Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

İlk Motorum MT-07 Moto Cage!

REKLAM ALANI
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı mccxcix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ARKADAŞLAR TÜM FORUMDAKİLERE SESLENİYORUM GÖZÜNÜ SEVEYİM YENİ BAŞLAYAN, BAŞLAYACAK OLAN, HEVESLİ OLAN, MERAKLI OLAN HERKES BU KONUYU MUTLAKA BAŞTAN SONRA OKUSUN!!! daha önce başka sayfalarada yazdım aynen aktarıyorum "forumda okudğum konuda arkadaşın 1 yıl geçmemesine rağmen yavaş yavaş ölüme nasıl gittiğini sayfa sayfa okudum, gerçekten çok çok çok kötü bir olay, kader mi desem inat mı desem şeytan mı yaptırıyor desem bilemiyorum o kadar üzüldüm ki ve her 10 kişiden 9 u hatta fazlası öleceksin yapma etme demiş :( tabiki şu konudan bahsediyorum http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/138679-ilk-motorum-600rr-8.html , buradan benim gibi motora yeni başlayacak arkadaşlara sesleniyorum, forumdaki konuyu okuyun ve kendizie gelin, ben direkt Yamaha Ybr 125 almaya ve baya baya öğrenipte doğru düzgün birşeye geçmeye karar verdim, iyiki farkına varmışım (geç olmadan) çok şükür..." / Allah rahmet eylesin bütün vefat eden arkadaşlara inşallah :(
    Kardeşim öncelikle Allah kaza bela vermesin, mutlaka ama mutlaka eğitim al arkadaşların dediği gibi motoru garaja kilitle acele etme git al 1-2 bin TL'ye dandik bişey düş kalk ama tam öğren bol bol video izle ve mutlaka daha önceyazmış olduğum ve alıntı yaptığım mesajı ve konuya dahil olan olayı sayfaları tek tek oku lütfen...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Başımız sağolsun iyi bir arkadaşa benziyordu halbuki.

orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    kaza haberi mi var? hayır olsun inşallah.

Bişey mi olmuş arkadaşa?

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Hayırlı olsun.
    Bende de MT7 var. Şu an Ocak ayı geliyor ve acayip canım sıkılıyor. 1200 cc lik vergi diliminde ve 1-3 yaş grubundayız.
    R1 ile aynı rakamı ödemek, hatta 1600cc lik araç ile aynı rakamı ödemek..
    Her neyse konu bu değil.

Arkadaşlar yazmış çizmiş bende ek olarak şunu belirteyim. Bu motor için sağlam sinir sistemi ve tecrübe gerekiyor. Alacağın eğitim ile tecrübe edinmenin hiç bir alakası olmayacağı için tecrübeyi yaşayarak edineceksin.
    Tecrübe edinmek için ise bu arkadaş biraz agresif.
    Sana kazandıracağı tecrübeler acı olabilir.

Sadece yavaş kullan.
    Tekerine daş değmesin.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hayattan koparsın me te sıfır yediyle
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayirli olsun,ama lutfen yaptiginiz cok dogru biseymis gibi bide umarim insanlara cesaret olur tarzinda yorumlar yapmayin,unutmayinki yarin oburgun biride sizin gibi gaza gelir,alir bu motoru patlar biyerde,vicdan micdan kalmaz param parca olursunuz,ekipman almissiniz iyi hos,tam ekipman bile almamissiniz,abi bukadar basite almayin bu aletleri,abi anlamiyorum benmi cok korkagim,yoksa sizdemi cesaret var anlamadimki,agir motor,yuksek cc,yuksek tork,ruzgar yiyen naked motor,nasil oluyoda ilk motor alabiliyosunuz,yani cidden elestirmeden gecemedim,ben burda yaziyimda belki birileri ciddiye alir,ciddiye almayanda umarim sag salim motosiklet hayatina son verir,yanlisinin farkina varir,bi heves aliyosunuz yuksek cc leri,iki risk atlatiyosunuz,bi kaza oluyo,motosiklet tehlikeli,seytan icadi bilmem ne,kimse kendini sorgulamiyo,kimse demiyoki ben yanlis yaptim,ben dogru motosikletle baslamadim,ben hep dedim halada savunuyorum,bi blogta okumustum adam kac ay boyunca ozel ders aliyodu motoruyla,pistlerde calisiyodu,eger boyle olmayacaksa bu motor alinmaz,lutfen hem kendi hayatinizi -hadi onu bosverdiniz-,diger insanlarin hayatini riske atmayin,yarin oburgun bi yayaya carparsaniz,hayatinizin geri kalani size zindan olur,siz gelin beni dinleyin,motosiklete heves etmis biri olarak size tavsiyem birakin motosiklet isini,yuruyun,araba surun,bisiklet surun,hadi motosiklet surun,ama mt07 surmeyin,sureceksenizde binmeden once bi helallik alin oyle binin,sonra sakatlik olmasin.

