Yine hız, yine ölüm...
Otomobille 140 km hız yüksek gelirken, motosikletle 180 km ciddi bir sürat.
Haber linki :
(Video yeniçağ tv youtube linkinden alıntıdır)
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/u...i--592473h.htm
Yine hız, yine ölüm...
Otomobille 140 km hız yüksek gelirken, motosikletle 180 km ciddi bir sürat.
Haber linki :
(Video yeniçağ tv youtube linkinden alıntıdır)
Allah rahmet eylesin, gencecik çocukmuş.
O kadar gençki, bende bir şey yazamadım.
Allah rahmet etsin.
EDİT : Kopyalarken başlık mesajında linki kontrol etmemişim. kusura bakmayın.
Link aşağıdaki gibi olacaktı :...
.
Allah taksiratını affetsin. Geride kalanlar sabır versin.
Sevenlerinin başı sağolsun.
Biraz konu dışı olacak ama benim bu haberler konusunda merak ettiğim bir şey var. Habercilere KVKK işlemiyor mu? Kamu davası vs sayılıyor da tüm bilgileri paylaşabiliyorlar mı?
Çocuğun kamerasını kim aldı da videoyu paylaştı? Çarptığı otomobilin plakasını, sürücüsünün adını vs paylaşmak ne kadar doğru/yasal?
Calisma alanim degil, bilisim konusunda KVKK dersi aldim ancak bildigim kadariyla; olen kisilerin bilgileri, olumunden sonra gercek kisi sayilmadigi icin, KVKK kapsaminda degerlendirilemiyor. Forumda arada sirada yazan bir avukat vardi, belki o daha iyi degerlendirir. Danismanlik parasi ister mi onu bilemem.
Videoyu izlemeden sadece buna bir cevap yazacağım.
Genelde sürücünün arkadaşı olarak geçen denyolar yayıyor bu görüntüleri. Bursa otobanında 300 ile kaza yapıp kötü şekilde hayatını kaybeden adamın videosunu da arkadaşları sızdırmıştı. Hadi kazaya giden ve teması içeren kısmı koydun, bakın böyle oluyor dikkat edin demek için, yedik diyelim. Adamın resmen 7 parçaya ayrılmış halini nasıl çekip internete koyuyorsun ya. Sapık mısın manyak mısın? Bir de arkadaş bunlar.
Biz bu forumda aman eğitim, aman güvenli sürüş, aman ekipman falan söylenip duralım anca kendi içimizde konuşup duruyoruz. Motosiklet sürenlerin büyük çoğunluğu bu şekilde güvenli sürüşten habersiz sürüp sonra kaza haberleri alınca üzülüyoruz.
Yazık olmuş.
Aga biz de hız yaptık, ama böyle bir trafikte değil, biz de filtreleme yapıyoruz, ama bu hızda değil. Olayı direkt bununla bağdaştırmak istemem ama bu sosyal medya kullanımı artalı ve aksiyon kameralar çoğalalı beri benzer kazalar daha da arttı.
Bir de bazen burada tartışıyoruz ya hani, başlangıç motoru konusu: Olay sadece güçle, hızla alakalı değil, trafiği okumayı,ani ve doğru refleksle karar vermeyi, odaklanmayı v.s. öğrenmek adına küçükten-yavaştan başlamak önemli. Şu kazada o kadar çok seçenek var ki aslında kurtarmak adına.
Yazık gerçekten, ailesine sabırlar dilerim.
Yaşı 22 ne kadar acı. Allah rahmet eylesin. Ana babasına sabır.
Pisi pisine gitmiş.
Şimdi geriye doğru bakınca hepimiz yaptık bu yanlışlıkları.
Her ölüm erken ama kendi ölümlerini çeken motosiklet sürücülerine ayrı bir üzülüyorum. Allah rahmet eylesin geçmişte CanR1 diye bir başka arkadaşın kendi ölümünü çektiği videoya çok üzülmüştüm. Ne kadar yetenekli bir sürücü de olsanız yeri geliyor kaza yapmanız bir hapşırmaya bakıyor.
Gençlik, adrenalin, eğitimsizlik, bu üçü birleşince çok tehlikeli durumlar oluyor maalesef, yazık olmuş, ailesine sabırlar.
Canlı insana adalet hak arama hakkı var mıki ölüye olsun barodan avukat bulmak imkansız bulursanda arkandan fatura yolluyorlarmış peki adam vefat etmiş gerçek kişi sayılmadığı için biri telefonunu alsada mı aynı
Bundan epeyce bir zaman önce işyerinde çalışan genç arkadaşlardan birini Avcılar sahilde (eski kayaların olduğu sahil) bira içiyor diye gözaltına almışlardı.
Beni aradı.
İstanbul barosunu arayıp Avcılardaki nöbetçi Avukata ulaştım. Yarım saat sonra karakoldaydı.
Polisler itiraf etmişti. Talimat gelmiş. 20-30 kişi toplayın demişler. Ekip arabası yolda gördüğünü almış getirmiş nezarete.
Avukat ve ben gidince bizim genci arkadaşıyla birlikte gece yarısı bıraktılar.
Baro ve avukat, hiç bir ücret talep etmedi.
Çok enteresan bir şekilde fotoğraflarını çekip gruplara atıyorlar .Ambulansala gelen sağlıkçı bayanla konuşurken gülmüşüm espri yapmışlardı (beni almaya gelen ikinci ambulanstı tahtaya bağlı olduğum için direk ambulansa atmışlardı) o haldeyken gelen arkadaşlardan bir kaçı fotoğrafımı çekmişler gruplara atmışlar kimseyi ayağımın kırılığına inandıramamıştım
+1. Kesinlikle herkes sabah uyanıp, günübirlik yaşıyor gibi gelmeye başladı bana da.
Geçtiğimiz günlerde ben motosikletimi sattım. Büyük tutkumdu. Dünyadan birkaç saniyeliğine uzaklaşıyordum. Daha stresliyim evet ama biniyorum otobüsüme devam ediyorum artık.
Ayrıca bu video ile ilgili olarak sanki dün haberlerde iki ayağının kırıldığını söylemişlerdi, öyle hatırlıyorum. Böyle bir haber duymak beni sarstı. Allah rahmet eylesin.
yine katil bariyerler...
bazen bir kişinin ölümü daha hayırlıdır, bu olay olmasa belki ilerleyen günlerde kendiyle beraber suçsuz günahsız kişileri de yanında götürecekti.
kaza yapan kardeşimize Allah rahmet eylesin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)