Eveeett, motor camiasına Mondial 150 mash ile başlamıştım . Amacım motor olayını kavrayabilmek , virajarı öğrenebilmek , fren kombinasyonunu sağlabilmek vs. idi. Fakat bir süre sonra resimdeki motorum yavaş gelmeye başladı Taleplerimi karşılayamaz oldu , gaza bassam max 85 gidiyorum . Buyrun ilk motorum ;
Araştırmalara başladım ... 10.000 tl gibi bir param vardı. Sohbet bölümünde konu açtım . Sym wolf , honda cbr 250 ve honda cbf 150 arasında kalmıştım. Konuştuk , sohbet ettik fakat sonuca ulaşamadık Cbf 150 topiğindeki herkezin başını ağrıttım , cbr 250 topiğini talan ettim , sym topiğinden pek cevap alamadım ( 1-2 tane aldım ) .
Cbf 150 de karar kılmıştım aslında gittim renk beğendim siyah alacaktım . Birgün kalktım gittim ve resimdekini aldım Bende şaşırdım
Şimdi geleyim 150 lik scooter den 250 lik motora geçişe ;
1- Acayip bir gaz tepkisi. Mondialde gaza basardım motor 2-3 saniye sonra algılardı gaza bastığımı ve yavaş yavaş ibre yükselirdi ve 85 te son bulurdu. Cbr de yanlışlıkla ön bile kaldırdım. Böyle bir gaz tepkisi yok . 0-100 mükemmel . genelde 70 falan gitim en fazla bi kere 100 yaptım . Oda hafif alışsın yavaş yavaş diye. malum rodajda. Herhalde 170 falan son hızı olur . Gayet yeterli ki zaten 170 yapacağımıda sanmıyorum
2- Görünüş . Zaten bahsetmeye gerek yok. Mondialde pişmiş tavuğa bakar gibi bakarlardı, cbr yi gören tekrar bakıyor . Park edince yanınıza gelip sohbet kurmak istiyorlar.
3- Rahatlık ve konfor. Bu konuda scooter daha avantajlı . Vites ve debriyaj ile boğuşmuyorsunuz .
4- Yakıt . Henüz ölçemedim , ilerdeki zamanlarda yazarım buraya.
SON OLARAK ,
150 lik gerçekten işkenceymiş , basarsın gitmez , sıkıştırılırsın , görüntü yok vs. Ama motora yeni başlayan adam kesinlikle 150 lik scooter ile başlamalı.
Hiç stop ettirmedim bugün , ve ilk defa vitesli kullanmama rağmen . Kesinlikle bunda scooter in faydası oldu , çünkü dengeyle veya frenlerle uğraşmadım , dikkatim sadece vitesteydi.
Şunu söylemeliyim , direk 250 cc ye geçmek bile mantıksız bunu anladım . çünkü hafif gazı fazla açsanız önü kalkıyor . eğer yeni başladı iseniz panik yapar ve kaza kaçınımaz olur.
Kladıki 600-1000 cc ile başlamak isteyenler var , onlara lafım bile yok . Binsinler 1 tur atsınlar , ne demek istediğimi anlarlar. Eğer 1 tur bile atabilirlerse. Çukurlarda elin biraz gazı çekse hemen fırlatmak istiyor motor. Halbuki 150 lik scooterda en fazla 5-10 km hızlanırsın sarsıntısız devam edersin.
Faaakaaaatt, iyiki 250 lik almışım , mükemmel bir his. Büyük ihtimal dahada büyütmem çünkü 250cc nin bu gücü bile beni korkuttu .
Cbr 250 alacaklara tavsiyem , düşünmeyin gidin ve alın .