yeni scooterim yol arkadaşım
Reklamlar
-
merhabalar. daha önce yamaha r25, honda cbr250r, mondial mt250, honda activa 100 kullanıp bu formda zaman zaman yazmıştım. siz arkadaşlara, ustalara, abilere sorular sorup fikirlerini almış çokça yardımlarınızı görmüştüm.
uzun zamandır yaptığım scooter araştırmalarından sonra “2022 sym jet 14 abs 200i” aldım. malum günümüz şartlarında japon italyan ingiliz motosikletlere yaklaşmak zorlaştı. çinlerde yaşadığım kötü tecrübe sonrasında sadece scooter üreten japon kalitesine yakın tayvan ürünü sym almaya karar verdim. şehir içi ve komşu illere gitmek için kullanacağım.
tercih sebebim seramik alt motor, düşük yakıt tüketimi, büyük digital ekran, konfor ve ivmelenme oldu.
sym jet 14 200i abs
Reklamlar
-
Güzel günlerde kullan kazasız cezasız , Sym kalitelidir benim ufaklık Peugeot Tweet 24bin e geldi Sym Harmony ile birebir aynı makina sıfır sıkıntı , hava soğutma olduğu için iki kişi uzun rampalarda tapagaz zorlama uzun yıllar binersin..
-
Hayırlı olsun kazasız belasız
-
Hayırlısı olsun. Güle güle kullan.
-
Hayırlı uğurlu olsun.
Keyifle kullanmanızı dilerim.
-
Uzun yillar gule gule kullanin.
-
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
-
Kazasız belasız , güle güle kullanın.
-
Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
Bu arada SYM sadece scooter üretmiyor. 125 cc.'den 300 cc.'ye kadar çeşitli hacimlerde vitesli motosikletler de üretiyor. Çok beğendiğim bir modeli de SYM NH-T300. Türkiye pazarına getirmiyorlar.
-
Hayırlı olsun. Güle güle keyifle kullanın.
-
hayırlı olsun umarım çok yakmıyordur
bizim bi arkadaşta sym 125 var şehir içinde alıp işe vs gideyim dedim aq tenere 660 gibi yakıyordu 1 hafta da geri verip tenere yi kullanmaya başladım
düşman başına yani evet sağlam mı sağlam bunun aynısı motosikleti
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...28161507/detay
-
F54 adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun umarım çok yakmıyordur
bizim bi arkadaşta sym 125 var şehir içinde alıp işe vs gideyim dedim aq tenere 660 gibi yakıyordu 1 hafta da geri verip tenere yi kullanmaya başladım
düşman başına yani evet sağlam mı sağlam bunun aynısı motosikleti
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...28161507/detay
yukarıda harmony yazmışım yanlış hatırlamışım symphony olacaktı , linkteki 200 lük olanı (esasen 160 cc) 125 den bir tık fazla yaksada 660 cc motor kadar yakması imkansız yahu , benim 125 lik ful şehir içi durkalk çok kısa mesafe kullanmama rağmen 5 lt deposuyla 250 km gidiyor bunun neredeyse yarısı iki kişi ve dolu çanta ile..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
yukarıda harmony yazmışım yanlış hatırlamışım symphony olacaktı , linkteki 200 lük olanı (esasen 160 cc) 125 den bir tık fazla yaksada 660 cc motor kadar yakması imkansız yahu , benim 125 lik ful şehir içi durkalk çok kısa mesafe kullanmama rağmen 5 lt deposuyla 250 km gidiyor bunun neredeyse yarısı iki kişi ve dolu çanta ile..
Beyefendinin söylediklerine katılıyorum, sym orbit 125 ve orbit 2 kullandım 1 tl yaktığını bile gördüm. Resmen içiyor benzini. Motor olarak sağlam motorlar yapıyorlar fakat yakıt konusunda bir adım ileri gidememişler. Sizin motor hangisi acaba 5 lt ile 250 km gidiyor, kuryelik yapıyorum direk ona geçeyim Türkiye’nin en az yakan motoru diye övülen Honda dio kullanıyorum 100 km ye 50 tl yakıyor. Yarı yarıya, belki benim motorda sorun vardır ama pcx bile 2.3 yakıyor. Siz nasıl 5 lt ile dur kalk vs yaparak 250 km gidiyorsunuz anlayamadım
-
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Beyefendinin söylediklerine katılıyorum, sym orbit 125 ve orbit 2 kullandım 1 tl yaktığını bile gördüm. Resmen içiyor benzini. Motor olarak sağlam motorlar yapıyorlar fakat yakıt konusunda bir adım ileri gidememişler. Sizin motor hangisi acaba 5 lt ile 250 km gidiyor, kuryelik yapıyorum direk ona geçeyim Türkiye’nin en az yakan motoru diye övülen Honda dio kullanıyorum 100 km ye 50 tl yakıyor. Yarı yarıya, belki benim motorda sorun vardır ama pcx bile 2.3 yakıyor. Siz nasıl 5 lt ile dur kalk vs yaparak 250 km gidiyorsunuz anlayamadım
bendeki motor Peugeot Tweet 125 cc 100 km de 2 lt yakıyor , diğer sukuterim Piaggio Medley 150 cc 99.500 km de ortalaması 2,5 lt civarı , 3 sene evvel İstanbul'dan Turgutreis e gittim sakin sürdüm 1,9 lt tüketti Piaggio..kuryelerin sakin gittiğine şahit olmadım tüketimin yükselmesi normaldir ama 125 cc motor 660 cc 200 kg bir motor kadar yakmaz mutlaka bir sorun vardır..
-
Tvs01 adlı üyeden alıntı
ben onun yakıt değerlerini görüp spcay alpha aldım o çok iyiydi yakıt konusunda yani şehir içi kullandığım için 100 km de 2 lt ortalama vardı
şuan yuki cub var oda 100 km de 2.3 lt civarı benzin yakıyor şehir içinde
ASLINDA EN AZ YAKANLAR innova 125 ve crpton 110 bunların da yakıt sarfiyatını 1.7 lerden bahsediyorlar
bir çok çinli cub kullandım yakıtlar ortalama 2 2.3 arasında şehir içinde
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.
-
Kazasız, belasız selametle.
-
öncelikle hayırlı olsun, kazasız ve güzel günlerde kullanın. ben de haziran sonunda aldım aynı motordan sıfır km olarak. çok binme imkanım olmadı 650 km de henüz ancak bu kısıtlı kullanımda epey memnunum. muadili japonlara göre biraz titreşim biraz da top speed olarak eksikleri olsa bile mevcut piyasa şartlarında en mantıklı seçimi yaptığınızı düşünüyorum. yukarda yakıt konuşan arkadaşlar için henüz rodaj bakımı yaptırmadım şehir içi 3,1 lt/100 km şu anki bendeki durum, rodajdan sonra 2,8-3,0 aralığına düşer diye umuyorum.
-
23 Aralık 2022, 01:51
-
23 Aralık 2022, 01:57
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)