Biraz klasik olacak ama dört- beş yıl olduğunu tahmin ettiğim bir takip döneminden sonra üye olmaya karar verdim. Aslında yeni bir motosiklet almadan üye olmayı düşünmüyordum ama sanırım 3 ay içerisinde bir şekilde onu da halledicez.
Şimdiye kadar iki tane farklı motosikletim oldu. İlkini, bir arkadaşımın motorumla kaza yapması sonucu; ikincisini de, ikinci kez ehliyetsiz yakalanmam sonucu sattım.
Ehliyetsiz motosikletle trafiğe çıkmamın cezasını iki kere paşa paşa ödedim. Daha büyük bir bedel ödememek içinde o gün bugündür elime gaz kolu değmedi diyebilirim. (2007 yılından beri) Şimdiye kadar hiç hız tutkum olmadı, kapının önünde bekleyeninin olması ve her an kendini yollara atıp sadece gidebilmekti tutkum. Bu tutkum beş yıldır çeşitli maddi, ailevi ve psikolojik sebeplerden dolayı eksik kaldı. Bazen ailem endişelenecek diye, bazen param olmadığı için, bazen de şahit olduğum ölümlü motor kazaları(ki bunların hepsi kasksız ve ehliyetsiz sürücülerdi) ve bir annenin acısına şahit olduğumdan bu sevdamı gerçekleştiremedim. Bir keresinde şartlar o kadar mükemmeldi ki, bu seferde ehliyet almak için kayıt yaptırdığım kurs tarafından dolandırıldım, sonuç yine hüsran oldu. Bu süreçte, motor da neymiş araba alırsın diyenlere isteğimin bir araç olmadığını anlatmaya çalıştım. İstediğim motosikleti camekanın önünde oturup izledim uzun uzun, hatta satıcı çocuk bigün dayanamayıp abi gel bari üstüne bi otur diye yaptığı teklifi bile, alınca otururum diyerek geri çevirdim. Motosiklet sevdasını, chopper/cruiser ayrımını, anlattığım insanların sonradan hayalimdeki modeli alıp bana ders vermelerine şahit oldum; ne yalan söyliyim kahroldum. Sabahlara kadar buradaki gezi yazılarını okumak ve düşlediklerimi birilerinin yaptığını görmek bana umut verdi. Yalnız olmadığımı ve benim bu hayalimi gerçekleştirenlerin olması mutlu etti. En umutsuz anlarımda burada tanıştığım Oriana Fallacı'nin, 'motosiklete bin oğlum' diye başlayan alıntısını okudum. Belki de çocukluktan başlayan bu heves bir çoğunuz gibi duygusal bir bağa dönüştü.
Neyse lafı çok uzattım ve uzun bir merhaba oldu.
Kısaca bilinçli bir motosiklet sevdalısı olduğunu düşünen, Ayvalık'ta doğmuş, Isparta'da Üniversite okuyan 25 yaşında bir insanım. Herkese merhabalar..