TB2NJS Çağrı Adımı aldım sonunda...(Amatör Telsiz)
Reklamlar
-
Arkadaşlar , uzun süredir ; heveslendiğim amatör telsizcilik sınavına mayıs ayında girmiştim.
Başarılı bir sınav sonucu ardından B sınıfı lisansım dün geldi!
Çağrı Adım : TB2NJS olarak verilmiş.
Bu arada katkılarından dolayı :
_Sibemol_ Eren (TB2MGC) ve Eren'in babası (TA2JB)Tevfik amcaya çok Teşekkür ederim!
TB2NJS , viper_1 , Volkan
Amatör Telsizcilikle İlgili Genel Bilgiler
Reklamlar
-
Super Moderator
Tebrik ederiz o zaman...
Konu hakkında biraz ayrıntılı bilgi verebilir misin?
İlginç bir konu...
-
Ewet , çalışmalarım devam ediyor!
Yakın zamanda siteye , bilgilendirme mesajı yazacam...
-
hayırlı olsun kazasız belasız.aman dikkat mandallama olmasın
hızlı yaşa,yavaş sür,genç değil geç öl..
-
O zaman,sizin TRAC'tan haberiniz de vardır.Ben de yaklaşık 30 yıllık amatör sayılırım.Sizin adınıza sevindim.Cihazınız varmı.Ben lambalılarla başlamıştım.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Cihaz daha almadım.
Sıfır piyasası çok yüksek. 500 den başlıyor iyi bir makina!
2 tane 2.el almayı düşünüyorum.
Biri el telsizi olur.
Diğeri de mobil bir cihaz olur.Araçlarda kullanılanlardan.
Ama ben onu sabit olarak kullanırım...diye düşündüm.
-
İyi fikir, ALLAH göstermesin ihtiyaç halinde mobil çevrime çıkabilmeniz çok iyi olur.
-
Yaa tabiki , siz de biliyorsunuz ; şu anda Türkiye'de amatör telsizci olarak sayımız çok az!
Bu yüzden mevcut lisanslı arkadaşların da en iyi şekilde çalışması lazım.
Çünkü afet ve seferberlik halinde , çok faydalı oluyorlar!
-
Hayirli olsun lisansin, bir amator arkadasi daha aramizda gormek guzel. Ben de bir ara vakit bulup belgemi yenileyebilirsem ve yebi bir radyo alirsam haberlesiriz artik.
-
06 Temmuz 2006, 20:46
Hayırlı olsun bende düşünüyorum yan komşum da amatör telsizci TA2MWW
-
06 Temmuz 2006, 21:19
Arkadaşlar , hepiniz biliyorsunuz ; daha önce arama-kurtarma ile ilgili birkaç söyleşide bulunmuştuk.
Aslında sitede bulunan , amatör telsizci sayısını artırarak ; doğal afetlerde ; motosikletlerimizi kullanarak , haberleşme konusunda yardımcı olabiliriz.!
Çünkü enduro ve cross tarzı motosikletler , civardaki en yüksek bölgeye çıkmaya ve oradan , diğer bölgelerle haberleşmeye müsait...
-
06 Temmuz 2006, 21:54
arkadaşlar bu amatör telsizcilik konusunu açar mısınız biraz cahilim de bu konuda niçin sertifika alınması gerektiği konusunda bile en ufak bir fikrim yok
-
06 Temmuz 2006, 21:54
arkadaşlar bu amatör telsizcilik konusunu açar mısınız biraz cahilim de bu konuda niçin sertifika alınması gerektiği konusunda bile en ufak bir fikrim yok
-
06 Temmuz 2006, 22:46
evet abı bu lısansı ve egıtımı nerden alacagız yardımcı olabılırmısın acaba
Kawasaki z750s
O Bir Aşk
-
06 Temmuz 2006, 22:59
Ulaştırma bakanlığı telsiz işleri genel müdürlüğüne bağlı il müdürlüklerinden.Araç ehliyetleri gibi sınıfları var.linkini bulursam ekliyeyim.
--------
Bu 1 : http://www.trac.org.tr/
-
07 Temmuz 2006, 00:07
www.antrak.org.tr olması lazım 2000 yılından 2004 yılına kadar düzenli olarak sitenin izleyicisi idim güzel bir site telsiz ve elektrobik konusunda çok iyi ve faydalı bilgiler veriyordu heleki bir murat hoca vardı ismini yanlış hatırlamıyorsam pic derslerinden çok şey kapmıştım kendisine çok teşekkür ederim.
ramzey 125 cc sport scooter
kanuni motocar 200 cc
-
07 Temmuz 2006, 00:38
Siteye yazdım. Bakabilirsiniz...
Arkadaşlar , ayrıca bu amatör telsiz işi , grup sürüşlerinde de faydalı olacaktır!
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=17387
-
07 Temmuz 2006, 00:54
Arkadaşlar bu telsiz olayı cidden çok faydalı , telefon hatları kesilse cep telefon baz istasyonları kesilse hatta elektrik bile olmasa normal bir cihazla yaklaşık 40 km çaplı görüşme sağlanabiliyor.Acil durumların dışındada kullanımı çok faydalı en basiti görüşme ücretsiz.Bu telsizler aslında 1982-89 aralarında çok popülerdi arkadaş arıyorum arkadaş olayları falan sonradan tüpçüler ve benzeri işleri olanlar bu cihazları kullanmaya başladıktan sonra halk tarafından kullanımı iyice azaldı.Türkiye de C bandı üzerinden takozsuz(çıkış güçlendirici) kullanıma izin veriliyor.C (citizen)27000 Mhz üzerinden yayın yapmakta olup çevreyi ve komşuları çok rahatsız etmiyor.Televizyon yayınları hatta Cami hoparlörüne bile girip sarkmak mümkün.Bu cihazlardan 2 adet alarak birbirinizle rahatlıkla görüşme yapabilirsiniz normal 40 kanallı cobra markalı cihazları tavsiye ederim.Biraz daha üstün bir cihaz olsun derseniz jackson çok kanallı modelleri var yasak olmasına rağmen çok kullanımda olan bir cihaz , daha daha iyi olsun polis telsizi ne bileyim uçak görüşmeleri gibi yasa dışı hatta cep telefonlarına kadar girebilen ve piyasada zor bulunan yaesu marka cihazlarıda düşünebilirsiniz.Daha detaylı sorularınız olursa bilgi verebilirim. Saygılar ...
-
07 Temmuz 2006, 01:14
Arkadaşlar ; bir de şu mesele var.
Amatör Telsizcilik ile diğer telsiz faaliyetlerini birbirinden ayıralım.
Amatör Telsizciler ; dünya standartlarında çağrı adı , bilgi ve bürokrasiye sahiptir.
İsteyen amatör telsizci TRAC il şubelerine kayıt yaptırır ve sivil savunma ile ortak bir şekilde deprem ve diğer doğal afetlerde ; kamunun yararına çalışır.
Olağanüstü hallerde ; polis ve diğer resmi birimlerin telsiz ve haberleşme görevlerini de yapar.
Yani tamamen ciddi ve güvenli bir alan anlamına geliyor.
Halk bandı ve diğer tüpçü , sucu , taksicinin kullandığı frekanslar ise tamamen bağımsızdır.O frekanslar istedikleri tarzda konuşabilir.İstedikleri davranışları sergileyebilir.O bantlar ; doğal afet ve diğer etkinliklere ; resmi olarak katılamazlar.
Ama tabi aralarında gönüllü olanlar da vardır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler