Selam arkadaşlar.
Daha önce babama otomobil mi alsam kendime motosiklet mi alsam diye bir başlık açmış ve sizinde yardımlarınızla, konuyu otomobil lehine sonuçlandırmıştım.![]()
Babam arabayı satmış ancak alan arkadaş kredi olayını ayarlayamayınca o iş yattı. Babam satmam o zaman diyip arabayı toparlatmak için bakıma verdi.Kendisine 1 ytl lik destek verdim. Bakım çıkışı otomobil gayet güzel olmuş içerisinde herhangibir ses kalmamıştı. Babama "arabayı kullanacakmısın yoksa satacakmısın" diye sorunca. "Yok oğlum tam istediğim gibi olmuş ben buna 2-3 yıl daha binerim" demesiyle aklımda hain planlar kurmaya başladım![]()
Aynı akşam benim regal-raptorun uzun yolda yetersiz olduğu ve çin malı olduğu için yakında masraf çıkarmaya başlayacağı konusunda yakınıp durdum.Ve Eralp hocamın yaptığı testi açarak babama ballandıra ballandıra anlatmaya başladım. Yok efendim çift disk, yok v2 motor,yok suzukiye üretim yapıyor. Uzun süre ikna seansı düzenledikten sonra. Sabah en azından bayiye uğrayıp atıcıyla bir görüşme yapmak, anlaşamazsak regalin 1000 bakımını yapıp dönmek konusunda anlaştım.
![]()
Neyse sabah gittik bayiye fiyatı sorduk.Peder beyin pazarlık gücü sayesinde al aşağı ver yukarı toplam 7100 YTL ye motoru aldık (regali 3500 ytl ye saydılar)
Motor daha önce birisine satılmış alan kişi 650 km kadar kullanmış(tabi rodaj modaj hak getire) ancak otomobil aldığı için geri vermiş (ne kadar doğru bilmem). Motora ilk binişimde tarzı nedeniyle korksamda 5 dakika içinde yıllardır kullanıyorcasına alıştım. (kontrolü regale oranla son derece kolay ve kıvrak)
Uzun lafın kısası ,race tipine uyuz oluyorum desemde, kader beni bir race (tam race sayılmasada) sahibi yaptı. (aslında ben cometleri daha çok seviyordum ama orada birtek bu vardı aldım iyide yapmışım).
Allah hepinizi istediğiniz motorun sahibi yapsın.![]()