Selamlar forum ahalisi. Sonunda yaklaşık 1 aydır beklediğim siyah renk R25'ime kavuştum. 250 cc ile başlayan bir çok insan olduğu düşünüldüğünde 3. 125'lik ten sonra artık 125 cc beni kesmiyordu, ve uzun yol performansı ile sollamalar adeta çile idi. Kamyonların 120 ile gittiği yerler benim için çok tehlikeli oluyordu. Toplamda 20-25 bin km tecrübemin 250 cc için yeterli olduğunu düşündüm ve 250 cc motosikletlere göz atmaya başladım. İlk olarak bundan önceki motosikletlerimi yazdığım konunun linkini vereyim:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ol-fotolu.html
Araştırmaya başladım ve hepten çıkmaza girdim. Her seçeneğin bir faul tarafı vardı, hiçbir seçenek için "heh bu işte" diyemiyordum. Misal;
-Duke 200 küçüktü ve performansı yeterli değildi. ABS seçeneği cezbetti.
-Rc200'ün performansı da yeterli gelmedi, f/p oranı düşüktü. Fakat görünüm harika.
-İnazuma beğenmediğim bir motosiklet, direk eledim.
-Wolf de öyle, hazzetmiyorum. Elendi.
-GT250R çift silindir oluşu, gidişi ve görüntüsü itibarıyla çok sevdiğim bir motosiklet. Fakat bilirsiniz, tipik Hyo kalitesi.
-250SL çok çelimsiz geldi. Üzerine oturduğumda bir yerime kaçıyor gibiydi, parçalarının kalitesi de vasattı. Fiyatı hoşuma gitti.
-Cbr 250R'nin fiyatı yüksekti, 14 bin tl vermezdim. Hem zaten 3. motorum Cbr 125r, yani çok benzerler. Almışken farklı olsun istedim.
-Ninja 250r çok beğendiğim bir motosiklet, özellikle siyahı. Fakat eskidi ve parça fiyatları yüksek. Eledim.
Geriye bakabileceğim tek model kalmıştı; R25.
Harikaydı, çift silindir, mükemmel bir görüntü, en hızlısı, parçaları nispeten ucuz. Yamaha Türkiye'nin yaptığı zam ve üzerindeki lastikler beni bayağı bir düşündürdü. Fakat uzun süren beyin fırtınalarından sonra linkte yazdığım sonuca ulaştım:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...it-icerir.html
Bu uzun tespitlerden sonra motoruma karar vermiştim. Fuarda da inceledim ve beğendim. İzmoto'ya ismimi yazdırdım. Bana Nisan'ın ortası veya sonu gibi geleceği söylense de geçen hafta motosikletimin geldiğini öğrendim. Fiyatta yapılan artış nedeniyle ismini yazdıran bir çok kişinin almaktan vazgeçmesi ve İzmoto'nun söylediğine göre Yamaha Türkiye'nin haftada 2 sevkiyat yapması nedeniyle erken kavuştum. Renk olarak da en baştan beri siyah istiyordum.
Bunlar motor 0 km'de iken bayide çektiğim resimler:
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Bunlar da dönüş yolunda:
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Sürüşü rahat, işçilik ve parça kalitesi yüksek ve sesi çok güzel. Ara gaz verildiğinde çıkan patırtıları saymıyorum bile. İlk km'leri olduğu için performansını test edemedim, rodajdan sonra her şey ortaya çıkacaktır. İlk 10 km izlenimlerim genel olarak bunlar.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım hepiniz istediğiniz motorlara kavuşursunuz, kazasız belasız...