6 ay sonra yeniden başlangıç... piaggio x10
-
26 Haziran 2015, 14:34
6 ay önce agusta f4 ile ciddi bir kaza atlattıktan sonra her ne kadar ufak yanıklarla da atlatsam anca kendime geldim ve eşim/ailemi en önemlisi kendimi ikna edebildim.
italyan aşkımız kaldığı yerden devam ediyor... daha uysal ama bir o kadar hayattan zevk alırcasına
tasarımı olsun, konforu olsun, performansı olsun gerçekten tatmin olmamak elde değil. ilk deneme turundan itibaren kendine hayran bıraktı desem yeridir. elbette her guzellıgın bır eksisi var. euro üzerinden parça fiyatları ve muadiillerinden biraz(!) fazla satış fiyatı eee.. scooterların efendisine binmek biraz(!) yürek istiyor...
330cc tek silindir makine var üzerinde. 33bg 32nm eco modunda bile oldukca yeterlı gozukuyor. ıslak debrıyajdan dolayı dıger scooterlardan bılındık rahatsız edici sesler mevcut değil. önde 280mm cıft arkada 240mm disklerle beraber abs standart. Asr kullanılan 2 motordan biri (diğeri yine bir piaggio,beverly).15litre depo ile uzun yolda cok rahat 500km devırebılırsınız. biraz(!-80cm) genıs oldugu ıcın her ne kadar cussesıne gore cok kıvrak olsa da scooterlardan alısıldık her bosluga gıreyım tarzınızın sonucları euroları havalarda ucurabılır.Sele yukseklıgı 76mm, ben 1.82 yim ve rahatca yere basabılıyorum,196kg kuru agırlıgı bu yuzden dur kalkta yormuyor.Standart on cam gogsunuze degecek ruzgar bırakmıyor, yanal ruzgarlarda yıne de temkınlı olmakta fayda var.Önde daylight arkada led stoplar,mercek far,zengın kadran,tus aydınlatması,yol bılgısayarı,bolca torpıdo ve saklama gozu,motor kapalı olsa da devrede olan 12v girişi,devasa bagaj,kalkmak istemeyeceginiz koltuk diger hos detaylar.
Reklamlar
-
26 Haziran 2015, 14:48
Hayırlı olsun çok beğeniyorum şu x10u, yolda görünce dönüp bir kere daha baktığım bir scooter. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
-
26 Haziran 2015, 14:58
tesekkurler kaan. daha ıyılerı senın olsun ınsallah.
-
26 Haziran 2015, 15:50
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öncelikle geçmiş olsun ve yeni motorunuz da hayırlı olsun. Mv agusta aldığınızı hatırlıyorum ama kaza başlığı açmadığınız için okuyunca çok şaşırdım. Kalıcı hasar yoktur umarım.
-
26 Haziran 2015, 15:55
öncelikle motorunuz hayırlı olsun. benimde hayallerimdeki scooterdir kendisi. üzerindeki lastikler değişmediyse fabrika çıkışı sava mc28 olması lazım. bende x-city için düşünüyorum. sizden lastikler konusunda biraz detaylı bilgilendirme rica ediyorum. kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
-
26 Haziran 2015, 16:00
teşekkürler. ufak tefek ızler kaldı sadece. manevı yönden zor oldu ama atlatmak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
bulut59 adlı üyeden alıntı
öncelikle motorunuz hayırlı olsun. benimde hayallerimdeki scooterdir kendisi. üzerindeki lastikler değişmediyse fabrika çıkışı sava mc28 olması lazım. bende x-city için düşünüyorum. sizden lastikler konusunda biraz detaylı bilgilendirme rica ediyorum. kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
teşekkürler.
x10'lar uzerınde Michelin City Grip ile geliyor.henüz 4500 km'de ve tırnak kalınlığı ıyı düzeyde.kuru/ıslak tecrubelerımı buraya aktarırım elbette.
-
26 Haziran 2015, 16:12
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benimde şöyle bir kaza geçirdim sonrasını siz tahmin edin;
Böylelikle oruçlu olarak motora binmenin iyi bir fikir olmadığını da öğrenmiş oldum. Önceki araç durmuş ama bunu çok geç farkettim.
-
26 Haziran 2015, 20:12
Büyük be abi
-
26 Haziran 2015, 20:20
Kocaeli İl Temsilcisi
Hayırlı olsun , kazasız belasız .
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
26 Haziran 2015, 20:24
Çok güzel bir seçim olmuş. Kendi sınıfının en iyisi bence. Bu motorda beğenmediğim tek bir şey var.
Ön çamurluk papağan gagası gibi yahu.Ama göreceli bir kavram tabii. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
-
26 Haziran 2015, 20:28
Yeni motorunuz hayırlı olsun benimde çok beğendiğim bir scooter X10 Allah kaza bela vermesin.
-
27 Haziran 2015, 09:36
-
27 Haziran 2015, 10:25
çok geçmiş olsun en son rivada görmüştük sizi daha sonra kaza yaptığınızı duyduk çok üzüldük yeniden motosiklete dönmeniz güzelyeni canavar hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
-
29 Haziran 2015, 01:06
hayırlı olsun kazasız belasız surusler dılerım.
