bunun böyle olmadığını hissettim. Arkadaşın başına bir olay gelmiş öndeki araç kendisine yol vermemiş sonra görmüşki sürücü bayan ve buradan yola çıkarak tüm bayanları trafikten men etmeye karar vermiş. Sanırım nerede olursak olalım hangi kültürden olursak olalım, ister motor kullanalım ister araba benim başıma gelen olaydaki adamla bu arkadaşın arasındaki fark özde değil sadece biçimde. NE DERSİNİZ? Maalesef ataerkil bir toplumda, bize öğretildiği empoze edildiği gibi bakıyoruz hayata. Taraftar psikolojisi diye birşey vardır spor psikolojisinde. Yapılan araştırmalar bir takımın fanatik taraftarlarının, topun çizgiyi geçmemesi durumunda bile topun çizgiyi geçmiş olarak gördüklerini kanıtlamıştır (taç veya korner) İşte hayata böyle bakıyoruz inançlarımız görüşümüzü belirliyor. Bir örnek daha vereceğim yine bir motosiklet sitesinde yorum yapan başka bir arkadaş bir arabaya arkadan çarpmış başka bir araba görmüş (normalde arkadan çarpan suçludur bilirsiniz) ve yorum şu: 'Sanırım öndeki araba yanlışlıkla vitesi geri vitese takmıştı' Peki neden yorum böyle çünkü öndeki arabanın sürücüsü BAYAN... İNAÇLARIMIZ GÖRÜŞÜMÜZÜ BELİRLİYOR.