Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhabalar - Motorsikletsiz Motorsikletli

REKLAM ALANI

Arkadaşlar herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Hem bunu buradan sizlerle paylaşmak istedim hem de sizlerin tecrübelerinizden istifade ederek çeşitli kararlar almak durumunda olduğumdan akıl fikir danışayım dedim.

38 yaşındayım,hayatımda trafikde hiç motor kullanmadım,fakat gençliğimde çok sıkı bir bisiklet kullanıcısı idim ve hep motora heves ettim fakat sürekli de korktum.Kendime hakim olamamaktan korktum,trafikten korktum.Fakat 35'i devirdikten sonra artık bu saatten sonra azanı teneşir paklar diyerek Honda'nın GS1 kursuna katıldım.Hiç de korktuğum gibi gitmedi eğitimciler ilk defa motor kullanıyor olduğuma inanamadılar.Fakat GS1'den sonra da motora cesaret edemedim ve 1 yıl kadar sonra GS2'ye katıldım,bunda da sonuç iyi olunca motor alayım diye iyice heveslendim.E bu sefer de herkesin yaşadığı "acaba kç cc ile başlasam" sorunu çıktı ortaya.Bu forumdan da teyid ettiğim üzere herkes 125-150 cc ile başlamayı tavsiye ediyor acemi arkadaşlara,fakat yorumlardan anladığım kadarıyla motor hacminin düşük olmasını fazla hızlı gidemedikleri ve dolayısıyla riski az olduğu için tavsiye ediyorlar.Neyse,ben artık 38 yaşındayım,bugün motor alsam belki 5 yılda ancak yaparım 20000 km'yi,böyle de olunca ortalama bir şey alayım hep onunla devam edeyim dedim ama cesaret edemedim tabii yine,ve ver elini Honda GS3,burada CBR 500'ler le eğitim veriyorlar dolayısıyla kendimi büyük motorda denemek istedim eğer becerebilirsem CBR 500 ya da 600 alacaktım.Nitekim o eğitimden de alnımın akı ile çok fazla zaiyat vermeden çıktım.CBF 125'ler gibi değildi tabii ama çok da zorlanmadım hatta 500,125!'ten daha rahat ve dengeli geld,i bana.Gel gelelim yine de cesaret edemiyorum motor almaya,ehliyeti bile aldım ama hala motorum yok.
    Ya sizler ne dersiniz,bu yaştan sonra uçaklarla yarışacak halim yok 500-600 ile başlama fikri sizce de akıllıca mı?
    Bir de şunu sormak isterim,motocross eğitimi de almak istiyorum,bu tarz'da eğitim veren tanıdığınız bir kurum var mı?

Teşekkürler

Saygılarımla

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    38 yaşındasın, GS1, GS2, GS3 tamamlamışsın, tahminen (otomobille de olsa) binlerce kilometre yol tecrüben var. Kısacası neyin ne olduğunu bilen koca adamsın. Neyle istiyorsan onunla başlayabilirsin kardeş, sende sorun olmaz. Yapman gereken tek şey, motoruna iyice alışana kadar ekstra dikkatli ve tedbirli davranmak...

Not: 50 yaşına gelmiş hala kendini Boeing pilotu sanan, tabiri caizse "uçan mandalar" tanıyorum. Bu yazdıklarım, senin yaşının gerektirdiği olgunluğa sahip bir insan olduğun izlenimi almamdandır...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

Tekrar merhabalar.İlginize teşekkürler."Uçan Manda" tabiri çok güldürdü beni aklınıza sağlık.Tavsiye için de teşekkürler.Görüşmek üzere.

35emre35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf250 L
    37 yaşındayım 2005ten beri kendi motorumu kullanmaktayım. bence yaşınızı dahada geçirmeden uygun cc ve modeli belirleyip hayalinizdeki motora kavuşmalısınız derim. üstelik gerekli eğitimleri almış nerdeyse ders verecek kıvama gelmişsiniz hocam

http://www.ruzgaresmez.com/ sitesinden RA(ralli alıştırmaları) etkinliklerini takip edip katılabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=XI9rEXjYY-8 altın elbiseli adamda da bu etkinlikler hakkında bilgiler verilmişti.

FatihKARAKAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 RT
    Ben de 33 yaşından sonra motor hevesini 250 CC lik bir motor alarak bu yıl dindirdim. 2-3 ay kullanımdan sonra 500CC lik Kawasaki Er-5 aldım. Şimdiki hedefim 600 ila 1000 CC arasında naked yada enduro tarzı motor almak.

Ben sizin yerinizde olsam size uygun tarzı ve bütçemi belirleyip ona göre motor alırdım.
    # Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir. (Mencius) #

SARP AY52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC700X
    Değerli arkadaş nick'inle hitap edecektim ama yazması çok zor bir nick seçmişsin. Durumun benimkini benziyor. Bende senin gibi düşünürken yaşadığım olaylarla birden hayat felsefemi değiştirdim. Hayatta hayallerinizi hiçbir zaman ertelemeyeceksiniz. Bunun inanın yaşla ilgisi yok. Motorsiklet kullanmayı isteyen bir kişi bir kez motorun üzerine bindimi bir daha inemez. Balıkçılık gibi bir şey bu. Sizde bir kere bindiyseniz ve zevk aldıysanız artık kesin bir motor alma zamanınız gelmiştir hatta geçmiştir. Ben ilk motorum olan cbf 150 aldığımda hayatımda ilk kez motora bindim, alırken bayi sordu daha önce kullandınızmı dedi. Hayır deyince gözleri boyoz gibi açıldı. Nasıl kullanacaksın dedi. Dedim sen bi vitesi fireni göster ben bisiklet kullandım gerisi gelir dedim. O gün bindim motora kaldırımın kıyısından kıyısından sürdüm. Bugün 3 yıl oldu yaklaşık 10.000 km yaptım motoru değiştirdim 250 cc aldım. Arabayı bağladım kapının önüne çürüyor resmen.

Tanışma

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Bu arada bir çizgi roman meraklısıyım aynı zamanda.
    Kullanıcı adım da buradan gelmekte,Martyn Mystere bir çizgiroman kahramanıdır

Motosikleti
    Suzuki Marauder 800
    Hocam baya bi egitim alıp yola devam ediyorsunuz. Motora hiç binmeyen biri ile aynı seviyede olamazsınız. Eğer maddiyat pek önemli değilse ve uzun süreli binmek istiyorsanız düşük cc tercih etmeyin bence..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)