Burada çok önemli bir nokta var ki kimse değinmemiş...
"üzerim dolu olsaydı boşaltırdım" ne demek sevgili arkadaşım?
İnsanların eline "araç" vermeden önce psikolojik muayeneden geçirmek lazım demek ki. O aracın sürücüsünü de, motosiklet sürücüsü arkadaşımızı da... Sinirlerimize hakim olmayı bilmiyoruz demek ki... Sinirlerine hakim olamayan birinin trafiğe çıkmaması lazım. Hele
"üzeri doluysa"... Mazallah boşaltıverir birinin üzerine, sonra kendi başını da yakar, üzerine boşalttığı cahilin başını da...
Ehliyet konusunda da yırtınıyoruz ki "kanunlara uymak esastır" diye... Hem ehliyetsiz motosiklete bin, hem ehliyeti var mı yok mu meçhul olan ruh hastası bir sürücü taciz etsin hem de üzerin doluysa adamın üzerine boşalt sokak ortasında, sokakları Texas'a çevir... Bu ne Allah aşkına?
Kanun musunuz? Önce kanuna yasaya uymalı ki karşındakinden de kurallara uymasını bekleme hakkın olsun. Yani önce ehliyetini alman lazım ki suçlamaya veya şikayet etmeye hakkın olsun. Ehliyet sınavına girdin demek, hayırlı olsun arkadaşım ama sinirlerine hakim olman lazım. Türkiye'de sürücülerin hataları, dikkatsizliği ve kanun tanımazlığı malum. Her gün onlarca aracı (araba , motor vs farketmiyor, hepsi aynı) kırmızı ışıkta geçerken görüyorum.. Bile bile geçiyorlar. Göz göre göre.. Kasksız sürücüler... Emniyet kemeri bağlamayan akılsızlar, vs vs...
Durum belliyken bir de herkes milletin üzerine boşaltmaya kalkarsa, hoşuna gitmeyen durumda kendi kanununu kendi uygularsa o zaman Türkiye'nin nüfusu 20 milyona iner. Kanunların ne kadarına uyacağımızı ne kadarına uymayacağımızı kendimiz seçemeyiz, kanunlar herkese eşit... O adam yollarda kasap gibi gidiyorsa suç işliyor ama sen de suç işliyorsun arkadaşım, ehliyetsiz yollara çıkman hata. Hiç kusura bakma.. Hele
"üzerine boşaltırdım" cümlesi... Onu hiç konuşmayalım bile... Motorcu gangster mi çete midir? Bu jargonlardan nefret ediyorum gerçekten, yakıştıramadım... Ehliyetin hayırlı olsun, sakin ol...