Motorun ne olduğuna dikkat etmedim ben nc700den bahsediyorum
istanbul şartlarında nc700 polise uymaz gibime geliyor
Motorun ne olduğuna dikkat etmedim ben nc700den bahsediyorum
istanbul şartlarında nc700 polise uymaz gibime geliyor
İddiaya göre, 34 FB 8058 plakalı cipin sürücüsü son anda fark ettiği Ortaköy sapağından girmek için hamle yaptı. Bu sırada dikiz aynasından aynı istikamette motosikletli trafik polisinin arkasından geldiğini gördü. Polisin kendisine çarpmasını engellemek isteyen cip sürücüsü yol ayırımından girmeyerek emniyet şeridinin bulunduğu alandan Zincirlikuyu istikametine devam etti.
Motorize trafik polisi Samet Keleş de şeridi kapatan cipe çarpmamak için 34 A 43619 motosikletinin direksiyonunu Ortaköy sapağına doğru kırdı. Kontrolden çıkan motosiklet bariyerlere çarptı. Kazayı gören cipin sürücüsü ve diğer sürücüler motosikletten yola savrulan Samet Keleş’in yardımına koştu.
her şeyi özetliyor. Allah aşkına arkadaşlar sağınızda solunuzda sapak varsa hız kesin. Bu şerefsizler selamsız sabahsız aniden dalmak istiyorlar. Ben bir araba kullancısı olarak istemsiz yapabiliyorum ama sonra aklıma bu tarz şeylerin olabileceği gelerek yapmamaya çalışıyorum. Siz siz olun lütfen ama lütfen dikkatli kullanın. Gördüğümüz gibi sadece bizim iyi kullanmamız yetmiyor.
hala kedinin çükünün derdini yapıyorsunuz. Bırakın toprağında iyi uyusun. en başta da dediğim gibi, Şehitlik Allah'ın bileceği iş bizim değil.
Şehitliği iki yönder değerlendirebiliriz devlet nezlinde ve dini olarak.
Devlet memuru ve görevi başında vefat etmesi durumunda şehit sayılıyor. Dini boyutta da haklısın Allah yolunda can feda edilince olunuyor diye biliyordum bende. Genel çerceve bu ama biraz araştırdım ve birçok hadis var ki senin "demek ki ölen polis şehit değil" yanlış çıkartacak hatta birçok durum var ki ölen kişinin şehit olabilir diye insanı şüpheye düşürecek. 2 örnek vermek gerekirse ;
"Din kardeşini müdafaada katlolunan şehiddir, mâsum olan komşusunu savunurken öldürülen de şehiddir..."
Suda boğulan şehiddir, ateşte yanarak ölen şehiddir, gurbette garip ölen şehiddir, zehirli hayvan sokmasından ölen şehiddir, karın ağrısından ölenler şehiddir, bina yıkılıp altında kalarak ölen şehiddir, evinin üstünden (damdan) düşerek boynu kırılıp ölen şehiddir, üzerine büyük taş düşüp ölen şehiddir..."
yalnız şu var... yunuslar ve şahinler motoru manyak gibi kullanıyor slalomlar vs. öndeki sürücünün en ufak bir hatası falan adamları ölüme götürüyor...
Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..
Allah rahmet eylesin görevli yada sivil farketmez full koruma ve dikkat arkadaşlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)