Ben motorumu kaza yaparım korkusuyla, şehir içine çıkarmak yerine yayan olarak gezerken, sevdiğimiz bir komşumuz daha önceden motosikleti olan bir akrabasına göstermek için bize gelip babamdan anahtarı istemiş. Bizimkide yumuşakyüzlü adam ya, vermiş anahtarı.
Arkadaşla gezerken babam aradı
-Bunun benzin anahtarı varmıydı yavrum
-yok baba, ne oldu ki?
-komşunun bacanağı gelmiş, motoru test edecekmiş.....
Bağlantı kesildi. Babamın şarjı bitmiş, ben o anki sersemlikten kurtulup babamı motosikletimi kimseye vermemesi için aramaya çalıştım ama nafile, Mesaj bile attım. Yaklaşık on denemeden sonra ulaşamayacağımı anlayıp ablamı babamı uyarması için aradım.Onunda sanki basireti bağlanmış gibi neden bahsettiğimi anlamayamadı, o görüşmede öylece son buldu.
Aradan iki dakika geçtikten sonra tlefonum çaldı. Telefonda babamın halsiz sesi
-Gel oğlum
-Ne oldu baba
-fikret abin motoru devirdi.
-Bir motoru fazla gördünüz bana, mutlumusunuz şimdi !!!!!!!
Eve doğru yola çıktım. Arada beni sakinleştirmeye yönelik telefonlar geldi. Sadece bir iki plastiğin kırıldığı söylendi.
Eve vardığımda bizimkiler ve komşunun ailesi motorumun etrafına toplanmış bakıyorlardı. Elimden geldiğince kendimi tutarak. Komşumuza hastaneye gitmesini, sıcağı sıcağına birşey anlamayacağını ama çatlak, iç kanama olabileceğini söyleyip adamı gönderdim.
Motorun yanına gelince durumun daha vahim olduğunu anladım. Depo yamulmuş ve delinmiş, granaj namına hiçbirşey kalmamış, ön jant eğilmiş,eksoz eğik ve en kötüsüde Motorun şasisi eğilmiş.
Ön teker neredeyse motora değecek.
Sinirden neredeyse ağlayacaktım. Servise götürdüğümde bile servis elemanını dokundurtmayıp, yağını kendim değiştirdiğim, kendime şampuan almaktansa ona cila almayı tercih ettiğim motorumdan geriye sadece içinden şarıl şarıl benzin akıtan bir hurda kalmış.
Hastane dönüşü komşumuz servise götürmek için kamyon bulmasından bütün tamiratının yapılmasına çizilen her parçasının değiştirilmesine kadar herşeyle ilgileneceğini, Bir gece önce kılıfının altına koyduğum yepyeni motorumu bana getireceğine söz verdi.
Ama bana masrafı 3-4 milyarı bulacak gibi geliyor. Bilmem o zaman, gelipte motorumu ailemden emrivaki olarak iteyen,onun malı benim malım diyen komşumuz aynı tutumu birkaç gün içinde devam ettirebilecek mi?
Moralim çok bozuldu arkadaşlar. Sanki içimden bir parça öldü . Defalarca tembih etmeme rağmen motosikletimi bana sorma zahmetine girmeden veren babamı affedebilecekmiyim bilemiyorum
-------------------------Edit----------------------------
Tamam affettim beaa kızmayın Güreş bile tuttuk.