Tüm meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun. Daha nice yıllar hizmet etmek temennisiyle.... Tekerimiz düz bassın.
Tüm meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun. Daha nice yıllar hizmet etmek temennisiyle.... Tekerimiz düz bassın.
her ne kadar mesleğimiz diğer tüm meslekler gibi itibarsızlaştırılsada günümüz kutlu olsun.
Ben de başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
Ben da dahıl olmak üzere herkesın öğretmenler günü kutlu olsun.
Resmen kendi kendimize gelin güvey olmuşuz
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
tüm meslektaşlarımın ama özellikle içinde motosiklet sevgisi olanların daha çok olmak üzere öğretmenler gününü kutlarım...
öğretmenler gününüz kutlu olsun motorsever hocalarım
Tüm öğretmenlerin gününü kutlarım...
Şehit edilen öğretmenlerimize, Allahtan rahmet dilerim.
Ruhları şad olsun...
ŞEHİT ÖĞRETMENİMİZ NEŞE ALTEN’İN UNUTTURULAN HİKAYESİ...
26 Ekim 1993 tarihinde, Bismil'in Çavuşlu Köyü İlkokulu'nda ilk öğretmenliğini yapan Neşe Alten, henüz yirmi altı günlük öğretmenken babası ile birlike yaşadığı evini basan katil Pkk'lılar tarafından kurşuna dizilerek acımasızca katledildi.
Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan, öğretmenlerin kürtleri asimile etme projesinin birer parçası olduğunu söylemiş ve örgütüne katliam emri vermişti. Teröristler okulları yakıyor, öğretmenleri kurşuna diziyor, vahşi katliamlarını kendi yayın organları olan Serxwebun'dan "ajan ve işbirlikçileri öldürdük" diye duyuruyorlardı.
Neşe Öğretmen, Tekirdağ Şarköy'de, 1972 yılında, Alten ailesinin en küçük kızı olarak dünyaya gelmişti. Öğretmen olmak istiyordu. İlk ve orta okul eğitiminden sonra Sinop Öğretmen Lisesi'ni, ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazandı. 1993 senesinde, henüz yirmi bir yaşında gencecik bir öğretmen adayı olarak mezun oldu.
2 temmuz 1993 tarihinde, Diyarbakır'ın Bismil ilçesi, Çavuşlu Köyü İlkokulu'na atandı. Ataması, Bismil'e çıkınca ailesi gitmemesi için ısrar ettiyse de Neşe öğretmen "Bayrağımın dalgalandığı her yere giderim." dedi. Babası "Seni yalnız göndermem." deyince, öğretmen olarak atandığı Bismil'in Çavuşlu köyüne beraber gittiler.
Çavuşlu Köyü'ne ulaşır ulaşmaz, görev yapacağı okula gitti. Okulun hali içler acısıydı. Köy muhtarı ve köyün ileri gelenleriyle konuşup eksikleri gidermek, sınıfı onarmak, okulu okul yapmak için yardım istedi. Yalnızca usta bulmalarını, masraflarını kendisinin karşılayacağını söyledi. İlk maaşının büyük bölümünü ustalara verdi, gerisini de borçlandı. Harabe binayı kendi imkanlarıyla öğrencilerinin okuyabileceği bir okula çevirdi.
26 Ekim 1993 akşamı Pkk'lı teröristler Neşe öğretmenin babasıyla birlikte yaşadığı evin kapısını "Açın, köydeniz. Hoca hanıma bir şey soracağız." diyerek çaldılar. Genç öğretmen ve babası kapıyı açtıklarında karşılarında silahlı teröristleri buldular. Pkk'lılardan biri, babasına "Biz kamuoyuna açıklama yapmadık mı? T.C.'nin hiçbir öğretmenini, Kürdistan'a sokmayacağız, demedik mi?" diye vurarak yere düşürdü. Ve kızının gözleri önünde silahını yaşlı adamın şakağına dayayarak ateş etti.
Neşe Öğretmeni köyün çıkışına kadar yerde sürüklediler. Önce sol göğsüne 5 mermi, sonra sağ göğsüne 5 mermi sıkarak, onu vahşice katlettiler.
ALINTIDIR...
Neşe ALTEN, Diyarbakır İli Bismil İlçesi Çavuşlu Köyü ilkokulu’ndaki görevine 30.09.1993 tarihinde başlamış, yirmi beş günlük öğretmen iken, 26.10.1993 tarihinde şehit edilmiştir.
Niye kimse yeni başlık açmıyor diye yakınan çıkmadı çok şükür.
Öğretmen olmak zor iş, hele de Türkiye'de.
Tüm vefakâr öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.
Usd kuruydu, memleket ekonomisiydi, oydu buydu derken öğretmenlerimizi unutmuşuz. Ben de üzerlerimizde emeği olan tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.
Kızımın ilkokul öğretmeni Bekir bey, öğretmek için öğretmenlik yapan eski öğretmenlerden.
Bugün bütün öğretmenlerini aramış kızım.
"Bekir hocayı aradınmı" diye sordum kızıma.
"10 sene geçti, beni hatırlamazki artık" dedi kızım.
"Olsun sen yinede ara" deyip verdim telefon numarasını.
Aradı kızım.
"Bekir öğretmenim siz beni hatırlamazsınız muhtemelen ben Melike" der demez Bekir h8ca cevapladı,
"Hatırlamaz olurmuyum, en başarılı öğrencilerimden biriydin, okulun karşısındaki binada oturuyordun, bahçede diktiğin ağaçta hala adın duruyor, kocaman oldu" deyince,
Kızım çok şaşırdı...
Bekir hoca çok disiplinli, tutarlı ve kararlı bir öğretmendi.
Veliler çocuklarının Bekir öğretmende okumasını istemezdi disiplinli olduğu için.
Kızımda tam tersine disiplinli ve tutarlı olduğu için severdi Bekir hocayı...
Tum meslektaslarimin ogretmenler gunu kutlu olsun.
Buradan irtibatım yok ama dayak ata ata beni ve arkadaşlarımı adam eden en kötümüzü sanayide dükkan açtıratacak seviyeye getiren ayrıca adam gibi ingilizce eğitimi veren öyle ben gösterir geçerim maaşımı alırım demeyip bizim içimizden geçmek suretiyle bizi adam eden meslek lisesi ingilizce hocalarıma ve yine meslek lisesinde biz adam olalım diye bizi evire çeviren döven hocalarımızın ellerinden ve ayrı demeyeyim onu artık öper, Allahtan uzun sağlıklı ömürler dilerim :D Bütün memlekete ilk okulundan üniversitesine kadar Allah böyle hocalar nasip etsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
İşini hakkıyla yapan bütün hocalarımın da ellerinden öperim :D Ayrıca benim gibi(az bende nasipleneyim bu günden) usta öğreticilik belgesine sahip olan zanaat sahibi çıraklarına meslek öğreten ustalarımında öğretmenler gününü kutlarım.
Bu arada atanamayan öğretmenlerinde öğretmenler gününü kutlarım.
Bir siyasi liderin kutlaması olsada video güzel...
İşin içine siyaset bulaştırma dan ,çocuklarımızı emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun
Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum. Umudumuz olmasa da daha güzel günlere diyorum...
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Biraz geç oldu ama,tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. İyi ki varsınız.
günümüz kutlu olsun meslektaşlarım
Youtube: YOL AVCISI
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)