Merhabalar,
Öncelikle bu konuyu açma sebebim bazı alışılmışların dışına çıkmak ve bilinçli olmanın önemini vurgulamaktır. Yaşım 26 Eskişehir'de yaşıyorum. Bugün öğlen itibarı ile motorum teslim edildi. İlk motor olarak bunu seçtim. Şimdi para var alırsın tabi olaylarına girmek istemiyorum çünkü bende herkes gibi tamamına kredi çekerek bu motoru aldım.
Daha önce motosiklete binmişliğim bile yok sadece heves. 2011 yılından beri motosiklet araştırıyorum klasik aile baskısı vs yüüznden alamadım. Yanlız yaşamaya başlayınca 3 aylık araştırmalarım sonucunda bunu almaya karar verdim.
Motor şuan aksesuarsız ancak haftaya tüm aksesuarları gelecek, artçı selesi, motor koruma demirleri, yakıt tankı koruması, siperlik, elcik koruma vs.
Motoru ilk teslim aldım ve ilk defa bir motosiklet üstüne oturdum ve gayet net bi şekilde kaldırdım. Dediğim gibi kafada o kadar büyütülecek bir şey değilmiş ve o kadar da zorlanmadım. Tabi dediğim gibi daha önce hiç direksiyon tecrübesi olmadığı için dönüşlerde biraz sorun yaşadım ama oda olacak.
Bu arada ekipmanlarımı da dün teslim aldım :
Kask: Shoei NXR Isomorph
Mont: Revit Mercury
Pantolon: Revit Axis
Eldiven: Revit Fly
İlk izlenimim çok güçlü bir motor olduğu ve pratik gerektirdiği. Genede alışmak uzun sürmeyecek. yaklaşık yarım saat kadar sokakta git gelden sonra şehir dışındaki çayırlık alana gittim ve 1 saat kadar çayırlık alanda pratik yaptım daha sonra eve geri döndüm. Çayırda ABS denerken sadece durduğum yerde 1 defa sola yatırdım oda bacaklarımın güçsüzlüğünden Çimen olduğu için hiç bir çizik bile yok haliyle.
Birkaç daha foto atayım tecrübelerimi paylaşacağım ileriki zamanlarda. Gün geçtikçe umarım bu konu insanlara cesaret kaynağı olur ve buna paralel olarak ta insanlar bilinçlerini bir nebze daha artırıp sığınmacı düşünce yapısı biraz daha olsun azalır.
Saygılarımla.