-
29 Haziran 2015, 01:36
Hayırlı olsun. Kazasız belasız. Motosiklet çok hoş. Özellikler göstergeler hoşuma gitti. Gemi gibi motosiklet
-
29 Haziran 2015, 10:37
Hayırlı olsun hocam ve geçmiş olsun. Yalnız o kask bi kazada hayatınızı kurtarmaz sizde bilirsiniz ki scooter kullanıyorum diye açık kask saçma bir durum. Sele çok rahata benziyor bol bol gezmelik motor gerçekten
-
29 Haziran 2015, 11:00
Moderatör
O motosiklete oturduğum zaman Jip (jeep) gibi gelmişti... Yakıtı da 600 lüklerden aşağı kalmıyor ama herşeyin bir bedeli var tabiki, bu çok önemli bir detay değil bu motosiklet için. Kazasız belasız.. Ayrıca kaskınızı beğenmedim malesef.
-
29 Haziran 2015, 13:26
lifespeed adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun. Kazasız belasız. Motosiklet çok hoş. Özellikler göstergeler hoşuma gitti. Gemi gibi motosiklet
berkay06 adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun kazasız belasız surusler dılerım.
Karalı adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun en son rivada görmüştük sizi daha sonra kaza yaptığınızı duyduk çok üzüldük yeniden motosiklete dönmeniz güzel
yeni canavar hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Mamba09 adlı üyeden alıntı
Çok yakışıklı bi scooter
Source53 adlı üyeden alıntı
Yeni motorunuz hayırlı olsun benimde çok beğendiğim bir scooter X10
Allah kaza bela vermesin.
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun , kazasız belasız .
tesekkurler hepınıze.
AhmetH adlı üyeden alıntı
Büyük be abi
ahmetım trıcıty felan da bakmıstım ama uzun yolda 125 lık hele kı artcıyla azap olur.
bilginozi adlı üyeden alıntı
Benimde şöyle bir kaza geçirdim sonrasını siz tahmin edin;
Böylelikle oruçlu olarak motora binmenin iyi bir fikir olmadığını da öğrenmiş oldum. Önceki araç durmuş ama bunu çok geç farkettim.
gecmıs olsun.oruclu ıken ya streslı oluyor ınsanlar ya da uyukluyor.cok dıkkat etmek lazım.dun avcılarda gercekten avcılar dolasıyordu trafıkte.yahu bılerek ustune kırıyorlar aksam vaktı katıl ederler gercekten.
leopessia adlı üyeden alıntı
O motosiklete oturduğum zaman Jip (jeep) gibi gelmişti... Yakıtı da 600 lüklerden aşağı kalmıyor ama herşeyin bir bedeli var tabiki, bu çok önemli bir detay değil bu motosiklet için. Kazasız belasız.. Ayrıca kaskınızı beğenmedim malesef.
oldukca rahat.dün 550km yol yaptık istanbul'a dondugumde cok ufak bır toto agrım oldu.ne dızlerım , ne sırtım agrımadı.
yakıt olarak ıse 90-130 km/h arası 550km ortalamam 3.5 lt oldu. artcı ıle beraber ıyı bır deger bence. 600luklerden az yakıyor. 102bg lık fa ıle mınımum 5.1 yakmıstım ben uzunda.
essegesse adlı üyeden alıntı
Çok güzel bir seçim olmuş. Kendi sınıfının en iyisi bence. Bu motorda beğenmediğim tek bir şey var.
Ön çamurluk papağan gagası gibi yahu.Ama göreceli bir kavram tabii. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
hayabusa gıbı kaslı gosterıyor motoru ama gorunum acısından zevklerı tartısmak yersız elbette. cesıtlılık - farklı dusunceler her zaman ıyıdır.
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun hocam ve geçmiş olsun. Yalnız o kask bi kazada hayatınızı kurtarmaz sizde bilirsiniz ki scooter kullanıyorum diye açık kask saçma bir durum. Sele çok rahata benziyor bol bol gezmelik motor gerçekten
haklısın ama asıl koruma beyinde agusta ile 6000 tl lik korumalarla kaza yaptım ve o suratle cok sukur hıcbır seyım yok denebılır. zaten yakın zamanda ozellıkle uzun yol ıcın bıseyler temın edecegız eşimle. + wınter ıs comıng 4 mevsım bu sekılde bınılmez
istanbuldan sonra dün ufaktan trakya turu yaptık. kıyıkoy-corlu-tekırdag. gercekten racing ile senelerce cektıgım acılara deger mıydı dıye dusunmeye basladım
-
29 Haziran 2015, 15:01
Moderatör
Motosikletin üzerinde cok cool gözüküyorsunuz Fakat kazadan hiç ders alınmamışçasına görüntüler, lütfen kızmayın ama, üzülüyorum sizleri bu şekilde motosiklet kullanırken gördüğüme.. Lütfen biraz özen gösterin. Bakın ben şahsen 30 derece sıcaklıkta dananın postunu giyip çıkıyorum, ne ben memnunum bu durumdan ne de o sırtımızdaki dana.. Ama hayata tutunmak için mecburuz öyle değil mi? Belki ekipmanlarınız var, fotoğraf icin bu haldesiniz, ama gördüğümüzü konuşuyoruz sonuçta.
-
29 Haziran 2015, 17:10
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)