bir kadın 80 yaşında... bir kadın mutlu... bir kadın öldüğünde başında onlarca kişi... bir kadın... babaannem... adı.. adı Melek. Gerçek bir melek. bazen onun insan olduğuna inanmakta güçlük çekmek olası bir durum. ve dedem 56 yıllık arkadaşını , eşini , sevgilisini , hayatını , alışkanlığını kaybetmenin acısıyla şimdi, herşeye rağmen dimdik ayakta. belki doktor olması onun bu duygularını köreltmiş olacak ki hastanede geçen 27 günün neredeyse hergünü ziyarete gelenleri sakinleştirmeye çalıştı. dedem büyük adam. çok büyük adam.
ilginç bir detay vardır ki dedem bununla hem gurur duyar hemde sırf bu yüzden beni diğer torunlarından daha çok sever. 1 mart günü dedeme doğum günü hediyesi olarak gelmem onu çok etkilemiş ve beni daha çok sevmesine neden olmuştur. kimseyle konuşmadıklarını benle konuşur, sohbet eder ve onun kararları almasında yardımcı olduğum gibi benim karar almamda da bana yardımcı olur. ama şimdi ikimizde suskunuz... sadece bakışıyoruz... gözlerde hüzün, yinede birbirimizi anlamaya çalışıyoruz...
bugün Meleği torağın altına saklıyacağız. İkindi ile beraber son yolculuğuna gidecek. ve... unutma babaannem... süper babaannem... melekler cennette seni bekliyor... rahat ve huzurlu uyu...
seni çok seven torunun, Emre