Mersin'de Akrabamıza Çarpan Motorcu
Reklamlar
-
arkadaşlar merhaba,
aileden ne kadar ayrı yaşasam da hafta sonları yanlarına giderim,
maddi olarak destek veririm, geçen motor alacağım dedim uzun süredir düşünüyorum dedim
hatta forumda konusu var, bizimkiler çok sert dille karşı geldiler
yaşım 26, elbette karışamıyorlar ama gönül koyuyorlar
yapcak bir şey yok gizlice kursa yazıldım zaten b var ekim ayı gibi sınava girer
kısmetse bir motor alırım kendime ucuz yollu,
die düşünüyordum ta 2 gün öncesine kadar
pazar günü gelen bir telefon üzerine acı haberi aldık
annemin amcasına 17 yaşında ehliyetsiz mersinin yerlilerinden daha önce motorla çok kez sabıkası olan bir genç çarpıp
akrabamızın yüzünü parçalamış ve kafatasına zarar vermiş
ne yazık ki hastanede fazla dayanamadan vefat etmiş, allah rahmet eylesin kendisini hiç görmedim allah mekanını cennet etsin
bu olay tam benim bu motor işlerine denk geldi kısmet,
sizlerle paylaşmak istedim,
son olarak bu mersin adana bölgesi insanlarını, zihineytlerini, eğitim seviyelerini çok iyi biliyorum(kendini bilen insanları tenzih ediyorum)
her yaz onca kişi ölür motordan, ama bir kişi kask takmaz o kadar baki cahillikleri olan insanlar
birde acılı gününde akrabalarımızın evine gelip şikayetçi olmayın demişler( tam midesizlik )
şu an çocukta yoğun bakımda çıkarsa büyük ihtimal c.evine girecek kesinlikle bizimkiler şikayetini geri almaycak ki
zaten yanlış bilmiyorsam bu iş yargı olayı şikayetlik bir şey yok
yazı uzun oldu ama dikkatli olun yaya iken bile, özellikle araç kullanırken iki kez dikkatli olun geçen e5 de hızla akan trafiğin içinde güle oynaşa bir hayvan(suriyeliler) grubu karşıya koşarak geçti bir motosikletli için çok büyük tehlike
sağlıcakla kalın, hayatta kalın
Reklamlar
-
Öncelikle başınız sağolsun.
Söylediklerinizin hepsine tamam da,
"geçen e5 de hızla akan trafiğin içinde güle oynaşa bir HAYVAN(suriyeliler) grubu karşıya koşarak geçti bir motosikletli için çok büyük tehlike."
bu yorum olmamış. Genellemeler her zaman tehlikelidir.
-
yanlış anlama olmasın,
dediğim olayı Türk, Alman, İngiliz vs kim yaparsa yapsın hayvandır,
şehirde yaşamayı bilmiyordur.
bir hayvan nasıl köprü kullanmayı bilmiyorsa bunlarda bilmiyor.(50-100 metre ileride köprü var)
-
Merhaba,
Başınız sağolsun ..
-
Başınız sağolsun . ALLAH (c.c.) mekanını cennet eylesin.
-
-
Başınız sağolsun. Motoru çok ailenizin gözüne sokmadan kullanırsanız sorun olmaz.
-
Şimdi acın büyük ama olay şunun gibi olmuş bizim iş yerinde bir arkadaşın amcasına bayramın birinci günü yiğeni evin önünde araba ile altına alıyor ezip öldürüyor şimdi olay bunun gibimi olmuş olacak bayrama ve arabaya kin mi duyacan allah demekki o kadar yazmış ve olan olmuş
-
Başınız sağolsun. Motosiklet çok dikkatli kullanılması gereken bir araç gerçekten kontrolden çıkılınca çok büyük zararlar verebiliyor.
-
Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.
-
Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır, sağlıklı ömür versin inşallah.
Hocam ben de Mersin'de geçirdim çocukluk ve ergenlik yıllarımı. Babamın Pejo mobileti ile beraber işe gider gelirdik yaş büyüdü, gurbete atıldık iş güç derken motosiklete binince kask takılması gerektiğini (eldiven,mont,bot geçiyorum) ve bunun resmi bir prosedürden ziyade ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu anca bu foruma girince, motosiklet gibi bir hobim olunca anladım..
Artık Mersin,Adana ziyaretlerimde algı seçicilik oluyor ve kasksız mobiletleri,scooterları görünce tuhaf oluyorum. Oysa ki o zamanlar o kadar alışılagelmiş bir durumdu ki benim için motosiklete, mobilete binip fır fır gezmek, yani kask takan adamı görünce tuhaf tuhaf baktığım günleri hatırlarım.
Babamın artık yaş kemale erdi mobileti kullanmıyor, aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor, ya o adam o yıllarda ciddi bir kaza yapsaydı ne olurdu diye. Ne kask var ne ekipman.
Motosiklet forumlarında bir motosiklete eşi ve çocuğuyla binmiş adamın fotoğrafını koyup dalga geçen arkadaşları görünce üzülüyorum. Bazı şeyler kasıtlı olarak , vurdumduymazlıktan değil, imkansızlıktan kaynaklanıyor. Adamcağız ne bilsin fiberglass kaskı, zincir temizleyi, korumalı ceketi.
Siz cehalet demişsiniz ama bence çok ağır bir kelime orada yaşayan insanlar için (apaçi genç tayfayı kastetmiyorum)
-
ölüm senden sonra gelenlere yer açmaktır.
birileri inecek ki birileri binecek...
-
Öncelikle başınız sağolsun. Gidene Allahtan Rahmet, kalanlara sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elden.. konunun kalanı için yorum yapamayacağım.
-
dostum bunlar (apaçiler) her yaz bir çok kazaya karışmakta .hem kendileri hem de başkaları zarar görmekte. asıl sorun bin tl lik motorları pğiyasaya süren devlettedir.
-
25 Aralık 2015, 15:48
Mersin İl Temsilcisi
Başınız sağolsun. Kazayı mersinin yerlilerinden biri değil de göç etmiş bir aileden biri yapsa sonuç sizin için farklı mi olurdu? Ayrıca, benim Çevremdekilerin pek çok kişi takıyor ve zaten her kosebasinda emniyet surekli yazıyor. Duygusal dönemde yazılmış bir yazı diye düşünüyorum.
-
25 Aralık 2015, 15:51
yürekçe adlı üyeden alıntı
Başınız sağolsun. Kazayı mersinin yerlilerinden biri değil de göç etmiş bir aileden biri yapsa sonuç sizin için farklı mi olurdu? Ayrıca, benim Çevremdekilerin pek çok kişi takıyor ve zaten her kosebasinda emniyet surekli yazıyor. Duygusal dönemde yazılmış bir yazı diye düşünüyorum.
yoo duygusallıkla alakası yok
başta da belirttiğim gibi ben hiç görmedim kendisini
annem çok üzüldü, o çok severmiş.
göç etmiş olması önemli değil
yeter ki o kafa yapısına ulaşmasın.
-
25 Aralık 2015, 16:22
yürekçe adlı üyeden alıntı
Polisler kask takmıyor ki halk taksın...
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
Allahtan rahmet geride kalanlara ise baş sağlığı dilerim
-
Dağcı adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba,
aileden ne kadar ayrı yaşasam da hafta sonları yanlarına giderim,
maddi olarak destek veririm, geçen motor alacağım dedim uzun süredir düşünüyorum dedim
hatta forumda konusu var, bizimkiler çok sert dille karşı geldiler
yaşım 26, elbette karışamıyorlar ama gönül koyuyorlar
yapcak bir şey yok gizlice kursa yazıldım zaten b var ekim ayı gibi sınava girer
kısmetse bir motor alırım kendime ucuz yollu,
die düşünüyordum ta 2 gün öncesine kadar
pazar günü gelen bir telefon üzerine acı haberi aldık
annemin amcasına 17 yaşında ehliyetsiz mersinin yerlilerinden daha önce motorla çok kez sabıkası olan bir genç çarpıp
akrabamızın yüzünü parçalamış ve kafatasına zarar vermiş
ne yazık ki hastanede fazla dayanamadan vefat etmiş, allah rahmet eylesin kendisini hiç görmedim allah mekanını cennet etsin
bu olay tam benim bu motor işlerine denk geldi kısmet,
sizlerle paylaşmak istedim,
son olarak bu mersin adana bölgesi insanlarını, zihineytlerini, eğitim seviyelerini çok iyi biliyorum(kendini bilen insanları tenzih ediyorum)
her yaz onca kişi ölür motordan, ama bir kişi kask takmaz o kadar baki cahillikleri olan insanlar
birde acılı gününde akrabalarımızın evine gelip şikayetçi olmayın demişler( tam midesizlik )
şu an çocukta yoğun bakımda çıkarsa büyük ihtimal c.evine girecek kesinlikle bizimkiler şikayetini geri almaycak ki
zaten yanlış bilmiyorsam bu iş yargı olayı şikayetlik bir şey yok
yazı uzun oldu ama dikkatli olun yaya iken bile, özellikle araç kullanırken iki kez dikkatli olun geçen e5 de hızla akan trafiğin içinde güle oynaşa bir hayvan(suriyeliler) grubu karşıya koşarak geçti bir motosigeçmiş dlsun. kletli için çok büyük tehlike
sağlıcakla kalın, hayatta kalın
geçmiş olsun, rabbim mekanını cennet etsin.
kesinlikle şikayetçi olun. hukuki olarak sonuna kadar gidin. herkes cezasını geçsin arkadaş aklını başına alsın.
maddi manevi davalrınızı açın. bu nedir ya serseriler yüzünden motorsiklete binmekten vazgeçme noktasına geldik.
rabbim mekanını çennet etsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)