Çok üzücü! Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabır dilerim.
Çok üzücü! Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabır dilerim.
Eskiden cenazelerde her kese iyibiliriz denmezmiş , sonra bu iş yalakalık olmuş herkesin arkasından iyibiliriz denir olmuş , her kese hakda helal edilmezmiş. Gerçi ölülerinizi hayır ile yad edin diye hadis de olması lazım.
Merhum ve merhumeyi tanımam ama her kes arkasından iyi diye konuşmak zorunda degıl. Olumsuz konuşanları taşa tutmayın veya yaşatacak iseniz içinizde ki en günahsız ilk taşı atsın.
Gıybet üç durumda caizdir bunlardan bir tanesi günahı açıktan işlendiği hallerdir. Bir adam ulu orta içki içiyor ise bunu konuşmak gıybet degildir ama bir adam evinde içiyorsa ve siz bunu biliyorsanız bunu anlatmanız gıybettir.
Burada temel ölçü topluma ulu orta kötü örnek olmak ile gizli den kendine yapmaktır .
Neyse siz anladınız onu lafı uzatmaya gerek yok
daha önce başka konudada yazdım bizde yazdım bizde yazınca bazı arkadaşlar kendini o bizin içinde görmedikleri için bana çıkışmışlardı tekrar ediyim o yüzden müslüman isen bizde ölenin arkasından konuşulmaz..
nedeni artık burda hesap kitapı kapanmışdır diğer tarafda mahşeri kübrada artık vericeği hesap ordadır mahkemeside ordadır hepimizin gün geldimi yani inanan müslümanların hesap kitap defterleri mahkemesi orda görülücek..
o yüzden tekrar ediyim bizde ölenin arkasından konuşulmaz Allah rahmet eylesin , Allah günahlarını affetsin denir geçilir..
Arkadaşlar lütfen fotoğraf paylaşmayın.
Çok yakın değildim ama düzgün bir insandı öyle bırakalım, lütfen rahmetliye saygımızı esirgemeyelim.
Kaza görüntülerine bakılırsa aşırı hız var. Kamyonet sürücüsü suçlu olsun olmasın rahmetli abimizin büyük sorumsuzluğu var. Artçı olarak hayatını kaybeden 20 yaşında genç bir kız var. Ve orası okul önü olduğu söyleniyor. Kusura bakmayın ben rahmetli için iyi düşünemeyeceğim. Kendini yaktığı gibi 20 yaşında bir genç kızında ölümüne sebep olmuş. Üstelik okul önü orası, daha da feci şeyler olabilirdi. Sizler buradan rahmet dileyip, hoş sözler söylüyorsunuz ama sizin bir sevdiğinizin başına gelse yine aynı duyguları paylaşabilecek misiniz?
Benim 2 evladım var, biri 2 diğeri 9 yaşında. Sorumsuz, hız delisi, hava atma meraklısı bir sürücü gelecek canımızı yakacak...
Yok öyle bir dava... İster ünlü olsun ister ünsüz kimsenin sorumsuzluğuyla bir başka canı yakması, ailelere böyle bir acı yaşatmaya hakkı yok. Ölecekse yalnız ölsün, kimsenin de canını yakmasın.
Ben de 10 yıldır motosiklet kullanıyorum ama gereksiz hız ve riskler almıyorum. Büyük konuşmayayım tek bir kazam yok inşallah da olmaz...
Son söz olarak rahmetlinin çocukları, artçı genç kız ve iki tarafın sevenleri için üzgünüm sadece...
Kenan sofuoğlu: iddialara göre araç sürücüsü alkollüymüş
Allah rahmet eylesin. Motorun o hale gelebilmesi için sürat lazım... Üzücü tabi. Birde çevrede okul varmış ve okulun çıkış saatiymiş. Yani bizim camiamızın önemli isimleri diye hitap edip konumlandırdığımız adamların en azından daha dikkatli olması lazımdı. Ama hiç biri olmuyor gibi...
Allah rahmet eylesin iki aileye de sabır dilerim.
Ahmet, Mehmet, Kemal farketmez hız öldürür. Hızlı gitme...
Yaşın kaç, kimsin necisin bilmiyorum ama, belki de senden bile daha çok tanıdığım vardır Gazipaşa da. Son cümlem olaya biraz mizahi yaklaşmak içindir. Ben de çok soludum o havayı. Ama bu, bu şehirde trafik bilincinin sıfıra yakın olduğu gerçeğini değiştirmez. 25 yıllık motorculuk hayatımın tek kazasını da ben Gazipaşa da, Çobanlar Köyü'nde, Hasdere kavşağına yakın bir yerde yaşadım. O deniz yolunda da, o eski tepecik gazinosunun olduğu yerde, çok samimi bir arkadaşım kaza yaptı uzun yıllar önce, bacakta hala işlev kaybı var, nasıl mı yaptı, seradan domates yükleyip, ara sokaktan 10 km hızla sol şeride çıkan bir dodge kamyonete çarptı.
Şehir içi aşırı sürat öldürüyor.
Kızın ve Arif abinin aileleri için üzüldüm.
Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Başımız saolsun.
Kaza sırasında artçı ve kendisinin kask takmadığını belirtmişler... Ayrıca çokta hızlı imiş...
Allah geride kalan ailesine sabır versin. Toprak gibi aslanlar gibi bir evlat yetiştirmiş, camia için değeri ölçülemez.
Kısa bir süre önce çarptığı turist kadıncağız da alkollüydü . Bundan önce yaptığı bütün kazalarda karşı taraf hep alkollüydü. Rahmetli ise gayet güvenli kullanıyordu.....
Allah rahmet eylesin o zavallı kızcağıza , diğerine iki kız babası bir adam olarak hakkımı helal etmem.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Allah rahmet eylesin de neden kaza yapan tanıdık biri olunca tüm objektiflik kayboluyor?
Bu kaza fotoğraflarını koysa şehir içi yolda gidilen hızın kaç olduğu aşağı yukarı tahmin edilirdi söylenmedik laf bırakılmazdı ve 20 yaşında kız çocuğu ve 60 yaşında sevgilisi olan bir adam desek kıyamet koparılırdı burada.
türkiyenin tüm motosiklet sevdiren insanları yitip gitti, öldü, ÖLDÜ LAN ÖLDÜ.
etraf dolandırıcı, sevimsiz abuk subuk tiplerin eline kaldı.
yeni türkiyenizin allah belasını versin be. lanet olsun böyle memlekete.
Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun ancak; bu kadar hiz niye be guzel abim tamam altindaki motor gidiyor belki ama o yolda bu hiz niye. Motor paramparca olmus resmen. Yazik oldu iki can daha gitti Allah rahmet eylesin tekrar.
Herkesin günahı sevabi boynuna.. Allah rahmet eylesin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)