Ben de aranıza yeni katılanlardan biriyim. Henüz 100 km yaptigim bir mondial ZAT ım var. Bugun başıma geleni paylaşmak istedim. özellikle de benim gibi yeni motor kullanmaya başlayan arkadaşların dikkate almasında fayda var.
Çok dik bir yokuştan inmek zorunda kaldım yokuş asvalt ve düzgün idi. 150 mt kadar yokuşu frenleri eşit dozajda sıkarak inmeye başladım gayet de düzgün bir şekilde sonlandırıyordum ki birden ne olduğunu anlamadan motoru ve kendimi yan dönmüş buldum.
Allah tan bana ve motora birşey olmadı yan dönen motor ayağı üzerinde durdu çizik vs. bile olmadı ama o an tam bir şok anı idi. Çok şükür ki çok ani olan bu olayı yaralanmadan atlatabildim. Beni sevindiren bir nokta da düşme olayının yokuşun üst kısmında değil de bitişine 3-5 mt kala olması.
Sebebini öğrendim. Ben düzgünce ön arka fren yaparak inerken, ön tekerlek düz bir plastik parçasının üzerinden geçmiş daha dogrusu tam bu plastik parçanın üzerinde iken fren kilitlendi ve plastik parça yağ gibi kaydı. Zaten o an vııııjjjttttt diye bir ses çıktı.
dilerim sizlerin başına gelmez
bir daha böyle bir durum yaşamamak için motorun hemen önüne bakmayı akıl edeceğim.