Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ben de motor aldım ama...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Suzuki DL 650 V-Strom
    Merhaba,

İzmirdeki arkadaşımın aracılığı ile, (forumda hakkında iyi şeyler söylenmese de) mondial cross 150 UT aldım. Scooter ile alınmış bir A2 ehliyetim var. Gayet cahil cesareti ile motora ilk bindiğimde 1. viteste ufak bir tur attım ve durmaya çalıştığımda duramayıp dengemi kaybettim, Allahtan son anda marşı kapatıp motoru durdurabildim. Ondan sonra bir korku duymaya başladım. Sanırım iyi bir eğitim almadan bir daha motora binmeyeceğim.

Neyse şimdi bir eğitmen arayışı içine girdim. Az önce Gelişim Sürücü kursundan Erat Bey'le konuştum, Göztepe'de trafiğe kapalı eğitim alanları varmış. Sanırım yavaş yavaş kullanmaya başlayacağım.

Akşamları sürekli bisiklete bindiğim için, 150 cc'lik bir motorun da ufak birşey olacağını düşünüyordum(umuyordum), valla şimdi o ufak motora bile korkarak bakıyorum. Umarım eğitimden sonra 1-2 haftaya kadar işe gidip gelmeye başlarım. (umarım

Gelişmeleri yazarım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    manis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hayırlı uğurlu olsun...

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    hayırlı olsun

İskenderunluKILIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İskenderun/HATAY ama Şimdilik AĞVA/İstanbul
    Motosikleti
    Yok Yok İşte Beah ama Olacak merak etmeyin
    bence onu geri vermeye çalış para biriktir maxi scooter al haa bir de hayırlı olsun o sana kalmış bir şey
    ___KILIÇ___
    [B] ยภยtยlคภlคг ยภยtคภlคгı ครlค ยภยt๓คzlคг ¤ۣۜ __ к ı ℓ ı ç __ [/B]

Motosikleti
    Suzuki DL 650 V-Strom
    Aslında iyi bir motosiklet nasıl olur tam bilmediğim için bu motor bana sanki en iyi motormuş gibi geliyor bir de kullanabilsem süper olacak. Aslında motordan beklediğim tek şey askere gidene kadar beni işe götürüp getirmesi, bunun dışında (şimdilik) başka bir beklentim yok. Aslında bisikletle köprüyü geçebilsem bisikletle bile gitmeye razıyım ya.

richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öncelikle hayırlı olsun gule gule kullan.
    bende de ramzeyin 200 cc krosu var hayatım hiç vitesli motorun ustune bile binmemistim. motor ilk geldigi gün bi bineyim bakalım olacakmı diye denerken debriyaj gaz ayarı yapamadıgımdan duvara giriyordum ve hemen motoru stop edip eve soktum. O aksam vitesli motoru almakla hata mı ettim acaba ben bunu kullamıycam herhalde derken ertesi sabah dayanamdım erkenden yine atladım tepesine ve o günü 30km gezdim. 1 ayı gecen hafta doldurdum ve su anda 525 km yol yapmısım. Yani hersey ilk korkuyu atlatana kadar. Hersey gonlunce olsun. Gule gule gez.
    ==============================
    ==============================

Motosikleti
    Suzuki DL 650 V-Strom
    Demek ki ilk gün hep aynı oluyor Pazartesi sabahtan eğitim alıyorum. o zamana kadar bekleyeme karar verdim. Aileme motor aldığımı nasıl söyleyeceğim diye düşünürken, bahçede motoru görmüşler, eve gelip o motor senin mi dediler. Evet dedim. O zaman bahçenin arkasına çek oradan çalarlar dediler. nasıl ya

savalut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hayırlı olsun arkadaşım. ben de henuz bir motor sürmedim. nasil birsey olacak cok merak ediyorum ve bende aileme henuz kabul ettiremedim motor alma fikrini. fakat artık b,iliyorlar eninde sonunda bir motor alacağım. alışıyor benimkileer de yavaş yavaş .. kolay gelsin sana.

hayırlı olsun arkadaşım. ben de henuz bir motor sürmedim. nasil birsey olacak cok merak ediyorum ve bende aileme henuz kabul ettiremedim motor alma fikrini. fakat artık b,iliyorlar eninde sonunda bir motor alacağım. alışıyor benimkileer de yavaş yavaş .. kolay gelsin sana.

Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Hayırlı olsun kazasız sürüşler Eğitim Şart

fraktal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha VİRAGO 535
    Hayırlı olsun, geçmiş olsun üzerine git korkma arkadaşım.

gupilya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Truva 250 TR
    kazasız kullanman dileğiyle hayırlı olsun

Motosikleti
    Suzuki DL 650 V-Strom
    yarın sabah işe 2 saat geç gidip, eğitim alacağım. Çok sabırsızlanıyorum

JR511 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Masai Grand Eagle
    yarın ki (artık bugünki) eğitiminden sonra kesinlikle yukardaki yorumlara katılacağın inancım içerisindeyim...

yanlız tecrübeli oldugum için değil, çok dinlediğim için bu cümleyi gonul rahatlıgıyla yazabiliyorum...

bu arada cok cok cok hayırlı olsun...

tek dikkat edecegin sey gaz.ne kadar basarsan o kadar gidersin.iyice alısana kadar az bas.bi haftaya canavar olursun.

hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    bugun bende ilk kez vitesli motora başladım korkulcak birşey yok aslında araba kullandgmdan olayı cok sukur rahat cozdum ama cok pratik yapmak lazm 1. vitesde dur kalk yokus falan yoruldum baya,kolay gelsin heyecanı arttırma sakın

Motosikleti
    Suzuki DL 650 V-Strom
    ya arabada 1. viteste gitmek kolay ama motorda yavaş gitmek hızlı gitmekten daha zor. Ama kullanımının araba gibi olduğu konusuna bu zamana kadar olan tecrubelerimle katılıyorum. Debriyaj çok önemliymiş, özellikle durmak için

Bugün ilk eğitimi almak için eğitmenle benim motora binip eğitim sahasına gittik. Fakat motorda bir gariplik olduğu için çalışamadık. Motoru direkt mondial servisine götürdük.

Motorda sürekli bir gaz verme oluyor. Rolantisi yüksek diye düşündük ama rolantiyi kıssak bile durum değişmedi. Ayrıca ön disk fren kesik kesik çalışıyor. Bu da çok tehlikeliymiş. O kadar yol geldik bari biraz çalışalım dedik. Hoca debriyajı hafif bırak hafif gaz ver diyor, ben sadece debriyajı bırakıyorum ve motor gitmeye başlıyor. Hoca gaz verince gider, gazı kesince durur diyor, ben gaz verince de vermeyince de gidebiliyorum. Ama debriyaja basınca motorun durduğunu iyice kavradım

Motoru servisten eve nasıl getirecem daha bilmiyorum. En azından evle servis arası 1 sokak. En kötü boşa alıp kaya kaya giderim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler