Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhaba, İlk Ehliyet İlk Motor İlk Forum :)

REKLAM ALANI
    japan_rules - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    25.000 km tecrübeden sonra birazda araba..
    Merhaba arkadaşlar adım Emre,
    Otobüslerden nefret etmeye başlamamla motorlara karşı duydugum ilginin artmasını aynı dönemde yaşadım ve işe bi yerden başlamaya kadar verdim. Haziran ayındaki sınava girdim direksiyonu belgeleri derken zaman hızla geçti ve A2 ehliyetimi cebime koydum.

Aynı zamanda Lise son sınıf öğrencisiyim. Staj yapıyorum ve ufak ufak 2012 cbr 125 için birikim yapmaya başladım.

Otomobil kullanıyorum trafik tecrubem var derken motordaki hayatın bambaşka olduğunu gördüm ilk iş trafikte motorun yerini anlamak için ve motosiklete bi giriş olması için çalıştığım şirketin Mondial 150 zc'siyle gezmelere başladım. m

Cbr alana kadar beklemektense şimdilik bir zc alayım en azından otobüse binmem yağmur yağmadığı sürece gidip gelirim param birikincede satarım diye bir fikir vardı aklımda. Ve o hızlı geçen zamanda kendimi bir mondial 150 zc araken buldum. Malum sitede bi ilanda yazan numarayla irtibata geçtim ve yarın motoruda görmeye gideceğim. (2000 km'de 1300 tl)

Uzun zamandır takip ettiğim forumada bugün üye olmaya karar verdim. Ve merdivenleri adım adım çıkan bir motorcu üye olduu... )

Ayrıcada forum açmak istemediğimden burada yazıyorum. Yarın motor beğenirsem servisede gösteridkten sonra pazartesi günü satışını alırım. Merak ettiğim konu şu: 94 doğumluyum. 18 yasımdan gün alıyorum. B sınıfı ehliyet almak için yaşım henüz tutmuyor. nisan ayından sonra yaşımı doldurucam. Ve adıma ruhsat çıkarabilir miyim bilmiyorum. Motosiklet (scooter) ruhsatı için 18> yaş şartı aranır mı? a2 ehliyetim var ruhsatıda kendi adıma alabilir miyim ve bu alım satım işlemlerini satan kişi mi yoksa alan kişi mi yapar?
    Şimdiden teşekkür ederim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    öncelikle hayırlı olsun...
    merdivenleri yavaş ama emin adımlarla tırmanan güzel bir kardeşimizi ağırlamak hoşumuza gider...
    iki teker dünyasına hoşgeldin...

sorduğu sual ile alakalıda bildiğim kadarıyla reşit olman gerekiyor ruhsatı üzerine alabilmen için...

Motosikleti
    Teşekkür ederim.

Sadece 4 ay kalmıştı reşit olmama artık Babam yetişir

*/ AHm3T /* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha BW's 100
    aynen reşit olman gerekiyor kardeş.. 18 i doldurmak zorundasın.. resmi işlem çünkü, 18 olmadan alamassın üstüne.. şimdilik birinin üstüne geçir, örneğin babanın, sonra alırsın kendi üstüne.. önce a2 alıp sonra motor alman çok iyi.. ben tam tersini yaptım çünkü )
    150 ZC başlangıç için iyi bir tercih ve sonrasında japonu düşünmende çok akıllıca. Tebrik ederim seni. Hayırlı olsun, güle güle bin. Kazasız belasız günler inşallah.
    Motosiklet aşktır !
    Yarın olmayacak gibi kullanırsan, yarın olmaz. !

yasinim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Daelim Roadwin 250r
    hoşgeldin reis benim bildiğimde ruhsat sahibi olman için bi yaş sınırı yok
    Bende hakkın kaldıysa sevildiğin yıllara say...

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    hoşgeldin genç arkadaşım...
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    hoşbuldum ruhsat sorun değil babamda kalır öyle de aklıma takılan bi sorun daha var bu noter ve alım satım işlemlerini alan kişi mi üstleniyor satan kişi mi?

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    alan kişi..
    noter 70 lira..
    sigortada yaptırman gerekiyor, oda en az istanbul için söylüyorum 80 lira...
    150 lirayı gözden çıkaracaksın yani(:

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)