Konu hortmus vefat etmis sanirim arkadas

mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Şimdi bütün sayfaları okudum da, çocuğun cevap verme sayısı 2 ya da 3 tür sanırım trolldü arkadaş tam anlayamadım, vefat ettiğine dair bilgi var mı ki? Çünkü profiline girip baktım en son 11 aralıkta girmiş siteye :D
    manofsteel bunu beğendi.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başımız sağolsun iyi bir arkadaşa benziyordu halbuki.
    Ön görüsü tutarsa kına yakacak arkadaşlar görüyorum aramızda.

Yaptığı şey doğru da olabilir yanlış da. Bu kişiden kişiye göre değişen bir durum.
    Bilgin hayatını kaybetti diye yüksek hacimli motorla başlayan herkesin sonu aynı olacak diye bir koşul yok.
    Bilgin altındaki motorun gücünü kullanmıyordu ancak çok kötü motor kullanıyordu, bunu kimsen inkar edemez. Özellikle videolarından izlediğimiz kadarıyla frenlemesi sıfırdı. Ve kaza sonrasında abisinin anlattıkları da bunu doğruluyor. Yani muhtemelen bilginin altında 250'lik bir motor da olsa sonuç çok farklı olmayacaktı.

650'lik 1000'lik motorlarla başlamak doğrudur demiyorum, sadece şu saçma huyunuzdan vazgeçin lütfen. Başımız sağolsunmuş...
    manofsteel bunu beğendi.
    Motosikletli Kaplumbağa...

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yaptığı şey doğru da olabilir yanlış da. Bu kişiden kişiye göre değişen bir durum.
    Bilgin hayatını kaybetti diye yüksek hacimli motorla başlayan herkesin sonu aynı olacak diye bir koşul yok.
    Bilgin altındaki motorun gücünü kullanmıyordu ancak çok kötü motor kullanıyordu, bunu kimsen inkar edemez. Özellikle videolarından izlediğimiz kadarıyla frenlemesi sıfırdı. Ve kaza sonrasında abisinin anlattıkları da bunu doğruluyor. Yani muhtemelen bilginin altında 250'lik bir motor da olsa sonuç çok farklı olmayacaktı.

650'lik 1000'lik motorlarla başlamak doğrudur demiyorum, sadece şu saçma huyunuzdan vazgeçin lütfen. Başımız sağolsunmuş...
    Bunu sadece bilgin'e indirgeyemezsin. istatistiksel verilere göre konuşman lazım. Başlangıç motoru olarak mt-07 gibi torklu ve her an ne yapacağı belli olmayan bir makine tercih edersen büyük ihtimalle gideceğin yer bellidir.

Kimse bana hızlı gitmem, sınırlarımı bilirim ayağı çekmesin. Altında güç varsa kullanırsın bunun alternatifi yok. Madem kullanmayacaksın neden aldın o zaman?

Gereksiz duyar kasıp bilir kişiyi oynuyorsunuz.
    ///MPOWER bunu beğendi.

Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah. Yalnız motoru kaldırıp ilerlemek büyütülecek bi olay değildir. Bu tarz direk yüksek cc motorsiklet almayı kimseye önermemelisiniz. Motorsiklet sürmek hayat gibidir, öğrendikçe öğrenirsin, bitmek bilmez, hiç bi zaman oldum diyemezsin. Ben de ilk motorumu 0km tecrübe ile aldım fakat öncesinde 2 farklı kurumun seviye 1 ve yol eğitimine gittim. Bütçem 7bin tl iken bunlardan dolayı 6 bine düştü.

Temkinli adım seninki olmuyor malesef benimki oluyor. Allaha şükürde gitmişim hala da kovalıyorum.

6. Ayım oldu motorsiklet üstünde bende ilk defa dün yere çakıldım. Aynen ilk sayfadaki nokiaxxx arkadaşa olduğu gibi epoksi zeminde aceleyle kalkış yaptım sanki hiç bilmiyormuşum gibi kayacağını, öndeki arkadaşa yetişmek için, bide bu yer göktürkte bir kapalı otopark ama o civarlar kemerburgaz vs nedeniyle çok tozlu oluyor, yakından da baktım zaten epoksinin rengi gözükmüyordu hafif yatay bakınca.

Yani demem o ki daha öğrenicek çok şey varken Allah kolaylık versin. Ben hiç doğru bulmuyorum. Aklı başında bir insan olarak.
    ///MPOWER bunu beğendi.

TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Alıntı Mitoqondri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arkadaş gelsede tecrübelerini anlatsa. Hazır bu kadar Mt-07 konusu dönüyor. Hortlatayım dedim.
    Özeline mesaj atsaydın keşke.

Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TOTEMONS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Özeline mesaj atsaydın keşke.
    Özeline girmim dedim.
    AKIN17 bunu beğendi.

Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster

8 sayfa boyunca en mantıklı,aklı başında yorum bu.

Onun dışında bu kadar sert eleştiren arkadaşlar hayatlarında hiç mt07 selesine oturmuşlar mı çok merak ediyorum.

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Hayırlı olsun büyük risk almışsınız motor çok güzel 0 tecrübe ile o motora binmek gerçekten deli cesareti. Ancak bana bilinçli bir arkadaş izlenimi verdiniz. Şehir dışında boş arazide pratik yapmak filan herkesin ciddiye alacağı bir şey değil. 0 tecrübe ile MT-07 alır almaz teker yapanları da gördük

İnş kaza bela görmeden tadını çıkarırsınız...Tekeriniz düz bassın.

Alıntı Xxtrakt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    8 sayfa boyunca en mantıklı,aklı başında yorum bu.

Onun dışında bu kadar sert eleştiren arkadaşlar hayatlarında hiç mt07 selesine oturmuşlar mı çok merak ediyorum.
    Onun disinda ki arkadaslar zaten oturmadiklari icin hayattalar ve yorum yapabiliyorlar.yorumlariniz birkactir dikkatimi cekiyor da fazla kendini begenmis kibirli bir tavrin var.insanlarim fikirlerini katagorize etmek eleyip ayirmak siniflandirmak size dusmedi herhalde.
    Xxtrakt ve ///MPOWER bunu beğendiler.

Alıntı zeroplus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yorumlariniz birkactir dikkatimi cekiyor da fazla kendini begenmis kibirli bir tavrin var.insanlarim fikirlerini katagorize etmek eleyip ayirmak siniflandirmak size dusmedi herhalde.
    Peki siz neden benim yorumumu kendini beğenmiş kibirli olarak kategorize edip sınıflandırıyorsunuz

Ben kelimelerimi seçerek kullanmışım değil mi, " 8 sayfa boyunca en mantıklı, aklı başında yorum " demişim, diğer entry'ler için herhangi bir kötü yorumum olmuş mu acaba şu cümlede.

