Abi maşallah çok güzel bir seçimde karar kılmışsınız . Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
Abi maşallah çok güzel bir seçimde karar kılmışsınız . Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
Teşekkür ederim blow7 sağolasın
Sayın glock korlasa açtım sordum. Fiyat 2070 dolar Dışardan daha ucuza alırım diye tahmin ediyorum.
anca yurtdışından getirtebilirsen ucuza alırsın ama onuda kim-nasıl getiricek???
Tabi, yurt dışından alınacak. Kargoyla getirilir. 1500 euro yu geçmediği sürece sorun yok. Vergisini öder alırsın. Yurt dışında 1100 euro civarında fiyatı. 1500 euro yu geçince değer, onu ticari olarak algılıyor gümrük ve gümrük müşaviri istiyor. Ve bir ton ücret daha alınıyor.
Korlas uçmuş fiyatlarda ya. Remus sordum Türkiye distribütörüne, yurt dışı fiyatıyla aynı dediler. Arkadaş dert bu işler de Türkiye 'de...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:49 ----------
Şu görüntü nasıl sizce?? Remus egzoz. Bence estetik durmuş. Orjinali kocaman bişey.
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------
Bu da orjinali
[IMG][/IMG]
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Ya zaten motorculara bakış açısı ortada Bi de o eklenirse baya komik olur :D
Öncelikla hayırlı olsun ve kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Birkaç gündür takip ediyorum yazılanları yorumları çok işitahlı ve özenerek almışsınız belli, heyacanınızı bizde paylaşmaya başladık artık bekliyoruz bizde motosikletinizi almanızı, Ve resimleri hemen siteye yüklemenizi. :D Tekeriniz düz bassın, allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin inşallah.
Bahadır, bugün TNT kargo firmasını aradım, (internetten parça sıparişi falan vermiştim toplamda 5-6 adet ufak tefek parçalar...)
bana dediler ki parçalarınız bugün geldi ama gümrükte dediler!
daha önceden de sıpariş vermiştim hatta geçenlerde, ptt kargo getirdi hemen...
anlamadım mevzuyu??? gümrüğe mi takıldı naptı? toplasan ağırlığı 100gr. anca eder, total ödediğim para 160pound... vergi mi ödemek gerekiyor???
Bahadır, bu işlerden sen daha çok anlıyosun??? biriniz açıklayın şunu bana yaa...
Deniz kötü olmuş ya. Keşke ptt ile getirtseydin. Biraz vergi öder çıkardın. Ama tnt şimdi senden yok depo ücreti yok bilmem ne isteyecek. Yani nerdeyse bir 160 pound daha ödemek zorunda kalabilirsin. :(
Ürün gümrüğe takılmış. 75 euro yu geçtiği için değer ,kapına getirememişler. Bir görüş masrafları sor. Muhtemelen onlar kendi gümrük müşavirine işlemleri yaptıracak. Bu da arttıracak ücreti. İstersen onlardan teslim alıp kendi müşavirine yaptırabilirsin işlemleri. Ama her halükarda bir okadar daha para vermek zorunda kalacaksın gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------
Aklında bulunsun değer 75 euro yu geçerse kesinlikle özel kargolarla getirtme.
22 mayıs diyo ama teslimat tarihi...
internete sıpariş no'yu yazdığımda.
Ama sanırım haklısın, keşke ptt kargo ile getirtseydim!!! aptallık ettim...
Yanlız tam olarak sor, gümrükte demek takıldı demek değil. Her paket gümrük işleminden geçer. O süreci belirtmek için söylemiş olabilirler. Gümrükte takıldı işlem gerekiyor derlerse kork o zaman. Hemen vekaletname örneği yollarlar müşavirlik hizmeti için, takılmışsa. Bu işler biraz da şans işi. TNT gibi firmalar gümrükle çok haşır neşir oldukları için hallettirebiliyorlar bazen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------
Biz ithalat ve ihracat yaptığımız için bu işlerde baya bir tecrübe kazandım. Biz de zamanında yedik kazık yani Ama bir kere yersin bir daha olmaz. Neyseki çok pahalı bişey getirtmemişsin. 1000 euro falan TNT ile getirtsen yandın demektir.
valla bana kimse haber vermedi hiçbir şekilde...
sadece ben merak edip arıyayım dedim, telefon edip bilgi almaya çalıştım
kadın dediki; bugün gelmiş şuan gümrükte ancak çekin işlemleri fln gerekir diye birşeyler geveledi
hiçbirini anlayamadım... Turuncu gümrüğe bağlıymışlar oranın numarasını verip, ordakilerle görüşmem gerektiğini söyledi...
ama internetten bakınca, teslimat tarihi 22may diyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
şimdi jeton düştü zaten bir daha tövbe!
zaten hıyarlık ettim, keşke dediğin gibi ptt kargoyla gelseydi...
neyse bakalım, gelirse gelir... gelmezse sağlık olsun.
Turuncu gümrük dediği müşavirlik firmasıdır. Takıldı demektir. Neyse artık bir daha olmaz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------
Teşekkür ederim architect. Meslektaşız galiba. Her ne kadar ben artık pek mimarlık yapıyor sayılmasamda... Arada oluyor bişeyler
Sevgiler, saygılar...
Plakamı öğrendim. Dün yeni bir şirket aracı teslim aldık. Aynı harfler. İyi rahatladım hani
Motoru teslim alamadınız mı henüz(hala) ??
#sürenadam
ortada motor yok...214 mesaj...50 beğeni....gelince nolcak acaba....
Nolmus kacgundur kapora mı yanmış motormu yokmuş 11sayfa ilginç
www.erkakurye.com
Pazar günü düğünüm var. Düğün organizasyonu nasıl bişeydir biliyomusunuz Bugün alabilirsem alıcam bakalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:35 ----------
Ne kaporası yahu bayıldık tüm parayı fatura kesildi plaka takıldı. Gidip alıcaz işte...
Düğünden önce almanız iyi olmuş
ben düğünden 10 yıl sonra almaya çalıştım
anamdan emdiğim süt burnumdan geldi
hayırlı olsun
Eğer almasaydım, tek motordu kalan o da gidecekti. Acele etmemin sebebi buydu ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)