Sanırım beni hedef belirlediniz, memnun oldum

EDIT :

Onun disinda ki arkadaslar zaten oturmadiklari icin hayattalar ve yorum yapabiliyorlar.
    Öyle bir cümle kurmuşsunuz ki sanki ölüm makinesi, üstüne her oturan hayatını kaybediyor. Yanlış bir yönlendirme olmuş sanki

Niye hocam sen kimsinki ya da ben kimim ki seni hedef seceyim?fasist lafin ve 8 sayfa icindeki akli basinda tek yorum dedin ya 8 sayfalik yorum bos ve anlamsiz diyosun ya ona istinaden yazdim.kibir cok bariz akiyor hocam ustunden yoksa hickimse yeni uye olup ilk mesajini attigi cumleye fasist kelimesiyle baslamaz bu kadar sivri bir dil kullanmaz benim ki sadece analiz yanlis degerlendirmiste olabilirim.bunlar benim kisisel fikrim sizin hakkinizda sizinki ise 8 sayfalik yorum hakkinda farki anlatabilim mi.herneyse sivri dilli olmak iyi degildir tatli dil yilani deliginden cikarir tavsiye sadece.
    Xxtrakt bunu beğendi.

Niye hocam sen kimsinki ya da ben kimim ki seni hedef seceyim?fasist lafin ve 8 sayfa icindeki akli basinda tek yorum dedin ya 8 sayfalik yorum bos ve anlamsiz diyosun ya ona istinaden yazdim.kibir cok bariz akiyor hocam ustunden yoksa hickimse yeni uye olup ilk mesajini attigi cumleye fasist kelimesiyle baslamaz bu kadar sivri bir dil kullanmaz benim ki sadece analiz yanlis degerlendirmiste olabilirim.bunlar benim kisisel fikrim sizin hakkinizda sizinki ise 8 sayfalik yorum hakkinda farki anlatabilim mi.herneyse sivri dilli olmak iyi degildir tatli dil yilani deliginden cikarir tavsiye sadece.
    Sanırım siz küçük cc faşistleri lafına takıldığınız için bütün mesajlarımı bir hışımla okuyorsunuz. Yukarıdaki mesajda " tek mantıklı yorum " demedim ki ben "en mantıklı " yorum dedim. İkisi arasında fark var, diğer yorumlar hakkında hiçbir kötü ithamda bulunmadım. Bana en mantıklı gelen yorum olduğunu belirttim.
    Kibir akıyor demişsiniz,üzüldüm açıkçası. Sivri dilli olabilirim ama tanısanız çok seversiniz :

Peki siz neden benim yorumumu kendini beğenmiş kibirli olarak kategorize edip sınıflandırıyorsunuz

Ben kelimelerimi seçerek kullanmışım değil mi, " 8 sayfa boyunca en mantıklı, aklı başında yorum " demişim, diğer entry'ler için herhangi bir kötü yorumum olmuş mu acaba şu cümlede.

Sanırım beni hedef belirlediniz, memnun oldum

EDIT :

Öyle bir cümle kurmuşsunuz ki sanki ölüm makinesi, üstüne her oturan hayatını kaybediyor. Yanlış bir yönlendirme olmuş sanki
    Tecrubesiz insanlar icin dedim yanlis anlasilma olmasin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

Sanırım siz küçük cc faşistleri lafına takıldığınız için bütün mesajlarımı bir hışımla okuyorsunuz. Yukarıdaki mesajda " tek mantıklı yorum " demedim ki ben "en mantıklı " yorum dedim. İkisi arasında fark var, diğer yorumlar hakkında hiçbir kötü ithamda bulunmadım. Bana en mantıklı gelen yorum olduğunu belirttim.
    Kibir akıyor demişsiniz,üzüldüm açıkçası. Sivri dilli olabilirim ama tanısanız çok seversiniz :
    Severim buyuk ihtimalle ayni hobiyi paylasiyoruz hickimsenin zarar gormemesi icin ugrasiyoruz dusman degiliz ki niye sevmeyelim.aynen oyle oldu hocam o lafa takildim ben.bunca yildir bu kural avdupada uygulaniyor zaten yeni baslayana bizim gibi 3.dunya ulkeleri haric hickimse 700 cc lik bir canaar vermez vermiyor.benim en buyuk uzuntum bu daha emeklemeden ucmaya calismak
    Xxtrakt bunu beğendi.

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler